Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παραμένει το κάστρο του ΠΑΣΟΚ

Αχιλλέας Τσαρτσάρας:

Οι αντίπαλοί μας, βλέπουν φαντάσματα…

Δεν ήρθε στην Κομοτηνή ο Παπανδρέου

«-Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παραμένει το κάστρο του ΠΑΣΟΚ

-Ο πρώτος Καλλικρατικός Περιφερειάρχης στην Περιφέρειά μας θα είναι ο Άρης Γιαννακίδης»


Ανυπόστατα και ψεύτικα τα σενάρια των ημερών για την μυστική επίσκεψη του πρωθυπουργού, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, στην Κομοτηνή και σύσκεψη με τους πέντε Υπουργούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δύο μέρες μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, προκειμένου να διερευνηθούν οι λόγοι της ήττας του ΠΑΣΟΚ στους τέσσερις από τους πέντε Νομούς της δικής μας Περιφέρειας.

Με δεδομένη την σιγουριά του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, αποτέλεσε «βαρύ» χτύπημα για το κυβερνών κόμμα.

Η πράσινη παράταξη έχει αποφασίσει να μην αφήσει κανένα περιθώριο ήττας της στις περιφερειακές εκλογές της δεύτερης Κυριακής. Εξ ου και η δυναμική συσπείρωση Υπουργών και άλλων κομματικών στελεχών στην Περιφέρεια.

Πάντως, σε σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, επισημαίνει, ότι είναι ανυπόστατες οι φήμες περί μυστικής επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κομοτηνή.

«Έχουν τρομοκρατηθεί τόσο οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που βλέπουν φαντάσματα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Τσαρτσάρας και συμπληρώνει με έμφαση, πως «συσκέψεις στις οποίες συμμετέχουν όχι μόνον οι Υπουργοί, αλλά και οι βουλευτές, γίνονται πάντα. Ο πρωθυπουργός, όμως, δεν ήρθε ποτέ κρυφά, για να συμμετάσχει σε αυτές».

Σε ερώτηση της εφημερίδας μας, εάν το εκλογικό αποτέλεσμα, όσον αφορά τις περιφερειακές εκλογές, αποτέλεσε ένα «χαστούκι» του κυρίου Γ. Παυλίδη στην κυβέρνηση, όπως ακούστηκε πολύ έντονα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας αναφέρει ότι «Δεν είναι κανένα χαστούκι του κυρίου Γ. Παυλίδη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η αποχή δεν μας ευνόησε. Παράλληλα, ο πρώτος γύρος των εκλογών ανέδειξε την ψήφο διαμαρτυρίας και αυτό το κατανοούμε. Αυτοί που μας τιμώρησαν με την αρνητική τους ψήφο την πρώτη Κυριακή, έστειλαν το μήνυμά τους. Στην δεύτερη Κυριακή οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν αυτοδιοικητικά».

Παράλληλα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας επισημαίνει, ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συνεχίζει να αποτελεί το κάστρο του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας με έμφαση πως «ο πρώτος Καλλικρατικός Περιφερειάρχης στην Περιφέρειά μας θα είναι ο Άρης Γιαννακίδης».

Όσον αφορά δε, τα κρυφά κονδύλια του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη, σύμφωνα πάντοτε με τα λεγόμενα του κυρίου Γ. Παυλίδη, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, αναφέρει ότι «για κρυφά κονδύλια μιλάνε αυτοί που διαχειρίζονται, όντως, κρυφά κονδύλια, είτε λέγονται κύριος Τζίμας, είτε λέγονται κύριος Καλαϊτζής».