Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Εκτός εκλογικού στίβου, δυο σιδηρές κυρίες της Αυτοδιοίκησης…
Χρυσούλα Δημούδη και Πέπη Στάντσιου πήραν την απόφαση να μην ασχοληθούν με τις εκλογές:
  Κουράστηκαν και τα παράτησαν οι μέχρι σήμερα Νομαρχιακές Σύμβουλοι του Γ. Παυλίδη και σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν θα κατέλθουν στον πολιτικό στίβο την 7η Νοεμβρίου. Τόσο η κυρία Δημούδη όσο και η κυρία Στάντσιου, δηλώνουν υπέρ ευχαριστημένες για την μέχρι τώρα συνεργασία τους με τον Νομάρχη Ξάνθης και τους συναδέλφους τους στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και τονίζουν πως δεν θέλουν, για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους η κάθε μια, να ασχοληθούν με τις εκλογές από καμία θέση.

Περιοδεία του υποψηφίου Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη το βράδυ της Τρίτης στην Ξάνθη και στην Παλιά Πόλη:
  Μια εντελώς τυχαία συνάντηση είχαμε το βράδυ της Τρίτης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Ματούλα Τσούλου, περιηγήθηκαν στα σοκάκια της παλιάς πόλης και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μας, σε μια πρώτη προεκλογική βόλτα. Δηλώσεις βέβαια δεν ήταν δυνατόν να έχουμε, καθώς όπως γνωρίζουμε ο νέος εκλογικός νόμος απαγορεύει τις συχνές παρουσίες των υποψηφίων στα ΜΜΕ, πράγμα το οποίο δυσκολεύει αρκετά την δουλειά των Δημοσιογράφων.

Περισσότερες οι ευθύνες του Σωκράτη Ξυνίδη από την αναβάθμισή του σε Αναπληρωτή Υπουργό:
  «Τα είχαμε χύμα, μας ήρθαν και τσουβαλάτα». Αυτή είναι η έκφραση την οποία χρησιμοποιούν πολλοί σύντροφοι του Ξανθιώτη Βουλευτή Σωκράτη Ξυνίδη, αφού οι νέες του αρμοδιότητες θα τον κρατήσουν για περισσότερο καιρό μακριά από την Ξάνθη. Πολλοί είπαν πως θα μεταφερθεί σε έδρα στην Θεσσαλονίκη, αλλά σύμφωνα με τα όσα μου δήλωσε ο Αχ. Τσαρτσάρας σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε προχθές το βράδυ, το γεγονός ότι ο Σωκράτης Ξυνίδης είναι αναπληρωτής Υπουργός, σημαίνει πως δεν μπορεί να βρεθεί μακριά από την έδρα του Υπουργείου που είναι στην Αθήνα και πως οι αρμοδιότητές του είναι περισσότερο βεβαρημένες σε σχέση με αυτές που είχε. Σίγουρα πάντως, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για πρωτοφανέστατη επιλογή προσώπων στο νέο σχήμα της Κυβέρνησης, αφού ο κάθε νομός της περιφέρειάς μας, αντιπροσωπεύεται στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Εξάψαλμος Γαλανόπουλου κατά των όσων των οδήγησαν με τις συμπεριφορές τους, να παραιτηθεί από υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων:
  Με μια λιτή, πλην όμως αρκετά καυστική επιστολή, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα χθες το μεσημέρι, ο Δ. Γαλανόπουλος λύνει την σιωπή του και απαντά σε όσους επιδίωξαν το τελευταίο διάστημα να τον τελειώσουν ως προσωπικότητα. Ο Δ. Γαλανόπουλος αφού κάνει μια μικρή ιστορική διαδρομή της μικρής, όπως αναφέρει, προεκλογικής πορείας του, αφήνει ανοιχτά αιχμές κατά του Βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού του οποίου ζητά την διαγραφή του από τον Αντώνη Σαμαρά, όπως επίσης αιχμές αφήνει τόσο κατά της Δημάρχου Αβδήρων Εύας Τσακίρη, όσο και κατά του Δημάρχου Βιστωνίδας Νίκου Ζλάτκου.

Καλός ο Ανασχηματισμός κύριε Παπανδρέου, αλλά ξεχάσατε να αλλάξετε και τον εαυτό σας:
  Πραγματικά δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω τις αγωνιώδεις προσπάθειες του πρωθυπουργού της χώρας και των συνεργατών του, προκειμένου να βγει η χώρα από το αδιέξοδο, αλλά ως αντικειμενικός άνθρωπος, δεν ήταν δυνατόν να μην αναφερθώ και στα τερτίπια όπως ο ανασχηματισμός, την στιγμή που ο κύριος Παπανδρέου είδε ότι χάνει πλέον το παιχνίδι των θετικών Γκάλοπ. Δέκα μήνες μας κορόιδευαν όλους και τώρα ανακάλυψαν πως η Ελλάδα στην κατάσταση που βρίσκεται, δεν μπορεί να βγει από την κρίση με μικρό ευέλικτο (το λένε θαρρώ), Κυβερνητικό σχήμα και για τον λόγο αυτό αποφάσισαν, να αυξήσουν τα μέλη της Κυβέρνησης, αυξάνοντας και τα Υπουργεία. Εκείνο όμως που δυστυχώς ο κύριος Παπανδρέου δεν έπραξε, ήταν το να ανασχηματίσει και τον ίδιο του τον εαυτό, αφού εδώ και δέκα μήνες οι Έλληνες βογκάνε και αυτοί βρήκαν ευκαιρία μόνο για να υπογράψουν τα μνημόνια και τις συμφωνίες με το ΔΝΤ, αλλά και να δεσμευτούν για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού από Γαλλία και Γερμανία, προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια, τόσο της κυρίας Μέρκελ όσο και του κυρίου Σαρκοζί. Σκεφθείτε καλά τις κινήσεις σας αγαπητέ πρωθυπουργέ, γιατί σίγουρα δεν πάμε καλά.