Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Με ευοίωνες προοπτικές ξεκίνησαν τα νέα, φθηνά και καλά, προϊόντα της ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας

Δημήτρης Πράτσος:

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση
πώλησης της εταιρείας»



Με ευοίωνες προοπτικές ξεκίνησαν τα νέα, φθηνά και καλά, προϊόντα της ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας


Πρόσκληση για συνέντευξη τύπου αναφορικά με ζητήματα της ΣΕΚΑΠ απηύθυνε στους δημοσιογράφους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ο Πρόεδρος της εταιρείας, κύριος Δημήτρης Πράτσος, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.


Σκοπός της συνέντευξης, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος Δημ. Πράτσος, είναι να βάλει τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, όσον αφορά την φημολογία των ημερών, που κάνει λόγο για πώληση της ΣΕΚΑΠ σε κάποιον Τούρκο επιχειρηματία.


Όπως έκανε σαφές ο Πρόεδρος της εταιρείας, δεν τίθεται θέμα πώλησης της εταιρείας. Ενώ, έσπευσε να συμπληρώσει πως τα παραπολιτικά σχόλια που γράφονται στον τοπικό τύπο, αναφέροντας ότι ξεπουλιέται η εταιρεία, κάνουν μόνον κακό στην ΣΕΚΑΠ.


«Αυτή την στιγμή η εταιρεία ανασαίνει, επομένως δεν ενδιαφέρει το ιδιοκτησιακό της καθεστώς. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να βγει η ΣΕΚΑΠ από τον φαύλο κύκλο και να αυξηθούν οι πωλήσεις της» τόνισε με έμφαση ο κύριος Δημ. Πράτσος και συνέχισε λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία απόφαση πώλησης της εταιρείας».


Παράλληλα, ο κύριος Δημ. Πράτσος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα οικονομικά προβλήματα που βαραίνουν την εταιρεία, τα οποία, όπως τόνισε, επιχειρήθηκαν να αντιμετωπιστούν με μεγάλη επιτυχία, μέσω περικοπών στις δαπάνες. Τόνισε δε, ότι η ΣΕΚΑΠ επιβαρύνθηκε από πέντε ανόητους, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, φόρους (τρις κανονικούς και δύο ΦΠΑ.).


«Δέκα εκατομμύρια πληρώνουμε από την τσέπη μας στο κράτος» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Δημ. Πράτσος, συμπληρώνοντας από την άλλη πως «ακολουθήσαμε μια συνετή πολιτική, έχοντας την στήριξη των μετόχων μας και από τον μήνα Σεπτέμβριο βγήκε το πρώτο μας προϊόν, το Cooper 25. Πρόκειται για ένα καλό και φθηνό προϊόν».


Στη συνέχεια, ο κύριος Δημ. Πράτσος, απευθυνόμενος προς τον Έλληνα καταναλωτή, επεσήμανε την ανάγκη να προτιμά εγχώρια προϊόντα, ενισχύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την τοπική και κατ’ επέκταση την εθνική οικονομία.


«Ο Έλληνας πρέπει να τιμάει το ντόπιο προϊόν, για να μην αδειάσει η τσέπη του. Πρέπει να ξέρει, ότι, όταν φεύγει ένα ευρώ από την χώρα του, αυτό γυρίζει πίσω με δάνεια. Εμείς του προσφέρουμε ένα φθηνό και καλό προϊόν».


Σε διευκρινιστική ερώτηση, για το εάν πρόκειται να γίνουν αυξήσεις όσον αφορά τα προϊόντα της εταιρείας, όπως αναμένεται να γίνει σε άλλα προϊόντα, ο κύριος Δημ. Πράτσος υπογράμμισε πως «αύξηση δεν θα γίνει, γιατί ήδη κάναμε αύξηση τον Σεπτέμβρη, χωρίς βέβαια να αποφύγουμε το ανάλογο κόστος».


Από την άλλη, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ επισήμανε τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίσταται η εγχώρια καπνοβιομηχανία από τις πολυεθνικές εταιρείες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται περισσότερο. Δήλωσε πάντως αισιόδοξος για την τωρινή κατάσταση της ΣΕΚΑΠ, αναφέροντας ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες κινήσεις, προκειμένου η εταιρεία να ανταπεξέρχεται στις οικονομικές ανάγκες της εποχής.


Ερωτηθείς, αναφορικά με το τι γίνεται με την υπόθεση των προεκλογικών προσλήψεων και προαγωγών στην εταιρεία, αλλά και για το εάν έχουν εντοπιστεί οικονομικές ατασθαλίες της προηγούμενης Διοίκησης και τι προτίθεται να κάνει, ο κύριος Δημ. Πράτσος τόνισε, πως δεν συζητά θέματα του παρελθόντος, καθώς ασχολείται, μόνον, με το παρόν και το μέλλον της εταιρείας.


Ενώ, σε ερώτηση σχετικά με το εάν γνωρίζει, αν υπάρχει σχέδιο εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ από την ΣΕΚΕ, ο κύριος Δημ. Πράτσος απάντησε με έμφαση, πως εάν η ΣΕΚΕ θέλει να παίξει, μπορεί να το κάνει.