Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

ΕΒΕ Ξάνθης το μεγαλείο σου. Κατασπαταλούν 5000 ευρώπουλα, για να αποστέλλουν τις αποδείξεις είσπραξης με τα ΕΛΤΑ, την στιγμή που πληρώνουν και υπάλληλο ως εισπράκτορα:

Δεν πάει καλά το ΕΒΕ Ξάνθης και αυτό το φωνάζουμε εδώ και χρόνια. Όσο περνά ο καιρός, καθημερινά αποδεικνύεται η λανθασμένη λειτουργία του φορέα, που δυστυχώς έχει καταντήσει δείγμα φορέα και αυτό, με την ανοχή του Προέδρου και των μελών του Δ.Σ.. Είναι δυνατόν κύριοι να εκμεταλλεύεστε με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο τα οικονομικά κονδύλια του Επιμελητηρίου; Είναι δυνατόν να μην προσφέρετε τίποτα στα μέλη σας και να δαπανάτε ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό την στιγμή που πληρώνετε και υπάλληλο για την ίδια δουλειά; Είναι δυνατόν να είναι γεμάτος ο προθάλαμος του ΕΒΕ με φωτιστικά σώματα ενεργοβόρα και κανένας να μην μπαίνει στον κόπο, αυτά να τα αντικαταστήσει με χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης λαμπτήρες; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κύριοι να κλείνετε τις πόρτες κατά τις συνεδριάσεις; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να συζητάτε προσωπικά προβλήματα κεκλεισμένων των θυρών και να έχετε έξω από την αίθουσα παραπεταμένους τους εκπροσώπους των ΜΜΕ; Που νομίζετε ότι βρίσκεστε κύριοι;

Εδέησε η ΔΕΥΑΞ να φτιάξει την σχάρα στην διασταύρωση Κουγιουμτζόγλου και Καραολή, μετά από 3 μήνες, ωστόσο δεκάδες σχάρες όμβριων υδάτων ταλαιπωρούν τους Ξανθιώτες για αρκετά χρόνια:

Έπρεπε να γράψουμε περισσότερες από δυο φορές για το συγκεκριμένο πρόβλημα και να κουνηθούν οι κύριοι της ΔΕΥΑΞ διορθώνοντας την σχάρα που είχε πάθει καθίζηση και αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία τόσων μηνών, έχουν το θράσος να κλείνουν κατά μούτρα και τα τηλέφωνα στους Δημοσιογράφους. Επειδή η προκλητικότητα σας κύριοι έχει ξεπεράσει κάθε όριο, σήμερα σας παρουσιάζω και φωτογραφικά τις υποχρεώσεις σας, οι οποίες είναι αποτελέσματα του ωχαδερφισμού που σας διέπει, μήπως και αποφασίσετε να λειτουργήσετε όπως πρέπει και να μας απαλλάξετε από τα προβλήματα. Αυτά λοιπόν που σας παρουσιάζω φωτογραφικά σήμερα κύριοι, είναι τα έργα των ημερών σας στην ΔΕΥΑΞ εδώ και χρόνια, στα οποία κάνετε τα στραβά μάτια, άσχετα αν κινδυνεύουν να χαθούν ζωές από την κακουργηματική αμέλειά σας, για τις οποίες βέβαια το πρόστιμο θα πληρωθεί από την τσέπη των Ξανθιωτών. Και κάτι τελευταίο, το οποίο θα το ρωτώ μέχρι να λάβω απάντηση. Πόσα κινητά τηλέφωνα και με τι ποσά πληρώνει η ΔΕΥΑΞ και για ποιους λόγους;

Αδιαφορούν οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής Νομού Ξάνθης για το κατάντημά της. Υπερχρεωμένη Εταιρία που Χρεώνεται καθημερινά, με λογαριασμούς κινητών και άλλα:
Δεν ξέρω γιατί να διακατέχονται οι μέτοχοι της Αναπτυξιακής από τέτοιο ωχαδερφισμό και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λειτουργούν έτσι. Δεν σας ενδιαφέρει κύριοι το μέλλον της εταιρίας; Δεν σας νοιάζει για τα ποσά που δαπανούνται κάθε μήνα χωρίς ανταπόκριση; Είναι δυνατόν σε αυτήν την καταχρεωμένη από τους κακοδιαχειριστές που εσείς τοποθετήσατε κατά καιρούς εταιρία, να πληρώνονται από τα άδεια ταμεία της, κινητά τηλέφωνα Μελών του Δ.Σ., την στιγμή που τόσοι εργαζόμενοι σε αυτήν μένουν απλήρωτοι; Αν τα δικά σας παιδιά κύριοι μέτοχοι , Δήμαρχοι και Νομάρχη δούλευαν εκεί, θα λειτουργούσατε με την ίδια αδιαφορία αν έμεναν απλήρωτα και θα τοποθετούσατε ανικάνους ανθρώπους στο τιμόνι της; Γιατί να πρέπει εγώ να γίνομαι ο κακός και να διαδίδουν κάποιοι πως σας πιέζω να τους απολύσετε, την στιγμή που η πραγματικότητα είναι ότι με την αδιαφορία σας και με τα ανίκανα να διαχειριστούν την εταιρία άτομα που τοποθετήσατε έφτασε σε αυτό το χάλι; Δεν έχω τίποτε προσωπικό με τους διοικούντες, αλλά θεωρώ πως θα έπρεπε εδώ και καιρό να είχαν απαλλάξει την εταιρία, από την τύπου βαρίδιο παρουσία τους εκεί.

Προς Νομάρχη Ξάνθης και αρμόδιο Αντινομάρχη για τις Λαϊκές Αγορές Ενταύθα: Μπορεί να σας καπελώνει Αιρετός του Τοπείρου και να αλλάζει θέσεις σε μικροπωλητές της Λαϊκής Αγοράς του Ευλάλου;
Είναι δυνατόν κύριε Νομάρχη και κύριε Αντινομάρχη κάποιος από τους αιρετούς της Δημοτικής Αρχής στον Τόπειρο, να παρεμβαίνει στο Παζάρι του Ευλάλου και να αλλάζει τις θέσεις στους παταρτζήδες; Μπορεί να σας καπελώνει ένας Αντιδήμαρχος χωρίς να έχει αρμοδιότητα; Είναι δυνατόν να ανέχεστε τέτοιου είδους συμπεριφορές για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Νομαρχίας και του Τμήματος Εμπορίου. Έχω στα χέρια μου κάποιες καταγγελίες και ειλικρινά αν δεν παρέμβετε, οφείλω να ακολουθήσω και άλλη οδό.

Ελαττώματα στο περίφημο έργο Τερατούργημα από απροβλεψίες των υπευθύνων:


Μπορεί σε κάποιους να άρεσε η Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης και ειλικρινά αυτό είναι θέμα γούστου, αλλά δεν γίνεται να πληρώνετε ένα κάρο λεφτά για ένα έργο το οποίο έχει σφάλματα. Δεν γίνεται να τοποθετείτε μάρμαρα ή γρανίτες μπροστά από το σιντριβάνι, δημιουργώντας ένα πολύ ολισθηρό σημείο, επικίνδυνο για τον κόσμο. Τα νερά από το σιντριβάνι γεμίζουν τους γρανίτες και γλιστρά επικίνδυνα στο συγκεκριμένο σημείο. Εχθές το βράδυ έγινα μάρτυρας σε περιστατικό συμπολίτη μας, ο οποίος γλίστρησε και έπεσε, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει.

Τραπέζι παρέθεσε εχθές το βράδυ ο Δήμαρχος Ξάνθης, προς τιμή των υποψηφίων του συνδυασμού του:

Με έναν απλό και εντελώς φιλικό τρόπο, επέλεξε ο Δήμαρχος Ξάνθης να ευχαριστήσει τους υποψηφίους του συνδυασμού του, για τον προεκλογικό αγώνα και έτσι τους προσκάλεσε σε δείπνο εχθές το βράδυ σε γνωστή ταβέρνα της Παλιάς Ξάνθης. Ο Μ. Στυλιανίδης φαίνεται να γνωρίζει καλά από τέτοιου είδους συμπεριφορές που μόνο καλά λόγια μπορούν να προσελκύσουν, αλλά θα πρέπει επιτέλους να τους τρίξει και τα δόντια γιατί η κατάσταση με την πόλη δεν πάει άλλο. Ή θα αναλάβουν όπως πρέπει τα πόστα τους αγαπητέ Δήμαρχε και θα προσφέρουν στην Ξάνθη, ή να τους αφήσεις μόνο ως δημοτικούς συμβούλους χωρίς καμία θέση.