Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Δυναμική συσπείρωση και ευνοϊκές προοπτικές για νικηφόρο αποτέλεσμα

Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της δημοτικής παράταξης “Πολίτες για την Αλλαγή”


Δυναμική συσπείρωση

και ευνοϊκές προοπτικές για νικηφόρο αποτέλεσμα


Με δυναμικό και πειστικό λόγο διεκδικεί την πρωτιά ο Χρίστος Πούλιος

Πλήθος κόσμου, πολιτικά πρόσωπα, οπαδοί και φίλοι, κατέκλεισαν τον χώρο μέσα και έξω από το εκλογικό κέντρο της δημοτικής κίνησης “Πολίτες για την Αλλαγή”, που βρίσκεται επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου 20, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στα πλαίσια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου.
Να σημειωθεί δε, ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην Υπουργός Πολιτισμού και νυν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κύριος Σταύρος Μπένος. Ενώ, κορυφαία στελέχη του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, καθώς και απλός κόσμος τίμησαν την εκδήλωση με την δυναμική παρουσία τους.
Ο κύριος Σ. Μπένος, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν και τις κατά καιρούς επισκέψεις του στην περιοχή μας, τόνισε την βαρύνουσας σημασίας νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ευρέως γνωστή και ως «Καλλικράτης». Αναφέρθηκε εκτενώς στα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται ο Καλλικράτης, καθώς προωθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, το οποίο υπόσχεται να δώσει πολλές ευκαιρίες για πρόοδο και ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο κύριος Σ. Μπένος ζήτησε από τους πολίτες του Δήμου Ξάνθης να στηρίξουν με την ψήφο τους τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης, κύριο Χρίστο Πούλιο και τους συνεργάτες του, οι οποίοι με αρκετό κόπο συνεχίζουν να διατηρούν τις αρχικές τους θέσεις.
Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα του κράτους, τα οποία συμβάλουν, παράλληλα, σε ελλείψεις κονδυλίων και πόρων για τις ανάγκες των Δήμων, κάλεσε τους υποψήφιους δημάρχους να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των περιοχών τους.
Κλείνοντας, τόνισε ότι με σωστή διαχείριση των ιδιαιτεροτήτων και μοναδικών γνωρισμάτων της κάθε περιοχής, είναι δυνατή η αναπτυξιακή πορεία της χώρας συνολικά.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, κύριος Χ. Πούλιος, με την σειρά του επισήμανε, για ακόμη μια φορά, την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στον Δήμο Ξάνθης.
«Ήρθε η ώρα να αλλάξει ο Δήμος Ξάνθης και να αξιοποιηθούν τα όσα δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα. Αυτό έχει σκοπό να πράξει η παράταξή μας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κύριος Χ. Πούλιος.
Παράλληλα, αναφερόμενος στην σημερινή δημοτική αρχή τόνισε, ότι πρέπει να σταματήσουν, επιτέλους, οι πελατειακές σχέσεις και ο Δήμος Ξάνθης να μετατραπεί, από μαγαζί ιδιωτικών συμφερόντων, όπως έχει εξελιχθεί σήμερα, σε μαγαζί που εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των πολιτών.
Τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός, ότι στον εκλεγμένο συνδυασμό της σημερινής δημοτικής αρχής, που απαρτίζεται από δεκαέξι άτομα, δεν υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος των ομογενών ή της μειονότητας, φέρνοντας σε αντιδιαστολή την δική του παράταξη, όπου τα δύο στα οκτώ άτομα είναι μουσουλμάνοι.
Σύμφωνα με αυτά που επισήμανε στην συνέχεια ο κύριος Χ. Πούλιος, η σημερινή δημοτική αρχή εκμεταλλεύεται τα αδύνατα κοινωνικά στρώματα για να απορροφήσει τις ψήφους τους, χωρίς να τους δίνει δικαίωμα να έχουν δικό τους εκλεγμένο εκπρόσωπο στον Δήμο, για να προωθεί τα συμφέροντά τους.
Αναφερόμενος στον τομέα του πολιτισμού, ο κύριος Χ. Πούλιος τόνισε τις λάθος διαχειρίσεις της σημερινής δημοτικής αλλαγής, η οποία ξόδεψε ένα εκατομμύριο ευρώ για το καρναβάλι, ενώ δε θα κάνει για φέτος το Χατζιδάκιο Φεστιβάλ, λόγω έλλειψης χρημάτων. Τη στιγμή που θα μπορούσε να κόψει κάποια χρήματα από το καρναβάλι, για να πραγματοποιήσει το Χατζιδάκιο Φεστιβάλ, που αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας.
Από την άλλη, ανέφερε, επίσης, την ανάγκη απόκτησης κοινωνικού προσώπου για τον Δήμο, ώστε να υπάρξει η σχετική μέριμνα για όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας.
Όπως δήλωσε, παράλληλα, επέλεξε να έχει στον συνδυασμό του νέους ανθρώπους, έχοντας βαθιά πεποίθηση, πως τους αξίζει να έχουν ρόλο και λόγο στην κοινωνία που ζουν.
Αναφερόμενος δε, στα έργα που έχει υλοποιήσει η σημερινή δημοτική αρχή, τόνισε ότι αυτά βασίζονται σε προχειρότητα, καθώς όπως υπογράμμισε, για κανένα έργο από αυτά που έχουν ανακοινωθεί, δεν υπήρξαν οι απαραίτητες μελέτες. Τρανταχτό παράδειγμα η ανακαίνιση του σημερινού δημαρχιακού μεγάρου, που έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα της αστικής ανάπλασης και έχει κοστολογηθεί με τέσσερα εκατομμύρια, τη στιγμή που δεν έχει αποφασιστεί, ακόμη, ποιους σκοπούς θα εξυπηρετεί το συγκεκριμένο κτήριο.
Τόνισε από την άλλη, ότι η σημερινή δημοτική αρχή ρίχνει επιλεκτικά χρήματα σε ορισμένους οικισμούς του Δήμου, αφήνοντας τους υπόλοιπους παραμελημένους.
Ενώ, δεν έλειψε να επισημάνει με έμφαση, ότι, ενώ αρχικά ο Δήμαρχος, κύριος Μ. Στυλιανίδης, δεν ήταν φίλος του ποδηλάτου, σήμερα, που νιώθει να χάνει τις επικείμενες εκλογές, έχει εξαγγείλει την δημιουργία ποδηλατοδρόμου.