Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010


Δεν ξεκίνησαν να εκδίδουν αποδείξεις οι Πωλητές λαϊκών αγορών, εξαιτίας ολιγωρίας του αρμοδίου Υπουργείου

H μάχη της ταμειακής στις Λαϊκές Αγορές

Τι αναφέρει επί του θέματος ο Πρόεδρος Πωλητών λαϊκής αγοράς Ξάνθης


Μπορεί στην πράξη να ξεκίνησε η έκδοση αποδείξεων στις λαϊκές αγορές από την πρώτη του τρέχοντος μηνός, στην πράξη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα τίποτα.
Όπως αναφέρει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος Πωλητών Λαϊκής Αγοράς Ξάνθης, κύριος Γιάννης Χατζόπουλος, «ενώ το Υπουργείο Οικονομικών έχει πάρει την σχετική απόφαση για την έκδοση αποδείξεων στις λαϊκές αγορές της χώρας, δεν έχει μεριμνήσει για τον τρόπο που θα γίνεται η φορολόγηση» και συνεχίζει λέγοντας, ότι «δεν υπάρχει το ειδικό στοιχείο, με βάση το οποίο η εφορεία θα μας φορολογήσει. Δεν έχει φτάσει ακόμα η εγκύκλιος. Το Σάββατο πέρασε η ΣΔΟΕ. Οι ίδιοι δεν ήξεραν τι να ελέγξουν. Έχουμε πάρει γραμμή να παραγγείλουμε ταμειακές μηχανές. Μας είπαν, ότι, εάν έχουμε δελτίο παραγγελίας ταμειακής μηχανής, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Περιμένουμε τι θα αποφασίσει το Υπουργείο».
Παράλληλα, ο κύριος Γ. Χατζόπουλος επισημαίνει, ότι υπάρχει έντονη διαφωνία από την πλευρά των εμπόρων, όσον αφορά τις φορολογίες που θα τους επιβληθούν, έτσι, όπως αποτυπώθηκαν στο σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο.
«Η φορολογία είναι δυσβάστακτη. Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Ομοσπονδία μας για να δούμε πως μπορούμε να διευθετήσουμε το θέμα» καταλήγει ο κύριος Γ. Χατζόπουλος.