Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Θα ήθελα πριν ξεκινήσω τα σχόλια μου σήμερα, να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσους μου ευχήθηκαν για την ονομαστική μου εορτή, αλλά και αυτούς οι οποίοι με ξέχασαν. Ο Θεός να μας έχει όλους πάντα καλά και να μας χαρίζει απλόχερα την υγεία και την αγάπη, τα δυο πολυτιμότερα αγαθά. Και πάλι σας ευχαριστώ.

Αρνητικές οι εξελίξεις στην υποψηφιότητα Λύρατζη;
  Δύσκολα είναι τα πράγματα στον Δήμο Αβδήρων και αυτό το έχει καταλάβει ακόμα και ο ενδιαφερόμενος υποψήφιος Δήμαρχος Π. Λύρατζης, ο οποίος όπως πληροφορήθηκα εχθές, είχε συνάντηση με στελέχη στον Δήμο Αβδήρων για να συζητήσουν το τι ακριβώς θα ακολουθηθεί και για το αν τελικά θα είναι υποψήφιος η όχι, αφού όπως φιλικοί του κύκλοι αναφέρουν, η κατάσταση μετά από τα τελευταία γεγονότα έχει δυσκολέψει αρκετά και ο κόσμος των Αβδήρων είναι μπερδεμένος.

Η Cosmote τελικά δεν έχει σήμα:
  Μας ζάλισαν με τις πετυχημένες διαφημίσεις τους οι κύριοι της Εταιρίας Παροχής Τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, αλλά δυστυχώς η πολύ διαφήμιση όπως φαίνεται, τους γύρισε μπούμερανγκ και η ζημιά την οποία έπαθε το δίκτυό της, ταλαιπώρησε χιλιάδες συνανθρώπους μας στην Βόρεια Ελλάδα, που μάταια εχθές προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, αλλά όλοι αντίκριζαν το «εκτός δικτύου» καρφωμένο στις οθόνες των τηλεφώνων τους. Άμα είναι με τόση διαφήμιση να μας ταλαιπωρείτε με τέτοιου είδους προβλήματα, τότε καλύτερα να το κλείσετε το μαγαζί και να τελειώνουμε.

Εγκλωβισμένοι οι υποψήφιοι από τον εκλογικό νόμο, που τους απαγορεύει την πληθώρα παρουσιών στα ΜΜΕ:
  Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι υποψήφιοι, γιατί ο εκλογικός νόμος τους άναψε μεγάλη φωτιά με την απαγόρευση των ανεξέλεγκτων προβολών τους σε Ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Το πρόβλημα απασχολεί αρκετά τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να στελεχώσουν γραφεία τύπου χρίζοντας κάποιον εκπρόσωπό τους, ο οποίος θα προβάλει τις θέσεις τους χωρίς αυτοί να φαίνονται πουθενά. Με απλά λογάκια, όλοι ψάχνουν τον άνθρωπό τους και όπως ο τίτλος του έργου ανέφερε «όλοι οι άνθρωποι του πρόεδρου» κάλλιστα μπορούμε να πούμε «οι άνθρωποι των υποψηφίων». Δεν ξέρω ακόμα που έχουν καταλήξει οι υποψήφιοι, αλλά διάφορα ονόματα ακούω και ειλικρινά προβληματίζομαι, όταν μαθαίνω πως μέσα στα ονόματα που παίζουν, υπάρχουν και άνθρωποι που ζουν εκτός Ξάνθης, γιατί σίγουρα δεν γνωρίζουν το τι ακριβώς γίνεται στην περιοχή μας.

Φήμες θέλουν τον Θ. Καλαϊτζή εκ νέου υποψήφιο με τον Μ. Στυλιανίδη:
Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά και σίγουρα δεν θεωρώ πως οι άνθρωποι που μου μετέφεραν πως ο Θ. Καλαϊτζής τους δήλωσε ότι θα είναι ξανά υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης, μου είπαν ψέματα. Αυτό βέβαια ο μόνος που μπορεί να το επιβεβαιώσει είναι ο ίδιος , αλλά και ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο οποίος θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τα ονόματα του συνδυασμού του. Δυστυχώς βέβαια δεν μπόρεσα να διασταυρώσω την συγκεκριμένη πληροφορία και για τον λόγο αυτό σας την μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη, περιμένοντας τον χρόνο για να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα όσα σήμερα σας παρουσιάζω.

Πλαφόν στην τιμή της βενζίνης, ανεξέλεγκτες όμως οι αυξήσεις στο Πετρέλαιο Κίνησης:
  Μπορεί να ήθελε η Κυβέρνηση να ελέγξει την αισχροκέρδεια στα καύσιμα, αλλά δυστυχώς για ακόμα μια φορά η προχειρότητα κάλυψε όλες τις προσπάθειες. Δεν γίνεται να βάζετε πλαφόν τόσο καθυστερημένα χωρίς να ενημερώνετε τους πρατηριούχους κύριοι και να αφήνετε ελεύθερη την τιμή του πετρελαίου κίνησης, το οποίο ως δια μαγείας, αυξήθηκε από 3 έως 10 λεπτά. Αν θέλετε να λειτουργείτε σωστά, φροντίστε να είστε έτοιμοι πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση και μην μας κοροϊδεύετε μπροστά στα μάτια μας.