Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Σχεδόν μηδενικές οι αιτήσεις τακτοποίησης για τους ημιυπαιθριους

Σχεδόν μηδενικές οι αιτήσεις
τακτοποίησης για τους ημιυπαιθριους

Διαβεβαιώσεις από τον Διοικητή του ΙΚΑ, κύριο Λ. Σπυρόπουλο, ότι όσοι προβούν στην τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων με τους ημιυπαίθριους θα απαλλαγούν από τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές
Νικόλαος Νικολόπουλος, Προϊστάμενος στην Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης:
«Δεν γνωρίζω για πιο λόγο ο κόσμος δεν έρχεται να τακτοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα, καθότι ξέρουμε πως αφορά μεγάλο μέρος της πόλης μας. Θέλω να πιστεύω πως το επόμενο διάστημα, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, να προσέλθουν για να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα για τους ημιυπαίθριους»

Μικρό παραμένει το ενδιαφέρον των πολιτών για την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων, όσον αφορά τους ημιυπαίθριους χώρους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του σχετικού Νόμου.
Η ενημέρωση που έχουμε από την πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης αναφέρει ότι ελάχιστες είναι οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την τακτοποίηση αυτής της εκκρεμότητας και σε τοπικό επίπεδο. Παρόλο δηλαδή που έχει αποφασιστεί να απαλλαγούν από τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, όλοι αυτοί που θα προβούν στην προκείμενη τακτοποίηση, η δυσπιστία του κόσμου, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, παραμένει μεγάλη.
Ο Διοικητής του ΙΚΑ, κύριος Λοβέρδος Σπυρόπουλος, διευκρίνισε με έμφαση για άλλη μια φορά, πως, εφόσον, οι εργοδότες ιδιωτικών οικοδομικών έργων προσκομίσουν στις Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έγγραφα στοιχεία που εξέδωσαν οι αρμόδιες Πολεοδομικές Αρχές ότι έχουν ήδη καταβληθεί σε αυτές τα «πρόστιμα» για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, άμεσα απαλλάσσονται από τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές, που θα καλούνταν να καταβάλλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, για τους συγκεκριμένους ημιυπαίθριους χώρους.
Σύμφωνα, πάντως, με δηλώσεις του Προϊστάμενου στην Πολεοδομία του Δήμου Ξάνθης, κυρίου, Νικόλαου Νικολόπουλου, «υπάρχουν πολύ λίγες αιτήσεις στην Πολεοδομία του Δήμου για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο ο κόσμος δεν έρχεται να τακτοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα, καθότι ξέρουμε πως αφορά μεγάλο μέρος της πόλης μας. Θέλω να πιστεύω πως το επόμενο διάστημα, μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων, να προσέλθουν για να τακτοποιήσουν την εκκρεμότητα για τους ημιυπαίθριους. Η τακτοποίηση γίνεται για τα επόμενα σαράντα χρόνια αυτοί που την κάνουν γλιτώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς το ΙΚΑ. Είναι συμφέρουσα και πρέπει να γίνει από όλους που δεν έχουν τακτοποιήσει αυτό το θέμα».