Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Έχουν ξεφύγει πέρα από κάθε όριο λογικής τα πράγματα στην Ελλάδα:
Μαύρα χάλια η οικονομία της χώρας μας και το μόνο που είναι σίγουρο, για ακόμα μια φορά, είναι πως ο Ελληνικός λαός θα πληρώσει και πάλι την νύφη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευτεί μέχρι αυτή τη στιγμή, η τρίτη δόση του δανείου δεν εγκρίνεται για να δοθεί στην χώρα μας, πράγμα που αποδεικνύει περίτρανα την παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τα λάθος μέτρα που έλαβαν. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η χώρα μας δεν πάει καλά οικονομικά, αφού στο τιμόνι της συνεχώς έχει ανθρώπους οι οποίοι καμία σχέση δεν έχουν με το ελεύθερο επάγγελμα. Καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι όλοι εμείς οι ελεύθεροι επαγγελματίες, κάνουμε το σκα…ο μας παξιμάδι, για να τα βγάλουμε πέρα και προσπαθούμε να επιβιώσουμε καταφέρνοντας τα ακατόρθωτα και αυτοί εκεί οι 300 δεν μπορούν να ταχτοποιήσουν ούτε τα οικονομικά των οικογενειών τους.

Με φουλ τις μηχανές αυξάνεται η εγκληματικότητα στην Θράκη. Θρασύτητα ληστεία στην Ορεστιάδα, με νεκρό τον διευθυντή του καταστήματος της Alpha Bank:

Δυστυχώς αποτελεί πλέον φανερό μυστικό η αύξηση της εγκληματικότητας στην Θράκη με τα περιστατικά να λαμβάνουν σχεδόν καθημερινά έκταση. Πριν λίγες ημέρες είχαμε το άγριο φονικό γυναίκας από τον πρώην σύζυγό της στην Ξάνθη, εχθές το πρωί μια ληστεία είχε τραγική κατάληξη για τον διευθυντή του υποκαταστήματος της Alpha Bank Ορεστιάδας, αφού ο ληστής εκτός από την χρηματική λεία, αποφάσισε να πάρει και την ζωή ενός συνανθρώπου μας.
Συγκεκριμένα το αστυνομικό δελτίο αναφέρει τα ακόλουθε: Αιματηρή ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στην Ορεστιάδα. Ο ληστής, κατά τη διαφυγή του, πυροβόλησε τρεις φορές στην κοιλιακή χώρα τον διευθυντή της τράπεζας που προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ο διευθυντής μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, όπου μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείο, ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του. Ο δράστης συνελήφθη.
Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά που ζούμε καθημερινά, είναι πως μπορεί οι κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις με τις Ομάδες ΔΙΑΣ να αστυνομεύουν αρκετά καλά, αλλά η ανέχεια στην οποία δυστυχώς μας οδηγεί αυτή η Κυβέρνηση, θα επιδεινώνει την κατάσταση όσον αφορά την εγκληματικότητα.

Δεν έδειξε άλλο αποτέλεσμα η νέα καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τον Δήμο Ξάνθης και ο Δήμαρχος Μ. Στυλιανίδης πλέει σε πελάγη ηρεμίας πλέον για το επόμενο βήμα, με προβληματισμό για την Καλλικρατική εποχή:


Δύσκολος ο δρόμος από εδώ και πέρα, για όλους τους εκλεγμένους αυτοδιοικητικούς σε θέσεις εξουσίας, αφού ο Καλλικράτης σπέρνει θύελλες και προβληματισμούς. Η πρόκληση είναι μεγάλη και το μόνο σίγουρο, είναι πως όσοι δεν έχουν τα κότσια θα αποτύχουν παταγωδώς. Ο Δήμαρχος Ξάνθης μετά και από την τελευταία επίσημη καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, πλέει σε πελάγη ηρεμίας και χαλάρωσης, με την μοναδική σκέψη στο μυαλό του, την επιλογή συνεργατών που θα είναι το Α και το Ω στην από εδώ και έπειτα Καλλικρατική πορεία του Δήμου Ξάνθης και αυτό τον προβληματίζει από τώρα, γιατί από την 1-1-2011 τα πράγματα θα ζορίσουν αρκετά. Ήδη γνωρίζει καλά ο Μ. Στυλιανίδης πως τα κονδύλια έχουν κοπεί σε ένα αρκετά μεγάλο βαθμό, πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να πορευτεί ο Δήμος Ξάνθης από εδώ και πέρα, καταβάλλοντας ένα μεγάλο τμήμα από τα έσοδά του, που σίγουρα αν δεν τα αυξήσει εις βάρος των Δημοτών, δεν θα μπορέσει να καλύψει το κομμάτι που του αναλογεί. Η κατάσταση δυστυχώς από τώρα, μας αναγκάζει να σκεφθούμε ότι ίσως να προχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης σε αύξηση των δημοτικών τελών, μέσω πολλών παραμέτρων που επιφυλάσσομαι σήμερα να αναφέρω, επειδή δεν θα ήθελα να σπείρω τον πανικό, αλλά σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα δείξει από μόνη της η κατάσταση τα αποτελέσματά της.

Τα ακριβά γραφεία στο εμπορικό κέντρο της Καραολή, είναι της Διεύθυνσης Δασών και όχι του Δασαρχείου, σύμφωνα με τον Δασάρχη Ξάνθης. Τα ερωτήματα στρέφονται πλέον προς την Γ.Γ. της Περιφέρειας κυρία Θεοδώρα Κόκλα:
Από την μια κυρία Κόκλα η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ η οποία σας τοποθέτησε στην Ξάνθη, ζητά από όλους τους Έλληνες να σφίξουν το ζωνάρι και κοιτά το πώς θα μας πάρει και το μισό ευρώ και από την άλλη ο Ελληνικός Λαός καλείται να πληρώσει πολυτελή γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Ξάνθης στο Εμπορικό Κέντρο της Καραολή, θαρρείς και δεν υπήρχαν πιο φθηνά ενοίκια σε άλλες περιοχές. Σε καμία περίπτωση δεν λέω πως ευθύνεστε εσείς κυρία Κόκλα για αυτά, καθώς όπως έμαθα, η Διεύθυνση Δασών εκεί στεγάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια, οπότε καμία σχέση δεν έχει αυτό με την ανάληψη των καθηκόντων στην Περιφέρεια από εσάς. Εκείνο όμως που έχει άμεση σχέση με εσάς, είναι το γεγονός ότι επιτρέπετε εδώ και ένα χρόνο περίπου, ως Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας, αυτήν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, για την πληρωμή των ενοικίων στα εν λόγω γραφεία.

Εκπρόσωπος όλων των Μουσουλμάνων της Ελλάδας θέλει να γίνει ο ψευτομουφτής Μετέ, συμφώνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στον «Κόσμο του Επενδυτή»:

Η στρατηγική που ακολουθεί η Τουρκία, με την ανοχή της χώρας μας και την απραξία της πολιτικής ηγεσίας του τόπου μας και όχι μόνο, καθημερινά αφήνει ελεύθερο χώρο και παραχωρεί το χαμένο έδαφος στην Τουρκική πλευρά. Τα καλύτερα για την Τουρκική πλευρά και για τους εγκάθετους της Άγκυρας στην Θράκη έρχονται και μαζί με αυτά έρχονται και τα χειρότερα για εμάς, που δυστυχώς βλέπουμε το Κέντρο της Ελλάδας την Αθήνα, να απέχει μακράν από την περιφέρειά μας. Μπορεί ως Θρακιώτες να είμαστε αβοήθητοι σε αυτήν την διαφαινόμενη απειλή, αλλά σίγουρα δεν πρόκειται ποτέ να υποκύψουμε. Θα πρέπει να καταλάβουν καλά οι γιαλαντζί πολιτικάντηδες της χώρας μας, πως οι Θρακιώτες είναι ένα ήσυχο ποτάμι, το οποίο όμως φουσκώνει κρυφά και όταν ξεχειλίσει δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Αφήστε κύριοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ την υψηλή πολιτική που οδηγεί στον γκρεμό την χώρα και παράξτε πραγματικό και ωφέλιμο για όλους μας έργο.
Ακόμα δεν εκλέχτηκαν και άρχισε η φαγωμάρα για τα από 1-1-2011 αξιώματα και θέσεις στον Δήμο Ξάνθης:
Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα εικοσιτετράωρα από την επανεκλογή του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη και κάποιοι άρχισαν τις κουβέντες και την φαγωμάρα για τις θέσεις και τα αξιώματα από την νέα χρονιά. Ο πονοκέφαλος για τον Δήμαρχο Ξάνθης μπορεί να είναι κατά κόρον ο Καλλικράτης, αλλά όπως μαθαίνω, τα αλληλοφαγώματα για τις έμμισθες θέσεις θα αποτελέσουν την κύρια απασχόλησή του για το επόμενο διάστημα, μέχρι το τέλος του χρόνου. Ήδη κάποιοι έχουν ξεκινήσει τις επαφές δειλά δειλά με τους συναδέλφους τους και άρχισαν να τα μοιράζουν μεταξύ τους, αφού η έμμισθη θέση σήμερα, είναι μεγάλο πράγμα.