Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Του Κλότσου και του μπάτσου οι Ξενοδόχοι της Θράκης

Του Κλότσου και του μπάτσου
οι Ξενοδόχοι της Θράκης


- Τα προνόμια που έχουν να λαμβάνουν εδώ και χρόνια έγιναν εφιαλτική πραγματικότητα
- Εκεί που τους χρωστούσαν τους πήραν και το βόδι


Εξαιρέθηκαν από πρόγραμμα του ΟΑΕΔ οι ξενοδόχοι της Θράκης, καθώς έχουν το κίνητρο της επιδότησης 12%, την οποία σημειωτέων έχουν να πληρωθούν τα τελευταία τέσσερα εξάμηνα

Απόστολος Αγκόρτσας, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης:
«Όλα αυτά τα προγράμματα από την ημέρα που έχει βγει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία πρακτική εφαρμογή, όχι ότι είχαν προηγουμένως. Όλα είναι στον αέρα, γιατί δεν έχουν απορροφητικότητα. Από την άλλη το Επιμελητήριο Ξάνθης συνεχίζει να κρατά παθητική και ουδέτερη στάση»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι ξενοδόχοι της χώρας και ιδιαίτερα της Ξάνθης, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για ανάπτυξη από την πλευρά της κυβέρνησης, σύμφωνα με αυτά που καταγγέλλουν.
Το θέμα που εγείρει προβληματισμό, αλλά και πολλά ερωτηματικά για την πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά την ανάπτυξη του τουρισμούς, είναι το πρόσφατο περιστατικό με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, που απευθύνεται προς τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με σκοπό να διατηρήσουν το προσωπικό τους.
Όταν ξενοδόχοι της Ξάνθης έσπευσαν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να μπουν στο πρόγραμμα, έμαθαν μετά από μερικές μέρες ότι δεν δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα, καθώς έχουν το κίνητρο της επιδότησης 12%, την οποία σημειωτέων έχουν να πληρωθούν τα τελευταία τέσσερα εξάμηνα.
Ως «αντικίνητρα» χαρακτηρίζει τα αναπτυξιακά μέτρα της κυβέρνησης ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο και τι μέριμνα λαμβάνουν οι επαγγελματίες του χώρου από την πλευρά της Πολιτείας, προκειμένου να μπορέσουν να κρατηθούν στον επαγγελματικό τους χώρο.
«Όλα αυτά τα προγράμματα από την ημέρα που έχει βγει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν καμία πρακτική εφαρμογή, όχι ότι είχαν προηγουμένως» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Αγκόρτσας και συνεχίζει λέγοντας ότι «είναι τελείως στον αέρα αυτά τα προγράμματα, αφού δεν έχουν απορροφητικότητα».
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην συνέχεια ο τελευταίος, «δεν υπάρχει ζωή στον τομέα του τουρισμού όσον αφορά την Θράκη, αφού είναι εμφανής η αδιαφορία της κυβέρνησης».
Παράλληλα, ο κύριος Α. Αγκόρτσας τονίζει με έμφαση, πως δύο είναι η νοοτροπίες της κυβέρνησης όσον αφορά την εθνική οικονομία, «από την μια σας επιτρέπω την ανάπτυξη και σας φορολογώ, παίρνοντας λίγα χρήματα αλλά σιγά-σιγά. Από την άλλη, σας εξοντώνω οικονομικά, παίρνοντας πολλά χρήματα μια και καλή, μην αφήνοντας με αυτό τον τρόπο προοπτική επιβίωσης».
Όπως διευκρινίζει ο κύριος Α. Αγκόρτσας η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες της, λειτουργεί εις βάρος του «επιχειρείν», αφού σκέφτεται βραχυπρόθεσμα.
«Η κυβέρνηση έχει σαν στόχο το σήμερα, γι’ αυτό και δεν σκέφτεται το αύριο, με αυτό τον τρόπο όμως δεν υπάρχουν καλές προοπτικές για το μέλλον της χώρας και των επαγγελματιών. Τρανταχτό παράδειγμα οι περαιώσεις που είναι ανεφάρμοστες, γιατί δεν υπάρχει επιχείρηση ή επιχειρηματίας που να έχει ακίνητο κάτω από τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ» σχολιάζει ο κύριος Α. Αγκόρτσας.
Κλείνοντας, ο κύριος Α. Αγκόρτσας εκφράζει το παράπονό του όσον αφορά την δράση του Επιμελητηρίου Ξάνθης, το οποίο χαρακτηρίζει ως «παθητικό και ουδέτερο», τονίζοντας από την άλλη ότι απαιτούνται δυναμικές αντιδράσεις από την πλευρά όλων των επιχειρηματιών.