Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Στο πλευρό των Βενζινοπωλών του Νομού και ο Νομάρχης Ξάνθης, κύριος Γιώργος Παυλίδης

Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης:

«Δεν είναι εφαρμόσιμος ο Νόμος για την επιβολή
 πλαφόν στις τιμές των καυσίμων στον δικό μας Νομό»

Στο πλευρό των Βενζινοπωλών του Νομού και ο Νομάρχης Ξάνθης, κύριος Γιώργος Παυλίδης

  Τον Νομάρχη Ξάνθης, κύριο Γιώργο Παυλίδη, επισκέφτηκε εχθές το πρωί το σωματείο Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης «Άγιος Χριστόφορος», για να τον ενημερώσει σχετικά με τις καταστρεπτικές συνέπειες που συνεπάγεται για κάποιους επαγγελματίες του κλάδου η εφαρμογή του νέου Νόμου που ανακοίνωσε προχθές το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ο οποίος επιβάλει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων.
  Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του σωματείου, κύριος Γιάννης Σιούτας, η συμπαράσταση του Νομάρχη στο πρόβλημα που προέκυψε είναι δεδομένη, τουλάχιστον αυτό άφησε να διαφανεί ο τελευταίος στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε. Ο κύριος Γ. Παυλίδης δεσμεύτηκε μάλιστα στο σωματείο Βενζινοπωλών του Νομού να εκδώσει σχετικό δελτίο τύπου, μέσα από το οποίο θα αναφέρει πως ο συγκεκριμένος νόμος δεν είναι εφαρμόσιμος για τους πρατηριούχους του δικού μας Νομού.
  Αναφορικά με το θέμα ο κύριος Γιάννης Σιούτας επισημαίνει με έμφαση τα ακόλουθα:
  «Υπάρχουν Πρατήρια στην Ξάνθη, τα οποία αγοράζουν ακριβότερα την βενζίνη από ότι την πουλάνε στην συνέχεια. Αυτό θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων. Την Δευτέρα ανακοινώθηκε η εφαρμογή του νέου Νόμου που μιλάει για επιβολή πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, προκειμένου να περιοριστεί η αισχροκέρδεια στην Αθήνα. Δεν μπορεί, ωστόσο, ο συγκεκριμένος Νόμος να εφαρμοστεί σε όλους τους Νομούς της χώρας».
  Αναφερόμενος δε, στις επιπτώσεις από την εφαρμογή του πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, ο κύριος Γ. Σιούτας υπογραμμίζει πως «Υπάρχουν πρατήρια στην πόλη μας, τα οποία αν και είναι λίγα, μπορούν να οδηγηθούν σε λουκέτο. Δεν είναι δυνατόν να πουλάς την βενζίνη σε χαμηλότερη τιμή από την τιμή της αγοράς της. Αυτό όχι απλά δεν φέρνει κέρδος στις επιχειρήσεις, αλλά τις οδηγεί στην καταστροφή».
  Κλείνοντας, ο κύριος Γ. Σιούτας επισημαίνει, ότι όλα τα σωματεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών της χώρας έχουν οργανωθεί, για να σώσουν από την ερχόμενη συμφορά τους συναδέλφους τους, οι οποίοι πλήττονται από τέτοιες αποφάσεις.
  «Εγώ προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με την επιβολή του πλαφόν στις τιμές των καυσίμων. Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι συνάδελφοί μας που πρέπει να προστατευτούν» σχολιάζει ο κύριος Γιάννης Σιούτας.
  Προσθέτει δε, πως ο ίδιος είναι ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις που αναφέρουν πολλοί συνάδελφοί του, στα πλαίσια της γενικότερης δυσαρέσκειας που υπάρχει, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στον κλάδο.
  «Είμαι ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις. Δεν πρέπει όταν απαιτούμε κάτι να πιέζουμε με τις αποφάσεις μας τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες συνανθρώπων μας» καταλήγει ο κύριος Γιάννης Σιούτας.