Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

«Με την Σταυρούπολη, η Ξάνθη θα αλλάξει σελίδα»

Παρουσιάστηκε στην Σταυρούπολη ολόκληρο το ψηφοδέλτιο των «Πολιτών για την Αλλαγή»

«Με την Σταυρούπολη, η Ξάνθη θα αλλάξει σελίδα»


Μια εκδήλωση που στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία και χειροκροτήθηκε δυναμικά

Παρουσία πλήθους κόσμου, οπαδών και φίλων, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων με τον συνδυασμό του κυρίου Χ. Πούλιου, “Πολίτες για την Αλλαγή”, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.
Να σημειωθεί ότι για συμβολικούς λόγους η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα όρια του Δήμου Σταυρούπολης. Ενώ, ο υπεύθυνος γραφείου τύπου της δημοτικής παράταξης, κύριος Σάββας Μελισσόπουλος, ήταν αυτός που διηύθυνε την ομολογουμένως πετυχημένη εκδήλωση.
Στην εισαγωγή του, ο τελευταίος τόνισε, για ακόμη μια φορά, την ανάγκη αλλαγής στην ηγεσίας του Δήμου Ξάνθης, που για μακροχρόνια περίοδο ασκεί την εξουσία της.
Παράλληλα, επισήμανε όλα τα μελανά σημεία της διακυβέρνησης της σημερινής δημοτικής αρχής, αναφέροντας χαρακτηριστικά τις πελατειακές σχέσεις που, όπως επισήμανε, οδήγησαν φίλους και συγγενείς των δημοτικών συμβούλων στις υπηρεσίες τους Δήμου.
Από την άλλη, υπογράμμισε με έμφαση, πως όλα αυτά τα χρόνια έγινε μια λάθος διαχείριση πόρων και ανθρωπίνου δυναμικού με ένα πρωτόγνωρο θράσος, απορία, όπως επισήμανε, της μακροχρόνιας παραμονής στην εξουσία.
Ο κύριος Σ. Μελισσόπουλος δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στο ελλιπές πρόγραμμα δράσης της σημερινής δημοτικής αρχής, αφού όπως σημείωσε, δεν έχει περιβαλλοντικές ανησυχίες και ενδιαφέρον για την καθημερινότητα του πολίτη. Ενώ, σφυρίζει αδιάφορα στην προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, για να καλύψει τα κενά που δημιουργεί η ανεργία.
Από την άλλη, έφερε σε αντιδιαστολή την δημοτική κίνηση των “Πολιτών για την Αλλαγή”, οι οποίοι όπως επισήμανε, παρέχουν όλα τα εχέγγυα για μια σωστή και διαφανή διοίκηση του νέου καλλικρατικού δήμου Ξάνθης, που θα προκύψει από την συνένωση Ξάνθης και Σταυρούπολης, στα πλαίσια της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης.
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης, κύριος Χρίστος Πούλιος, εστιάζοντας στα βασικά σημεία του προεκλογικού του προγράμματος.
Αρχικά, ο κύριος Χ. Πούλιος αναφέρθηκε στον Καλλικράτη και την νέα τάξη πραγμάτων που θα σηματοδοτήσουν οι επικείμενες εκλογές με την συνένωση των δύο Δήμων. Όπως πολύ χαρακτηριστικά επισήμανε ο κύριος Χ. Πούλιος, ο ίδιος από την αρχή που ανακοινώθηκε το χωροταξικό σχέδιο του Καλλικράτη, εξέφρασε την αντίθεσή στην συνένωση της Σταυρούπολης με την Ξάνθη.
Σύμφωνα με τον κύριο Χ. Πούλιο, η Σταυρούπολη ως μια ιδιαίτερη γεωγραφικά περιοχή του Νομού έπρεπε να παραμείνει αυτόνομος Δήμος.
Παράλληλα, επισήμανε με νόημα τις προθέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής να αλιεύσει, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ψήφους από την Σταυρούπολη, για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στην Ξάνθη, εξαιτίας της μεγάλης δυσαρέσκειας που υπάρχει, έχοντας την εντύπωση, ότι τα όρια της Ξάνθης είναι στενά.
Έκανε δε, ιδιαίτερη μνεία στην Σταυρούπολη, το ορεινό στολίδι του Νομού, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που όπως επισήμανε, πρέπει να αναπτυχθούν κατάλληλα, ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στο θέμα της ανεργίας, καθώς καλπάζει με γοργούς ρυθμούς σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
«Με την Σταυρούπολη, η Ξάνθη θα αλλάξει σελίδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Χ. Πούλιος. Όπως επισήμανε, παράλληλα, ο τελευταίος, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης για την Σταυρούπολη, με σκοπό να έρθουν επιχειρήσεις και κεφάλαια στην περιοχή. Μεταξύ των παρατηρήσεων που έκανε είναι, ότι δεν υπάρχουν οργανωμένες εκδρομές στην Σταυρούπολη, γεγονός που στερεί θέσεις εργασίας από την, κατά τα άλλα πλούσια σε δυνατότητες και φυσικό κάλλος, περιοχή.
Κλείνοντας, ο κύριος Χ. Πούλιος κάλεσε τους ψηφοφόρους να κάνουν μια σύγκριση μεταξύ των δύο επικρατέστερων προεκλογικών προγραμμάτων για τις εκλογές που έπονται. Μάλιστα, αναφερόμενος στην σημερινή Δημοτική Αρχή, κατέληξε, ότι αυτή βλέπει τον Δήμο ως δικό της μαγαζί, κάτι που μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, αν ερευνήσει πόσοι συγγενείς δημοτικών συμβούλων εργάζονται στις διάφορες υπηρεσίες του Δήμου.
Παρακάτω ακολουθεί το υπόλοιπο του συνδυασμού που συστρατεύεται με την Δημοτική Κίνηση «Πολίτες για την Αλλαγή» έτσι όπως παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Σταυρούπολη:

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Αχμέτογλου Μουράτ

Γρηγορόπουλος Σπήλιος
Ντουραλή Ιβραήμ Ιμπραήμ
Παπαγεωργίου Δήμητρα
Παπαδόπουλος Στάθης
Ρασήμογλου Μπαρίς
Τζίτζιφας Θεόδωρος


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κουρσιώτη Γιαννούλα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
Απτήλ Ογλού Ισμαήλ
Δαβιτίδης Παναγιώτης
Ιωαννίδου Αλεξάνδρα (Άντα)

Κιακός Νεκτάριος
Κοτσίδου Αλβίνα – Ειρήνη
Μουσταφά Ογλού Μπαρίς

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΥΜΟΙΡΟΥ
Γερασιμίδης Ευστάθιος
Λαχανάς Βασίλειος
Μπάτζιος Γεώργιος
Σπυρίδου Λίλια

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ
Κυβρακίδης Χαράλαμπος
Ορφανίδης Ελευθέριο
Παπαδόπουλος Δημήτρης
Σαρνισλίδου Αναστασία

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
Κεμεντζετζίδου Μαρία
Τοπουζίδου Κυριακή
Φελεκίδης Νίκος


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
Δεληβασίλη Γεωργία (Γιούλη)
Καλαϊτζής Χρήστος
Παπαδόπουλος Ηλίας

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΡΑΚΑ
Ηλιάδου Δέσποινα
Ρασήτογλου Σινάν
Τσακμακτσή Ερτζάν

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΑΦΝΩΝΑ
Αποστολίδου Ελένη
Θεοδωρίδης Παύλος
Φερεσιάδης Γιώργος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΡΥΟΦΥΤΟΥ

Αναστασιάδου Σταυρούλα
Βασιλειάδης Στέφανος
Παντερμαλή Ελένη
Σερεφιάς Διαμαντής

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΣ
Γρηγοριάδου Άννα – Μαρία
Κοτσερίδης Γιώργος