Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Δεν πάμε καλά ως χώρα και αυτό το εκμεταλλεύονται οι εγκάθετοι της Άγκυρας:
Αντί να δούνε τα μαύρα τους τα χάλια στην Τουρκία, που τώρα άρχισαν να γίνονται καθώς πρέπει χώρα, ασχολούνται μονίμως με το πώς θα δημιουργήσουν προβλήματα στην Ελλάδα με φόντο την Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία και την ανικανότητα των Ελλήνων Κοινοβουλευτικών, Κυβερνητικών και μη, παίζουν τα γνωστά τους παιχνίδια, εντείνοντας τις καλοστημένες επιθέσεις τους. Αλήθεια γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει επιλεχτεί, να δημιουργηθούν εργατικές κατοικίες ή κάποιες άλλες κατοικίες για τους Ελληνοπόντιους στην ορεινή περιοχή; Γιατί μεθοδευμένα κάποιοι ανέχονται τις προκλήσεις και σφυρίζουν αδιάφορα, φοβούμενοι μήπως χάσουν τα όσα κρυφά έχουν συμφωνήσει με το προξενείο Κομοτηνής; Σε πανελλήνιας και τεράστιας αναγνωσιμότητας Blog, καθημερινά υπάρχουν έγγραφες αναφορές για την Θράκη, αλλά κανένας πολιτικός της χώρας μας δεν συγκινείται. Δεν τους νοιάζει, δεν ενδιαφέρονται, ενώ θα έπρεπε να χτυπήσουν την γροθιά στο μαχαίρι, που τόσα χρόνια καρφώνεται σιγά σιγά στα σωθικά της Θράκης και κατ’ επέκταση στα δικά μας σωθικά.

Δεν θα περάσει ο Ρατσι-φασισμός κατά των καπνιστών όπως φαίνεται:
Μπορεί να ψηφίστηκε ο Αντικαπνιστικός νόμος, μπορεί να τέθηκε σε εφαρμογή (πιλοτικά), αλλά οι κύριοι ακόμα δεν κατάλαβαν πως του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει και αυτοί το έχουν παρασφίξει το σχοινί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ήδη πυρήνες αντιδράσεων, οι οποίοι εκφράζονται προς το παρόν προφορικά και σίγουρα θα περάσουν σε άλλου είδους καταστάσεις, τις οποίες απευχόμαστε. Μπορεί η σημερινή Κυβέρνηση να θέλει την προστασία των μη καπνιστών, από το παθητικό κάπνισμα, αλλά θα έπρεπε να λάβει εις γνώσιν της πως και οι καπνίζοντες έχουν κάθε δικαίωμα να απολαύσουν το τσιγάρο τους. Η καλύτερη απόφαση θα ήταν να δοθεί το δικαίωμα ή η δυνατότητα αν προτιμάτε, στον κάθε καταστηματάρχη να μετατρέπει το κατάστημα του σε καπνιζόντων ή μη καπνιζόντων, ώστε να μπορούν όλοι να βολευτούν, γιατί πολύ απλά, στην Αθήνα μπορεί ο χειμώνας να θυμίζει άνοιξη, αλλά στην περιφέρεια ο χειμώνας είναι βαρύς και σίγουρα με το να βγαίνεις έξω από μαγαζί για να καπνίσεις, δεν αντέχεται.

Πολλά καταστήματα απειλούνται με λουκέτο από την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και με αποφάσεις των οργάνων που τα εκπροσωπούν προέβησαν σε καταπάτηση της νομοθεσίας:


Πολλά καταστήματα απειλούνται με λουκέτο από αυτόν τον νόμο και σίγουρα η Κυβέρνηση θα πρέπει να το λάβει άμεσα υπόψη της, προβαίνοντας σε τροποποιήσεις του νομοσχεδίου. Ήδη όπως πληροφορούμαστε, με αποφάσεις τα όργανα εκπροσώπησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έχουν προβεί στην από κοινού καταπάτηση του νόμου, τοποθετώντας τα τασάκια στα τραπέζια και δίνοντας προθεσμία στην Κυβέρνηση για να τροποποιήσει τον νόμο, για το διάστημα που κρατά η οικονομική κρίση, δηλώνουν πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως λειτουργούσαν πριν την εφαρμογή του νόμου ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις τους, όπως αναφέρουν. Στην Ξάνθη η πτώση στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι ήδη αισθητή με την πρώτη ψύχρα και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων αυτών, αγγίζει ακόμα και το 80% τις καθημερινές, ενώ κάπως καλυτερεύει η κατάσταση τα Σαββατοκύριακα.

Από Σκάνδαλο, έγινε τηλεσίριαλ και σιγά σιγά χάνει, επειδή κάποιοι το θέλουν, την σοβαρότητά του ως θέμα, αφού τεχνηέντως επιχειρούν την απεμπλοκή των πολιτικών προσώπων:

Είναι ή όχι σκάνδαλο η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου με τις ανταλλαγές των εκτάσεων; Πως γίνεται ενώ όλοι μιλούσαν για σκάνδαλο, σήμερα να μιλούν για υπόθεση με σκοτεινά σημεία που ίσως να μην φωτιστούν ποτέ; Γιατί το θέμα κινείται επιλεκτικά γύρω από τους μοναχούς καλόγερους και ξεχάστηκαν εν μια νυχτί οι πολιτικοί παράγοντες που είχαν τον πρώτο ρόλο σε αυτό το θέμα; Γιατί μετέτρεψαν επιλεκτικά το Σκάνδαλο σε Τηλεσίριαλ και μετά σε υπόθεση; Τι θέλουν να κρύψουν και άλλαξαν όλοι ρότα πλεύσης; Μήπως το θέμα ήταν η αρχή της αποδόμησης του τότε Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και κάποιοι Νεοδημοκρατικότεροι της ΝΔ έπαιξαν τον ρόλο του δούρειου ίππου; Αν στην θέση όλων αυτών των πολιτικών που ενεπλάκησαν στο θέμα, ήταν κάποιος από εμάς τους απλούς πολίτες, θα είχαμε περάσει εκτελεστικό απόσπασμα, αλλά βλέπετε η πολιτική είναι τόσο καλή ασπίδα και οι εμπλεκόμενοι με αυτήν το γνωρίζουν καλά και το εκμεταλλεύονται στο έπακρο.

Συμφώνησαν βενζινοπώλες και υπουργείο Οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης
Κανονικά από την Παρασκευή η διανομή
Την ίδια στιγμή το ΙΝΚΑ αναφέρει πως η τιμή ανά λίτρο, δεν θα πρέπει να ξεπεράσει τα 0,57 λεπτά:

Κανονικά θα ξεκινήσει από την Παρασκευή η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν ο υφυπουργός Οικονομικών, Δ.Κουσελάς και η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας στη νέα συνάντηση που είχαν χθες Τετάρτη. Η συμφωνία προβλέπει, ότι οι επιστροφές φόρου προς τους βενζινοπώλες για τις ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης που διαθέτουν στην κατανάλωση, θα γίνονται σε διάστημα δυο ημερών, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους πρατηριούχους. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, ανέφερε ότι η μείωση των ελάχιστων αποστάσεων μεταξύ πρατηρίων και χώρων συνάθροισης κοινού, που προωθείται με νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, δημιουργεί ζητήματα ασφαλείας. Με τη μείωση των αποστάσεων ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πρατηρίων καυσίμων από σουπερμάρκετ. Την ίδια στιγμή πάντως, το ΙΝΚΑ με χθεσινή ανακοίνωση του, προσπαθεί να προστατεύσει τους καταναλωτές, τονίζοντας πως η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης δεν θα πρέπει να ξεπεράσει σε τιμή τα 0,57 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.