Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πολιτικά παιχνίδια ή κάτι άλλο; Ιδού το μεγάλο ερώτημα

Πολιτικά παιχνίδια ή κάτι άλλο;
Ιδού το μεγάλο ερώτημα

Εύα Τσακίρη, Δήμαρχος Αβδήρων:
«Ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος ξέρει πολύ καλά αν τον στηρίζω ή όχι»
Νίκος Ζλάτκος, Δήμαρχος Βιστωνίδας:
«Δεν έχω καμία επίσημη διαβεβαίωση από το κόμμα, ότι στηρίζει τον κύριο Γαλανόπουλο για την θέση του Δημάρχου στον νέο Δήμο Αβδήρων. Αυτά λέγονται σε προφορικό λόγο. Δε θέλω να απαντήσω αυτή τη στιγμή για το εάν θα τον στηρίξω στις επικείμενες εκλογές. Εάν και εφόσον υπάρξει επίσημο έγγραφο που θα λέει κάτι τέτοιο, θα το συζητήσουμε»

Φαίνεται πως ο πολιτικός αναβρασμός όσο πλησιάζει η 7η Νοεμβρίου, ημέρα ορόσημο για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση, που έλαβε το βάπτισμα του πυρός με νονό του το ΠΑΣΟΚ, ως Καλλικράτης, χτυπάει κόκκινο. Οι διεργασίες ενόψει των επικείμενων εκλογών και τα πολιτικά παιχνίδια έχουν ξεκινήσει δυναμικά. Τα πάντα μαρτυρούν μια ιδιαίτερα θερμή προεκλογική περίοδο, όσο πλησιάζει η στιγμή της κάλπης.
Μετά τους αγώνες του Δήμου Βιστωνίδας αποφασίστηκε, τελικά, η έδρα του νέου Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων να μεταφερθεί στην Γενισέα. Αυτό αποτέλεσε την απαρχή των περίεργων πολιτικών ζυμώσεων, που όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, καλά κρατούν στον νέο Δήμο.
Το θέμα, βέβαια, που ξαφνιάζει περισσότερο από όλα, είναι η στάση που συνεχίζουν να κρατάνε οι δύο γαλάζιοι Δήμαρχοι, Βιστωνίδας και Αβδήρων, κύριοι Ζλάτκος και Τσακίρη αντίστοιχα απέναντι στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Γαλανόπουλο, ο οποίος έχοντας λάβει την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, διεκδικεί τον δημαρχιακό θώκο του νέου Δήμου.
Να θυμίσουμε, ότι όσον αφορά την κυρία Τσακίρη, υπήρξε από την πλευρά της στήριξη στο πρόσωπο του κυρίου Δημ. Γαλανόπουλου, τουλάχιστον αυτό μας ανέφερε ο τελευταίος μέσα από την συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα μας. Το γεγονός επιβεβαίωσε και η ίδια, αφού σε δηλώσεις που έκανε στην ΦτΞ τόνισε με έμφαση πως «ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος ξέρει πολύ καλά αν τον στηρίζω ή όχι». Αυτό που δεν κολλάει, βέβαια, στην όλη υπόθεση είναι η άρνηση της τελευταίας να πάρει επίσημα θέση, αναφορικά με το όλο θέμα. Διαβάζουμε από την άλλη στον τοπικό τύπο, πως η κυρία Τσακίρη επιθυμεί να κατέβει στις εκλογές ως υποψήφια Δήμαρχος του νέου Δήμου Αβδήρων, γεγονός που αν και δεν έχει επιβεβαιώσει, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτά που υποστηρίζει στην ανακοίνωση που εξέδωσε στα μέσα Ιουνίου. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωση, είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει ένα κοινό και ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, του οποίου θα ηγείται ένα κοινά αποδεκτό άτομο για την θέση του Δημάρχου. Δεν ξέρουμε αν σήμερα έχει αλλάξει κάτι, αφού η απάντησή της σε ερώτηση της εφημερίδας μας, σχετικά με το τι στάση θα κρατήσει στις επικείμενες εκλογές, αναφέρει πως «για οποιαδήποτε θέση μου θα βγω με ανακοίνωση» και συνεχίζει τονίζοντας πως «δεν είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω. Τον Ιούνιο εξέδωσα ανακοίνωση που αναφέρει τις θέσεις μου. Εμμένω σε αυτές, γιατί δεν είμαι ούτε χθεσινή, ούτε καμιά μαϊμού».
Ο κύριος Ν. Ζλάτκος από την άλλη, σε ερώτηση αν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του κυρίου Δημ. Γαλανόπουλο για το αξίωμα του Δημάρχου στον νέο Δήμο Αβδήρων, με δεδομένο το γεγονός, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια που στηρίζει επίσημα η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, απαντάει με νόημα πως «εγώ δεν έχω καμία επίσημη διαβεβαίωση από το κόμμα, ότι στηρίζει τον κύριο Γαλανόπουλο για την θέση του Δημάρχου στον νέο Δήμο Αβδήρων. Αυτά λέγονται σε προφορικό λόγο. Δε θέλω να απαντήσω αυτή τη στιγμή για το εάν θα τον στηρίξω στις επικείμενες εκλογές. Εάν και εφόσον υπάρξει επίσημο έγγραφο που θα λέει κάτι τέτοιο, θα το συζητήσουμε». Και όλα αυτά, την στιγμή που η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, έχει δηλώσει δημόσια και όχι μόνον μια φορά, πως ο κύριος Δ. Γαλανόπουλος έχει την επίσημη στήριξη του κόμματος.
Η συνέχεια θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις που υπάρχουν από όλες τις πλευρές. Μέχρι τότε θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις σχετικά με το όλο θέμα, ώστε να μην ξεχνάνε κάποιοι, επιλεκτικά, για το τι ακριβώς είχαν δηλώσει σε παρελθόντα χρόνο.