Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Τρεις νεαροί επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να κάψουν την εξέδρα των επισήμων τα ξημερώματα της Πέμπτης

Τρεις νεαροί επιχείρησαν χωρίς επιτυχία
να κάψουν την εξέδρα των επισήμων τα ξημερώματα της Πέμπτης

Η εγκληματικότητα στην Ξάνθη βρίσκεται στα πάνω της, αφού κάνει εμφάνιση, παίρνοντας πολύ πιο σοβαρές διαστάσεις από ότι την είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν, γεγονός που κάνει αρχές και πολίτες να ανησυχούν σοβαρά για την φιλήσυχη ζωή της τοπικής κοινωνίας.
Τρανταχτό παράδειγμα που αποδεικνύει περίτρανα την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας στην Ξάνθη, το περιστατικό που έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης (περίπου στις 4.30), όταν τρεις νεαροί ημεδαποί επιχείρησαν να πυρπολήσουν με εύφλεκτο υλικό την εξέδρα των επισήμων, που στήθηκε για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, σε κεντρικό σημείο της πλατείας Ελευθερίας.
Οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους άνδρες ασφαλείας του αστυνομικού σώματος Ξάνθης. Οι δύο από αυτούς συνελήφθησαν και πέρασαν αυτόφωρο, ενώ ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει.
Η αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης ερευνά τους λόγους που οδήγησαν τους δράστες στην παράνομη πράξη τους.
Ακολουθεί σχετικό δελτίο τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης, αναφορικά με το περιστατικό:
Την 28.10.2010 και περί ώρα 04:30΄ στην Ξάνθη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, δύο ημεδαποί ηλικίας 24 και 21 ετών, οι οποίο ενεργώντας κατά συναυτουργία και έχοντας συντάξει δομημένη εγκληματική ομάδα με τη συμμετοχή και τρίτου ατόμου που αναζητείται, αποπειράθηκαν να προκαλέσουν πυρκαγιά με εύφλεκτο υλικό στην εξέδρα που είχε τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της Ξάνθης, με αφορμή την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων δραστών ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (02) μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, ενώ επιπλέον στην κατοχή του Β δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : ένα (01) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόμπ εντός θήκης, ένας (01) φορητός πομποδέκτης, ο οποίος ήταν ενεργοποιημένος και ένα (1) ζευγάρι μάλλινα γάντια.
Οι δράστες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.