Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ενωμένοι σαν γροθιά απέναντι στον Νόμο Ταφόπλακα όπως χαρακτηρίζουν

Στην Αθήνα εχθές οι Ξανθιώτες ιδιοκτήτες φορτηγών Δ.Χ

Ενωμένοι σαν γροθιά απέναντι στον
Νόμο Ταφόπλακα όπως χαρακτηρίζουν

Καλλιγάς Αντώνης, Πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών φορτηγών Ξάνθης:
«Δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που πάει να γίνει η απελευθέρωση του επαγγέλματός μας. Στην Ξάνθη είμαστε μια οργανωμένη εταιρεία. Έχουμε δικό μας συνεταιρισμό. Δεν θέλουν συνεταιρισμό, θέλουν καρτέλ. Πάνε να μας καταστρέψουν επαγγελματικά»

  Πορεία διαμαρτυρίας προς την βουλή πραγματοποίησαν εχθές οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημοσίας χρήσης και βυτιοφόρων για να επιδώσουν ψήφισμα στον αρμόδιο υπουργό, σύμφωνα με το οποίο ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου, που προβλέπει την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και τίθεται σήμερα προς ψήφιση.
  Στην πορεία που κατέληξε σε καθιστική διαμαρτυρία έξω από την βουλή των Ελλήνων βρέθηκαν τα μισά περίπου από τα μέλη του συλλόγου ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης και βυτιοφόρων του Νομού Ξάνθης, γύρω στα τριάντα πέντε άτομα. Μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, που ανήλθαν περί τους δέκα χιλιάδες, οι Ξανθιώτες οδηγοί διαδήλωσαν ξεκινώντας από την Πειραιώς και φτάνοντας στην Βουλή.
  «Θα συνεχίσουμε τις απεργιακές μας κινητοποιήσεις αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο» δήλωσε με έμφαση μέσα από σχετικές δηλώσεις τους στην εφημερίδα μας ο κύριος Καλλιγάς Αντώνης, Πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών φορτηγών Ξάνθης και συνέχισε λέγοντας πως  ο αρμόδιος Υπουργός μας είπε ευθαρσώς, ότι θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο χωρίς να ληφθεί υπόψη η δική μας άποψη. Με το έτσι θέλω δηλαδή. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να το ανεχτούμε».
  Αναφερόμενος στα βασικά αιτήματα των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης και βυτιοφόρων, ο κύριος Καλλιγάς Αντώνης επισημαίνει πως «δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που πάει να γίνει η απελευθέρωση του επαγγέλματός μας. Στην Ξάνθη είμαστε μια οργανωμένη εταιρεία. Έχουμε δικό μας συνεταιρισμό. Δεν θέλουν συνεταιρισμό, θέλουν καρτέλ. Πάνε να μας καταστρέψουν επαγγελματικά».
  Η κυβέρνηση πάντως εμφανίζεται αποφασισμένη να ψηφίσει το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο, κόντρα στην αντίθετη άποψη των θιγόμενων ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσης. Ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κύριος Δημήτρης Ρέππας, τόνισε μέσα από σχετικές δηλώσεις του ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμοστεί για να μπει μια νέα τάξη πραγμάτων στον συγκεκριμένο χώρο.