Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η ανεργία στο προσκήνιο των συζητήσεων

Η ανεργία στο προσκήνιο
των συζητήσεων

-ΕΒΕ και Εργατικό Κέντρο συστρατεύονται για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων
-Χθες πραγματοποιήθηκε η σχετική συνάντηση εκπροσώπων των δύο φορέων της πόλης


  Τον κύκλο επαφών με πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς του Νομού για την αντιμετώπιση της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο, ολοκλήρωσε εχθές ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, με σχετική συνάντηση που είχε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ΕΒΕ Ξάνθης.
  Ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον Νομό, καθώς δεν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, όσον αφορά τα εργασιακά τους δικαιώματα. Θέσεις εργασίας χάνονται καθημερινά εξαιτίας της καλπάζουσας ανεργίας που χτυπάει “κόκκινο”. Ενώ, η έλλειψη κινήτρων κάνει μη ελκυστική την περιοχή για τους επενδυτές.
  Όπως επισήμανε με έμφαση ο Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, στο τέλος του χρόνου η ανεργία στον Νομό Ξάνθης θα ξεπεράσει το 25%, ενώ πανελλαδικά θα ξεπεράσει το 20%, σύμφωνα με επίσημες έρευνες που γίνονται για το συγκεκριμένο θέμα.
  «Οι απολύσεις στον Νομό συνεχίζονται. Κάθε μέρα συνάδελφοί μας χάνουν θέσεις εργασίας. Μόνον για το 2010 οι απολύσεις έφτασαν τις εκατόν εβδομήντα χιλιάδες σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΓΕΣΕΕ» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης.
  Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, από την άλλη εξέθεσε τα προβλήματα των επαγγελματιών του Νομού και ανέπτυξε τις δικές του θέσεις.
  Ύστερα από μια εποικοδομητική συζήτηση σε βάθος, αποφασίστηκε η από κοινού έκδοση σχετικού εγγράφου, το οποίο θα βασίζεται στην από κοινού προσπάθεια Επιμελητηρίου και Εργατικού Κέντρου για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον Νομό, με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις.