Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Σε επανωτές γκάφες και παραλείψεις υπέπεσε ο Σπύρος Χαλκίδης. Τυχαίο; Δε Νομίζω...:
Ως άνθρωπος δέχτηκα την άποψη του Σπύρου Χαλκίδη, πως λόγω της πίεσης των τελευταίων ημερών, παρέλειψε να καταθέσει το πιστοποιητικό γεννήσεώς του στο Πρωτοδικείο, ακυρώνοντας έτσι την υποψηφιότητά του. Ως άνθρωπος όμως, δεν μπορώ να δεχτώ ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο Συνδυασμός του Σπύρου Χαλκίδη συνεδρίασε χωρίς όμως να έχουν καλέσει τον Τάσο Κουγιουμτζόγλου, ο οποίος από νωρίς είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να καλύψει το κενό της Υποψηφιότητας του Δημάρχου Αβδήρων. Με αυτήν την ενέργεια ο Σπύρος Χαλκίδης και οι συνεργάτες του, οδήγησαν τον Τάσο Κουγιουμτζόγλου σε παραίτηση και από την υποψηφιότητα του Δημοτικού Συμβούλου και ακύρωσαν την μέχρι τώρα αρκετά καλή πορεία τους. Το μόνο βέβαιο πλέον και μετά από αυτές τις εξελίξεις, είναι πως πανηγυρικά ο Δήμος κερδίζεται από τον έμπειρο όπως φάνηκε, Β. Τσολακίδη, αφού χωρίς να θέλω να θίξω τους αντιπάλους του, μπορώ να πω λόγω εμπειρίας πως δεν πρόκειται να τραβήξουν όχι μόνο γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος, άλλα και επειδή ο Τάσος Κουγιουμτζόγλου, ήταν ίσως ένα από τα 4 πιο δυνατά ονόματα του συνδυασμού.

Ο Σγουρίδης είπε αυτά που λέμε εδώ και χρόνια, στηρίζοντας πάντα την θέση του. Όχι σε αυτούς που ξεπουλάν τα πάντα για μια χούφτα ψήφους:

Πολλοί είναι αυτοί που τρέμουν από τα λεγόμενα του Π. Σγουρίδη, καθώς όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά το ποιους εννοεί, άσχετα αν κάποιοι συνάδελφοι φρόντισαν τεχνηέντως να προβάλουν αυτούς που οι ίδιοι ήθελαν και όχι αυτούς που πραγματικά εννοούσε ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής. Ο Π. Σγουρίδης αρκετά αγανακτισμένος από τις μέχρι τώρα συμπεριφορές των ανθρώπων που έχουν υποκύψει στα παιχνίδια του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής τα είπε έξω από τα δόντια και σίγουρα από τους πολιτικούς της περιοχής μας είναι ο μοναδικός. Όλοι οι υπόλοιποι κάνουν την πάπια και σφυρίζουν αδιάφορα παίζοντας τα δικά τους συμφεροντολογικά παιχνίδια. Δεν είναι τυχαία βέβαια και η πρόσφατη δήλωση υποψηφίου της περιοχής μας, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για την προκλητική περίπτωση προπηλακισμού, Δημοσιογράφων της Γαλλικής Κρατικής Τηλεόρασης στην ορεινή περιοχή, δεν έβγαλε μιλιά και πέταξε το μπαλάκι αλλού, θεωρώντας πως αν μιλούσε, η καυτή πατάτα θα του στερούσε την εκλογή. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να βρίσω και να γράψω τα όσα μου έρχονται αυτήν την στιγμή στο μυαλό, γιατί θα με τραβάνε στα δικαστήρια λόγω του υβρεολόγιου που μου έρχεται να χρησιμοποιήσω για αυτά τα ανθρωπάκια, αλλά να είστε σίγουροι πως κάποια στιγμή και αυτό θα συμβεί. Δέχομαι την συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη, αλλά δεν δέχομαι τα ανθρωπάκια που ξεπουλάνε τα πάντα για μια χούφτα ψήφους.

Αίσχος οι πλημμυρισμένοι δρόμοι της Ξάνθης προεκλογικά, φιάσκο το έργο της ενοποίησης των πλατειών, καθώς ακόμα δεν παραδόθηκε και ξεχείλισαν τα φρεάτια. Προχειρότητα ή τυχαίο;

Δεν θα πω ότι δεν έριξε νερό με το τουλούμι, αλλά θα πω ότι δυστυχώς για ακόμα μια φορά, το δίκτυο όμβριων υδάτων της πόλης μας, απεδείχθη κατώτερο των περιστάσεων, αλλά και των χρημάτων που έχουν δαπανηθεί από εμάς τους ίδιους. Τα φρεάτια στο κέντρο της πόλης ήταν βουλωμένα, γιατί μάλλον εκεί στην ΔΕΥΑΞ ασχολούνται περισσότερο με την προεκλογική εκστρατεία συγκεκριμένων υποψηφίων και σε δυο περιπτώσεις, τα βιολογικά ακάθαρτα απόβλητα των ανθρώπινων οργανισμών, κυκλοφορούσαν ανενόχλητα στους δρόμους, αφού τα φρεάτια είχαν ξεχειλίσει. Δεν θα ζητήσω από τον Δήμαρχο Ξάνθης και τους συνεργάτες του να παραστήσουν τους θεούς, όπου λύνουν τα προβλήματα της πόλης με μια ματιά, αλλά θα τους επισημάνω, πως για το αποχετευτικό δίκτυο της Πόλης μας, οι Ξανθιώτες έχουν πληρώσει εκατομμύρια, ενώ η Δημοτική Αρχή το πολυδιαφήμισε, χωρίς όμως να υπάρχουν τα αποτελέσματα που θα έπρεπε. Δεν είναι δυνατόν σε μια πόλη η οποία θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή με μια δυνατή βροχόπτωση να επιπλέουν τα λύματα για να μην τα πω αλλιώς και βγω ακατάλληλος, στους δρόμους. Αν στοχεύσω και το φιάσκο που έγινε με το τερατούργημα έργο της ενοποίησης των πλατειών, όπου τα φρεάτια στον ΟΤΕ ξεχείλισαν πλημμυρίζοντας όλη την περιοχή, τότε σίγουρα θα πρέπει οι αρμόδιοι να αλλάξουν χώρα.

Παρουσίαση ολοκληρωμένου συνδυασμού από τον Χ. Πούλιο στην Σταυρούπολη, ενώ κεραυνός χτύπησε εχθές το πρωί το στέκι των Πολιτών για την Αλλαγή δημιουργώντας προβλήματα στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Την Τετάρτη τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου: Θετικό και πολύ ευχάριστο το κλίμα στο οποίο παρουσιάστηκε ολοκληρωμένος ο συνδυασμός Πολίτες για την Αλλαγή στην Σταυρούπολη, το βράδυ της Δευτέρας. Ο επικεφαλής του συνδυασμού έκανε λόγο για ψηφοδέλτιο νίκης και αφού μίλησε τόσο για την πόλη της Ξάνθης αναλύοντας μια σειρά από παρεμβάσεις τις οποίες πρότειναν να γίνουν, χωρίς όμως ποτέ να τεθούν σε εφαρμογή, δεσμεύτηκε πως στον νεοσύστατο Δήμο που προκύπτει από την συνένωση λόγω Καλλικράτη, θα αλλάξουν πολλά πράγματα προς το καλύτερο, πρώτον γιατί θα αξιοποιηθούν οι ήδη εκπονημένες μελέτες του Δήμου Σταυρούπολης, οι οποίες αγγίζουν τα 10 εκ. ευρώ, την στιγμή που ο Δήμος Ξάνθης δεν έχει ούτε μια, αλλά θα τεθούν σε εφαρμογή πολλές από τις προτάσεις των πολιτών για την αλλαγή, οι οποίες μένουν απραγματοποίητες, επειδή η νυν Δημοτική Αρχή φοβάται να παραδεχτεί πως υπάρχουν προτάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες δεν λύθηκαν από τους διοικούντες τόσα χρόνια. Ο Χ. Πούλιος εκθείασε το έργο του νυν Δημάρχου Σταυρούπολης Γ. Καρασακαλίδη, λέγοντας πως στην ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή από το κέντρο του Νομού, υπάρχει σοβαρό έργο το οποίο έχει γίνει από την νυν Δημοτική Αρχή, το οποίο δεν πρόκειται να πάει χαμένο. Στο σημείο αυτό να σας ενημερώσω, πως τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Χ. Πούλιου θα πραγματοποιηθούν σήμερα το απόγευμα και ώρα 7 μ.μ..

Την Πέμπτη τα εγκαίνια του Εκλογικού κέντρου του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη:
Την ερχόμενη Πέμπτη πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου Ξάνθης και εκ νέου υποψήφιου για την ίδια θέση Μ. Στυλιανίδη, στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. Ο Δήμαρχος Ξάνθης αφού κατάφερε χωρίς προβλήματα να καταρτίσει και να καταθέσει τον συνδυασμό του στο Πρωτοδικείο την Κυριακη το βράδυ, έκανε μια ανάπαυλα μιας ημέρας για να χαλαρώσει και από χθες έπεσε με τα μούτρα στην προεκλογική μάχη, ζητώντας από τους υποψηφίους του να κινούνται σε χαμηλούς τόνους και να μην προκαλέσουν το παραμικρό, ακόμα και αν προκληθούν.

Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η ziraat bank στην Ξάνθη, ενώ από την Παρασκευή θα τεθεί σε λειτουργία το online σύστημα.
Την Παρασκευή θα ξεκινήσει ως τράπεζα, την λειτουργία της στην Ξάνθη η ziraat προκειμένου να τεστάρουν το online σύστημα και την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό της Ξάνθης. Για όσους δεν γνωρίζουν, η Ziraat θα λειτουργεί στην Μ. Καραολή απέναντι από το κτίριο όπου στεγαζόταν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.