Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Αθλιότητα οι ανώνυμες επιστολές που καταδικάζουν χωρίς κανένα στοιχείο τους υποψηφίους των εκλογών και αποστέλλονται στα ΜΜΕ:

Ανοίγοντας εχθές την αλληλογραφία μου, διαπίστωσα πως εκτός των αρκετών εφημερίδων που καθημερινά παραλαμβάνω, υπήρχε μέσα και ένας φάκελος που ως παραλήπτη είχε εμένα και ως αποστολέα τον κανένα. Επειδή είμαι άνθρωπος στον οποίο αρέσει το να ψάχνω τα πάντα και να ενημερώνομαι, άνοιξα τον συγκεκριμένο φάκελο αντί να τον πετάξω στα σκουπίδια και διαπίστωσα πως μέσα υπήρχε μια ανώνυμη επιστολή, όπως γίνεται συνήθως, στην οποία αναφέρεται ότι πέντε υποψήφιοι του Μ. Στυλιανίδη στις 26 του Μήνα δικάζονται. Για τους υποψηφίους αυτούς, ο άνθρωπος που συνέταξε την συγκεκριμένη επιστολή, εκφράζεται με απαράδεκτο τρόπο και τους καταδικάζει εξ αρχής, χωρίς καν να εξετάσει, με ποιες κατηγορίες δικάζονται οι άνθρωποι αυτοί και βλέποντας μόνο επιλεκτικά το ότι δικάζονται. Επίσης εκείνο που πρέπει να επισημάνω, είναι το γεγονός ότι πολλές φορές έχω δει αυτοδιοικητικούς να δικάζονται, επειδή οι πολίτες λειτουργούν γράφοντας τον νόμο στα παλιά τους τα παπούτσια, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να κάθονται άδικα στο εδώλιο και να αθωώνονται. Καταδικάζω απερίφραστα αυτού του είδους τις ενέργειες και επισημαίνω πως αυτές οι καταγγελίες καλό θα ήταν να γίνονταν επώνυμα και όχι ανώνυμα, για να μην μπούμε σε διαδικασίες αναγνώρισης γραφικού χαρακτήρα και αποτυπωμάτων…

Ωραία η παρουσίαση των εφημερίδων κάθε πρωί από την εκπομπή του Γ. Γκορόγια, αλλά καλό θα ήταν να λείπουν οι ειρωνείες για τα γραφόμενα:
Φίλος μου ο Γιάννης Γκορόγιας και το «φίλος» το εννοώ και δεν το έχω γραμμένο στην φτέρνα, αλλά καλά θα κάνει να προσέχει και να μην ειρωνεύεται τα όσα γράφονται, τουλάχιστον στην δική μου εφημερίδα, μέσα από την εκπομπή του. Ειλικρινά ευχαριστώ τον φίλο Γιάννη Γκορόγια για την προβολή της εφημερίδας μου κάθε ημέρα μέσα από την εκπομπή του, αλλά έχω να πω και το εξής: Δικαίωμά σου αγαπητέ Γιάννη να υπερασπίζεσαι με κάθε τρόπο τον κολλητό σου και υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου Σ. Χατζηευαγγέλου, αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα, να ειρωνεύεσαι τα όσα γράφονται στην εφημερίδα μου, υπέρ του αντιπάλου του και υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου. Αυτά ως μια φιλική παρέμβαση, γιατί δεν θα ήταν καθόλου σωστό, να μπω και εγώ στην ίδια λογική με εσένα και ειρωνευόμενος μέσα από τα σχόλιά μου τα όσα λες στην εκπομπή σου για τον κολλητό σου και όχι μόνο Δήμαρχο Τοπείρου, να στηρίζω τον Θ. Μίχογλου.

Πάει το LEADER και κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη:


Τόσα μέλη απαρτίζουν το Δ.Σ. της Αναπτυξιακής και δυστυχώς ούτε ένας δεν έχει το σθένος να βγει παλικαρίσια και να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις γιατί χάθηκε για τρίτη συνεχή φορά το LEADER. Κάποιοι είπαν πως φταίει το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι άλλοι έριξαν τις ευθύνες στην διοίκηση της Αναπτυξιακής, εγώ θα πω ότι μάλλον φταίνε οι καιρικές συνθήκες. Ρε δεν μας παρατάτε στην ησυχία μας που θέλετε όλοι να το παίζετε και παράγοντες της περιοχής; Το μοναδικό πράγμα που ευημερεί στις ημέρες μας στον Νομό Ξάνθης είναι η Βλακεία, η ηλιθιότητα και η ανικανότητα, οπότε αφού δεν ανοίγουν νέες επιχειρήσεις για την δημιουργία θέσεων εργασίας και αφού οι οικονομικοί πνεύμονες της περιοχής μας χάνονται ο ένας μετά τον άλλο, θα ήταν καλό να ξεκινήσουμε τις εξαγωγές σε όσα πιο πάνω ανέφερα, μήπως και δούμε άσπρη μέρα.

Σκληραίνουν την κόντρα τους οι Υποψήφιοι μπαίνοντας στην τελική ευθεία:
Τα όσα είδαμε μέχρι σήμερα να συμβαίνουν στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι της περιοχής μας, σίγουρα αποτέλεσαν έκπληξη για κάποιους, ενώ κάποιους άλλους τους άφησαν παγερά αδιάφορους. Η συνέχεια όμως σίγουρα θα αποτελέσει την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έκπληξη για όλους μας, αφού όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών οι υποψήφιοι θα σκληρύνουν την στάση τους και τα μέχρι τώρα καθώς πρέπει χτυπήματα, θα δώσουν την θέση τους σε χτυπήματα κάτω από την μέση με στόχο το να κερδηθούν τα σημεία-εντυπώσεις. Η ουσία βέβαια στην όλη αυτή μικρή για κάποιους και μεγάλη για κάποιους άλλους υπόθεση, είναι πως εμείς ως πολίτες δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τις κόντρες των πολιτικών και σίγουρα το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να υποβαθμίσουμε τους εαυτούς μας, μαλώνοντας για αυτούς οι οποίοι αγωνίζονται με κάθε μέσο, με μοναδικό στόχο το προσωπικό τους συμφέρον. Όποιος και να εκλεγεί, το μόνο σίγουρο είναι πως πρώτα θα κοιτάξει να βολέψει τα δικά του παιδιά και των συνεργατών του, στην συνέχεια τους κολλητούς του και μετά τους ένθερμους και φανατικούς υποστηρικτές του, εφόσον βέβαια μείνει χρόνος. Αυτό θα πρέπει να το έχουμε όλοι στο μυαλό μας και να ψηφίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας μας και όχι το ατομικό συμφέρον του καθενός μας. Ξέρω θα με πείτε ρομαντικό, αλλά είναι καιρός να αλλάξει αυτή η κατάσταση και σίγουρα είναι καιρός η ψήφος όλων μας να είναι ίδια με τις ψήφους που εξαγοράζονται και αξίζουν από 20 ευρώ μέχρι και 10 κιλά κρέας ή κάτι τόνους καυσόξυλα.

Δυναμικά μπήκαν στην προεκλογική μάχη οι νέοι σε ηλικία, αλλά και σε συμμετοχή τους στα κοινά, υποψήφιοι. Καιρός να τους δώσουμε το δικαίωμα που τόσα χρόνια τους στερούν οι επαγγελματίες της αυτοδιοίκησης:
Είναι καιρός πλέον όλοι εμείς οι ψηφοφόροι, να δώσουμε σε αυτές τις εκλογές ένα καλό μάθημα στους καρεκλοκένταυρους και επαγγελματίες αυτοδιοικητικούς της περιοχής μας, στέλνοντάς τους στο σπίτι τους. Είναι καιρός που πρέπει και οι νέοι σε ηλικία άνθρωποι, αλλά και οι νέοι όσον αφορά την ανάμειξή τους με τα κοινά, να μας εκπροσωπήσουν επάξια στις θέσεις που κατευθύνουν την πορεία αυτού του τόπου, αφού οι περισσότεροι μέχρι τώρα συμμετέχοντες στην αυτοδιοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό στην περιοχή μας, απέδειξαν περίτρανα πως έχουν αποτύχει και πως ενδιαφέρονταν μόνο για το πώς θα παραμείνουν στις θέσεις αυτές, γεμίζοντας τις τσέπες τους με λεφτά, αλλά και χτίζοντας περιουσίες εκμεταλλευόμενοι τις θέσεις τους. Από έργο δυστυχώς δεν έχουν τίποτε να μας παρουσιάσουν, αφού τα όσα χρόνια συμμετέχουν στην αυτοδιοίκηση, θα μπορούσαν να είχαν κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που έκαναν. Οι Ξανθιώτες πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους αυτές τις εκλογές και να ψηφίσουν με γνώμονα το νέο, το καινούριο, το άφθαρτο, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, το προκλητικό, το φθαρμένο και το ανίκανο να ανταπεξέλθει στις εξελίξεις των καιρών. Όλοι οι συνδυασμοί και όλοι οι επικεφαλείς, έχουν επιλέξει αρκετά νέα πρόσωπα για να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, δίνοντας το δικαίωμα στους γερόλυκους της αυτοδιοίκησης, να βλέπουν τους καινούριους ως κουβαλητές ψήφων και εδώ είναι που πρέπει όλοι εμείς να παρέμβουμε και να στηρίξουμε αυτά τα νέα παιδιά, που μπορεί μέχρι σήμερα να μην μας έχουν δείξει τίποτε ως έργο, αλλά έχουν κάθε δικαίωμα να συμμετέχουν και να μας αποδείξουν πως άξιζαν την ψήφο μας. Δώστε δύναμη στους νέους υποψήφιους και τιμωρείστε όσους από τους παλιούς προκάλεσαν με τις συμπεριφορές τους, είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία που έχουμε, γιατί δεν μπορώ να δεχτώ πως ένας νέος, ήταν ικανός να περάσει πανεπιστήμια, σχολές και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης ή είναι υποδεέστερος από τους παλιούς.

Μετά την έξυπνη κάρτα του πολίτη που προωθεί η Κυβέρνηση, μας ήρθαν οι έξυπνες κάρτες των αυτοδιοικητικών:
Αντί λοιπόν ορισμένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι να κάτσουν και να σκεφτούν το αν έκαναν έργο ή το αν λειτούργησαν εις βάρος της πόλης μας, προτίμησαν να διαφημίσουν τις προεκλογικές τους κάρτες ως έξυπνες, αναγκάζοντάς μας να σκεφτούμε, μήπως θα έπρεπε να καταργήσουμε τα κομπιουτεράκια και στην θέση τους να βάλουμε αυτές, προφασιζόμενοι πως αφού είναι έξυπνες ως κάρτες, θα μπορούν να κάνουν πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό, διαίρεση και στην τελική να βγάλουν και το ΦΠΑ. Βλέπετε από την εποχή των έξυπνων πολιτικών και αυτοδιοικητικών, περάσαμε στην εποχή των έξυπνων καρτών που μπορεί ακόμα να καταργήσουνε και τους αυτοδιοικητικούς στις θέσεις εργασίας, ώστε αυτοί να έχουν ακόμα περισσότερο ελεύθερο χρόνο, για να σκοτώνουν την ημέρα τους, ως γυρολόγοι των καφενείων. Τι άλλο θα δούμε σε αυτές τις εκλογές, αναρωτιέμαι…