Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Πρόκληση Δήμαρχε να μοιράζεται μια εβδομάδα πριν τις εκλογές διαφημιστικό φυλλάδιο της ΔΕΥΑΞ. Σε εκθέτει και πάλι ο Τσέπελης αγαπητέ Μ. Στυλιανίδη:
Θα πρέπει ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης κάποια στιγμή να πάρει τα ηνία στα χέρια του και να συμμαζέψει την κατάσταση, όπως συμμάζεψε τα οικονομικά του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν με τα λεφτά των Δημοτών αγαπητέ Δήμαρχε Ξάνθης, να κάνει την αυτοπροβολή του ο στενός σου συνεργάτης Μ. Τσέπελης, μια εβδομάδα πριν την ημέρα των εκλογών. Αυτό και μόνο αγαπητέ Δήμαρχε σε εκθέτει όχι μόνο απέναντι στους κατοίκους της Ξάνθης, αλλά και στους υποψηφίους του συνδυασμού σου, οι οποίοι τρέχουν σαν τα άλογα στην προεκλογική περίοδο, προκειμένου να εκλεγούν, την στιγμή που ο στενός σου συνεργάτης προβαίνει στην αυτοπροβολή του με τα λεφτά των Ξανθιωτών. Και μην μου πείτε πως το φυλλάδιο πολυτελείας της ΔΕΥΑΞ τυπώθηκε με τα χρήματα του Μ. Τσέπελη και ο ίδιος πλήρωσε την εταιρία ταχυμεταφορών που το διένεμε, γιατί θα με αναγκάσετε να ζητήσω στοιχεία.

Δέντρα, Λαμαρίνες και σκουπίδια άφησε πίσω της η κακοκαιρία:
Μας έχει τρελάνει ο καιρός και σίγουρα αυτά που ζούμε μας βάζουν σε άλλες σκέψεις. Η Ξάνθη μπορεί να άντεξε στην μονοήμερη κακοκαιρία και να την γλίτωσε με λίγες μόνο ζημιές, αφού μικρές απώλειες είχαμε από πτώσεις δέντρων, αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται πως σε μια εκτεταμένη κακοκαιρία, θα αντιμετωπίσουμε σοβαρότερα προβλήματα, καθώς υπάρχουν παραλείψεις. Δεν είναι δυνατόν να ξεχάσω, πως πριν μια εβδομάδα και συγκεκριμένα την περασμένη Πέμπτη, κόπηκε και πάλι ο δρόμος των Κιμμερίων, επειδή το αντιπλημμυρικό και πολυδιαφημιζόμενο έργο δεν δούλεψε, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία για μια ώρα περίπου. Με τον Θεό και με την φύση, σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τα βάλει, αλλά θεωρώ πως είναι υποχρέωση των ανθρώπων που κουμαντάρουν την περιοχή μας, να κάνουν έργα ουσίας και όχι να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Απαράδεκτη η προσπάθεια εμπρησμού της εξέδρας των επισήμων. Στα χέρια της Αστυνομίας δυο εκ των τριών δραστών:
Ξημερώματα 28ης Οκτωβρίου επέλεξαν οι γνωστοί - άγνωστοι μέχρι σήμερα, να κάψουν με εμπρηστικό μηχανισμό την εξέδρα των επισήμων, αλλά δυστυχώς γι’ αυτούς, λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, με αποτέλεσμα οι δυο από τους τρεις να καταλήξουν στα χέρια των αστυνομικών και ο τρίτος να διαφύγει της άμεσης σύλληψης. Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, οι δράστες από κοινού είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και μετά από την ανάκριση θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Ξάνθης.