Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Άμεση παρέμβαση Παπασταματίου σε σχόλιό μας, για μετατροπή της Δημοτικής (;) Πινακοθήκης σε ιδιωτική επιχείρηση:

  Λάβρος όπως μαθαίνω ήταν ο Αντιδήμαρχος Γ. Παπασταματίου μετά από σχόλιό μου, το οποίο ανέφερε πως κάποιοι με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής, έχουν μετατρέψει την Δημοτική Πινακοθήκη σε ιδιωτική επιχείρηση προβολής της δουλειάς τους και άμεσα παρενέβη, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία και να προβληθούν στην έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών παλιάς πόλης, έργα ερασιτεχνών ζωγράφων, οι οποίοι είναι και μέλη του ΚΑΠΗ. Το οξύμωρο σε όλη την υπόθεση βέβαια, είναι το γεγονός ότι ενώ ο Γ. Παπασταματίου είναι αρμόδιος πρόεδρος και στα ΚΑΠΗ του Δήμου Ξάνθης, αν δεν παρενέβαινε η εφημερίδα μας στο θέμα αυτό, τα έργα των ανθρώπων αυτών θα έμεναν στην αφάνεια και η αδικία θα συνεχιζόταν εις βάρος τους. Έστω και αργά φίλε Γιώργο, ευτυχώς παρενέβης και λύθηκε το πρόβλημα, γιατί αν περίμενα από τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού στην οποία ανήκει και η Δημοτική Πινακοθήκη, σίγουρα πιο εύκολα θα έβλεπα την νύχτα να γίνεται μέρα, παρά να παρέμβαιναν στο θέμα.



Συνεχίζουν να καταστρέφουν την ΝΔ στην Ξάνθη και η Ρηγίλλης κοιμάται όρθια χωρίς να πληρώσει Ξενοδοχείο:

  Τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας στον χώρο της ΝΔ δεν είναι πρωτάκουστα και ούτε ποτέ πιστέψαμε πως οι κύριοι που κατέστρεψαν την ΝΔ στην Ξάνθη μετά από τις εντολές του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της παράταξης στην περιοχή μας, δεν θα συνέχιζαν απτόητοι το καταστροφικό τους έργο. Δεν έβαλε μυαλό ο προκλητικότατος που θέλει να λέγεται και πολιτικός και συνεχίζει να πολεμά όλους όσους αντέδρασαν στο καταστροφικό του έργο. Δεν βάζει, δεν έβαλε και δεν πρόκειται να βάλει ποτέ μυαλό και σε αυτό ευθύνη έχει αποκλειστικά και μόνο η Ρηγίλλης και ο νέος Αρχηγός του Κόμματος Αντώνης Σαμαράς, που πετάνε χαρταετό όπως φαίνεται και δεν έρχονται στην περιοχή μας, να στείλουν στο σπίτι τους όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια εις βάρος της ΝΔ και για προσωπικό τους όφελος και μόνο. Σε αυτό το κομμάτι βέβαια, θα πρέπει να υπάρξει και άμεση παρέμβαση της ΝΟΔΕ ώστε να ενημερωθούν τα κεντρικά του Κόμματος και να ζητηθεί η άμεση παρέμβαση του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, γιατί δεν βλέπω να υπάρχει γιατρειά.



Τους τα βρόντηξε στα Μούτρα ο Γαλανόπουλος, καταγγέλλοντας συμπεριφορές και συντεχνιακά παιχνίδια εναντίον του και έφυγε:

  Ζλάτκος, Τσακίρη και οι πολιτικοί τους εντολοδόχοι κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και ανάγκασαν με τις συμπεριφορές τους, τον Υποψήφιο Δήμαρχο Αβδήρων με την στήριξη της ΝΔ, Δ. Γαλανόπουλο να τα βροντήξει και να παρατηθεί. Αυτά συνέβησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, από όπου βέβαια τόσο ο νυν Δήμαρχος Βιστωνίδας όσο και η νυν Δήμαρχος Αβδήρων κατά την προσφιλή τους πάντα μέθοδο, επέλεξαν να λείπουν εκτός Ξάνθης και να μην παραβρεθούν στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, άσχετα αν ήταν προσκεκλημένοι, αφού αποφάσισαν να πάνε στην Αθήνα μια βόλτα για να παραβρεθούν στην συνεδρίαση της ΚΕΔΚΕ, πράγμα το οποίο βέβαια επέλεξε να κάνει και ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος προς τιμήν του, μόλις τελείωσε από την Αθήνα, επέστρεψε στην Ξάνθη και πήγε στα γραφεία της ΝΟΔΕ, προκειμένου να παραστεί στην συνεδρίαση. Αυτές οι κινήσεις του Δημάρχου Ξάνθης πραγματικά είναι για να μένουν στην ιστορία και να γίνονται παραδείγματα προς μίμηση από τους άλλους συναδέλφους του και σίγουρα δεν είναι το μοναδικό που κάνει τον Μ. Στυλιανίδη να ξεχωρίζει από τους άλλους. Για την ιστορία πάντως θα σας αναφέρω, πως με πληροφόρησαν και το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, πως μετά την παραίτηση Γαλανόπουλου η Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη, άρχισε να επικοινωνεί με τους νυν συμβούλους της, προσπαθώντας να καταρτίσει νέο ψηφοδέλτιο.



Υπεροχή Τσολακίδη στο προεκλογικό παιχνίδι λόγω πείρας, αλλά και σωστού προσανατολισμού:

  Μπορεί μέχρι σήμερα να έχω γράψει για τα αρνητικά του Β. Τσολακίδη και να έχω κατακρίνει την αλαζονική συμπεριφορά, η οποία τον διέκρινε το διάστημα που είχε χάσει τις εκλογές από τον Νίκο Ζλάτκο(;), αλλά οφείλω να του βγάλω το καπέλο σε αρκετά πράγματα. Έχω μάθει ως άνθρωπος να κρίνω και να κατακρίνω τα αρνητικά των πολιτικών και όχι μόνο, αλλά η αντικειμενικότητα που με διακρίνει δεν θα μου επέτρεπε, να μην εκθειάσω (ίσως και υπερβολική η έκφραση) τις αρετές τους. Έτσι δεν ήταν δυνατόν να κάνω τον τυφλό, απέναντι στην ήρεμη, σωστά σχεδιασμένη και χωρίς φαμφάρες προεκλογική πορεία του υποψήφιου Δημάρχου Αβδήρων Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα, με σοβαρότητα συνεχίζει να σχεδιάζει τις προεκλογικές του κινήσεις και να επιστρατεύει στο πλευρό του ως συνοδοιπόρους, άξια στελέχη από την περιοχή του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, πράγμα το οποίο βέβαια μέχρι σήμερα δεν μας απέδειξε κανένας από τους νυν Δημάρχους της εκεί περιοχής πως μπορεί να κάνει, αφού αρκούνται στα μυστικά παιχνίδια υπέρ του προσωπικού τους συμφέροντος.



Τρίβει τα χέρια του ο Λύρατζης, που έφαγε γλαρόσουπα και χόρτασε:

  Τρισευτυχισμένος είναι ο Π. Λύρατζης, αφού είδε τις αγωνίες του να γίνονται πραγματικότητα. Γνώριζε πως δεν θα ήταν Αντιπεριφερειάρχης, όσο και αν το επεδίωξε και στο πίσω μέρος του μυαλού του είχε πάντα το να αδειάσει ο δρόμος από υποψηφίους και να κατέλθει ο ίδιος ως υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων, άσχετα αν η στήριξη του κόμματος είχε δοθεί στον Δ. Γαλανόπουλο. Θα έχει πολύ μεγαλύτερη πλάκα βέβαια, να δω και τον Π. Λύρατζη από φανατικό Νεοδημοκράτη, να μου γίνεται τώρα και ανεξάρτητος και τι στον κόσμο. Η όλη υπόθεση βέβαια, φαίνεται πως ήταν μεθοδευμένη, αφού ακόμα δεν κατατέθηκε εγγράφως η παραίτηση Γαλανόπουλου στην προχθεσινή ΝΟΔΕ και οι φίλοι του Π. Λύρατζη, άρχισαν να τον διαφημίζουν ως τον μοναδικό άξιο υποψήφιο Δήμαρχο της περιοχής του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, που θα καταφέρει να κερδίσει τους Β. Τσολακίδη και Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ.