Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας δύσκολος και κρύος χειμώνας περιμένει τους περισσότερους Έλληνες πολίτες

Ένας δύσκολος και κρύος χειμώνας περιμένει τους περισσότερους Έλληνες πολίτες

Εντείνει η Κυβέρνηση τα κοινωνικά προβλήματα

με την αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης

Από 65 λεπτά στο 1,10 η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Μαζί με το ΦΠΑ η αύξηση θα φτάσει 1,30

Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης:

«Θα δημιουργηθούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα. Παιδιά και ηλικιωμένοι θα παγώσουν»



  Κατακόρυφη είναι η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που υπάρχουν. Από τα 65 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να φτάσει το 1,10. Μαζί δηλαδή με το ΦΠΑ, η αύξηση θα φτάσει το 1,30.

  Αναφορικά με το θέμα τοποθετείται στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης, κύριος Γιάννης Σιούτας, επισημαίνοντας πως υπάρχει σχετική κυβερνητική απόφαση, που αν εφαρμοστεί, θα συνεπάγεται «καταδίκη όχι μόνον για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά για όλη την κοινωνία».

  Το κράτος στην προσπάθειά του να πάρει άκοπα φόρο από τα διυλιστήρια, έχει σκεφτεί την προκείμενη αύξηση. Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να περιμένει απόδοση ΦΠΑ από super markets, παντοπωλεία, μανάβικα και κρεοπωλεία.

  «Πρέπει να δούμε το θέμα σφαιρικά» αναφέρει ο κύριος Γ. Σιούτας σχετικά με την αύξηση στην τιμή πετρελαίου. Τονίζει δε, πως «θα δημιουργηθούν σοβαρά κοινωνικά προβλήματα με αυτό τον τρόπο. Ο κλάδος μας επιτελεί ένα κοινωνικό έργο τον Χειμώνα, μοιράζει πετρέλαιο θέρμανσης. Με αυτές, όμως, τις εξελίξεις, θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα. Παιδιά και ηλικιωμένοι θα παγώσουν».