Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Φτάνει πια, με αυτή την κοροϊδία!


Φτάνει πια, με αυτή

την κοροϊδία!


Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου


Ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής αναμένεται να πάρει διαστάσεις πολέμου, αφού τα νεύρα των περισσότερων υποψηφίων δεν είναι τόσο γερά, όσο θα έπρεπε. Η σκέψη ότι έφτασες στην πηγή και δεν κατάφερες να πιεις νερό, απλά σε τρελαίνει…

Είναι πολύ υψηλό το αντίτιμο της νίκης, για να έχει κάποιος την πολυτέλεια να χάσει τις εκλογές που έπονται. Δυστυχώς για τους υποψηφίους των εκλογών, η νίκη δεν μπορεί να είναι για όλους. Κάποιοι κερδίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι χάνουν, χρεώνοντας την ήττα τους, πολλές φορές, σε διάφορους παράγοντες και καταστάσεις, γεγονός που επιδεινώνει, το έτσι και αλλιώς, φορτισμένο πολιτικό κλίμα.

Και αν κάποιος πιστεύει, ότι όλοι αυτοί οι πολιτικοί συνδυασμοί, που έχουν ριχτεί στην μάχη των εκλογών πασχίζουν για κάποια ιδανικά, κάνει ένα μεγάλο λάθος. Η πολιτική, πλέον, έχει εξελιχθεί σε επάγγελμα, καθώς αποτελεί έναν εύκολο και ανώδυνο τρόπο για να αποκτήσει κάποιος περιουσία και να ανέβει κάποια σκαλοπάτια στην κλίμακα της κοινωνικής πυραμίδας. Αρκεί, μόνον, να θυμηθούμε, πόσοι από τους γνωστές σε εμάς πολιτικούς, ξεκίνησαν με «άδεια βαλίτσα» και σήμερα έχουν εξελιχθεί σε σύγχρονους «Ωνάσηδες».

Οι επαγγελματίες αυτοί πολιτικοί, σίγουρα, δεν υπηρετούν κάποια ιδεολογία ή κάποια ιδανικά, το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι η προσωπική τους ανέλιξη. Κρύβονται πίσω από προσχήματα, όπως είναι τα κομματικά πλαίσια, για να δείχνουν ότι κάπου ανήκουν. Σας λέω, λοιπόν, ότι ανήκουν αποκλειστικά και μόνον στην «κάστα» των επαγγελματιών που έχουν κάνει διατριβή στην πολιτική, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα ισχυροί πολιτικά και πλούσιοι.

Για τους παραπάνω λόγους, δεν αδικώ κανέναν από τους ψηφοφόρους που δεν πήγαν και από αυτούς που δε θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές που έρχονται. Αναλογιζόμενοι τα πολιτικά τερτίπια, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, την εξαγορά ψήφων και συνειδήσεων, οι περισσότεροι, κυρίως οι νεολαίοι μας, δεν θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα ούτε την προσεχή Κυριακή.

Οι εκλογές, μια φαινομενικά δημοκρατική διαδικασία, έχουν εξελιχθεί σε ένα απέραντο παζάρι, αφού ο καθείς είναι σε θέση να κοστολογήσει την ψήφο του και να ζητήσει ανταλλάγματα. Πλέον, έχει γίνει άγραφος νόμος το ξεπούλημα της ψήφου. Πόσα θέλεις- Τόσα προσφέρω, τα γνωστά παζαρέματα ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους. Και μετά μας λένε, ότι μίλησε η λαϊκή ετυμηγορία και ο κόσμος αποφάσισε. Τελικά, όμως, δεν αποφασίζει ο κόσμος, αλλά το χρήμα, ο σύγχρονος «θεός» που μπορεί και καταδυναστεύει ακόμη και ανθρώπινες συνειδήσεις.

Είναι ντροπή αυτό που βιώνουμε κάθε εκλογική περίοδο. Οικονομικές συναλλαγές στα πλαίσια του εκλογικού αγώνα!

Τη στιγμή μάλιστα που η χώρα έχει φτάσει στο δημοσιονομικό τέλμα της και ο μέσος πολίτης έχει γονατίσει από τα οικονομικά βάρη, είναι προκλητικές οι πρακτικές εξαγοράς ψήφων και μάλιστα σε τιμές «φαρμακείου».

Σε προκαλεί ιδιαίτερα το γεγονός, ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την κοινωνία, για τις ανάγκες όμως των εκλογών βρίσκονται με μεγάλη ευκολία. Τελικά, μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Υποτιμάνε μέχρι αηδίας την νοημοσύνη του κόσμου, κάνοντας τα δικά τους παιχνίδια, τα οποία σκάνε στην καμπούρα μας…