Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Πραγματικότητα το Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Διασυνοριακής Συνεργασίας στον Δήμο Βιστωνίδας

Πραγματικότητα το Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων
Διασυνοριακής Συνεργασίας στον Δήμο Βιστωνίδας

Την Κυριακή τα εγκαίνια από τον Νομάρχη Ξάνθης

Ευχαριστημένος ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος που είδε να πραγματοποιείται κάτι τόσο σημαντικό μετά από τις προσπάθειες του ιδίου και των συνεργατών του

  Τελεσφόρησε τελικά η προσπάθεια του Δημάρχου, κυρίου Νίκου Ζλάτκου, παρά τους αρχικούς κακούς οιωνούς.
  Την  Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου και 18.30 το απόγευμα, θα τελεστούν τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Διασυνοριακής Συνεργασίας του Δήμου Βιστωνίδας, που θα στεγάζεται στην Παλιά Καπναποθήκη της Γενισέας, η οποία έχει ανακαινιστεί πλήρως. Ένα έργο ενταγμένο στο πρόγραμμα INTERREG, που ύστερα από έναν πραγματικό αγώνα του Δημάρχου, κυρίου Νίκου Ζλάτκου, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια που προέκυψαν στην πορεία και τελικά πήρε σάρκα και οστά.
Βασικός σκοπός λειτουργίας του Κέντρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Διασυνοριακής Συνεργασίας είναι η προώθηση των πολιτιστικών επαφών μεταξύ της ευρύτερης περιοχής μας με τις βαλκανικές χώρες. Παράλληλα, θα δοθεί έμφαση στην τοπική πολιτιστική παράδοση, μέσα από σχετικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες.
  «Απώτερος σκοπός λειτουργίας του Κέντρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Διασυνοριακής Συνεργασίας είναι η ανταλλαγή πολιτιστικών καταβολών μεταξύ της ευρύτερης περιοχής μας και των γειτονικών χωρών. Ήδη, ξεκινήσαμε τις πρώτες πολιτιστικές επαφές με χώρες όπως η Σερβία και η Βουλγαρία. Στον χώρο όπου στεγάζεται το Κέντρο θα μπορούσε να λειτουργήσει και μια έκθεση με θέμα τα εικαστικά. Στοχεύουμε να δώσουμε έμφαση και στα πολιτιστικά του τόπου μας, λόγου χάρη παραδοσιακές φορεσιές προερχόμενες από τα γεωγραφικά διαμερίσματα της ευρύτερης περιοχής.
  Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο παρ’ όλες τις δυσοίωνες προβλέψεις, μέσα από τα προβλήματα που συνάντησε, τελικά τελεσφόρησε» σχολιάζει μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας ο Δήμαρχος Βιστωνίδας, κύριος Νίκος Ζλάτκος.     
  Να σημειωθεί δε, ότι τα εγκαίνια θα τελέσει ο Νομάρχης Ξάνθης, κύριος Γιώργος Παυλίδης.
  Ο Δήμαρχος Βιστωνίδας, κύριος Νίκος Ζλάτκος και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο καλούν όλους τους ενδιαφερόμενους να τιμήσουν με την παρουσία τους τα εγκαίνια του Κέντρου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Διασυνοριακής Συνεργασίας του Δήμου.
  Παράλληλα, ο Δήμος Βιστωνίδας στις 19.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας διοργανώνει την παρουσίαση βιβλίου, «Γενισέα Νέα πόλη του Νέστου - τόπος συνάντησης πολιτισμών», των συγγραφέων Δημητρίου Μαυρίδη και Γιώργου Τσιγάρα. Το βιβλίο, που εξέδωσε ο Δήμος Βιστωνίδας, θα προλογίσει ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων και θα παρουσιάσει ο καθηγητής του Α. Π. Θ. Κύριος Φωκίων Κοτζαγεώργης, καθώς και οι συγγραφείς του.