Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Πόσα θέλεις Δήμαρχε Βιστωνίδας για να μας τρελάνεις;

  Είπαμε καλό το Δημαρχιλίκι, αλλά δεν είναι δυνατόν ορισμένοι να προσπαθούν να παίζουν με την νοημοσύνη μας. Ναι, για εσένα το λέω αγαπητέ μου Νίκο, Δήμαρχε Βιστωνίδας, που βάλθηκες να μας τρελάνεις. Είναι δυνατόν να επικοινωνεί μαζί σου συνεργάτης της εφημερίδας μας και να σε ρωτάει τι προτίθεσαι να πράξεις στις ερχόμενες εκλογές και εσύ ως απάντηση να λες πως δεν έχεις κάτι επίσημο στα χέρια σου για την στήριξη της ΝΔ στον υποψήφιο Δήμαρχο Αβδήρων Δ. Γαλανόπουλο; Είναι δυνατόν σε συνεντεύξεις της η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, τόσο στην εφημερίδα μας, όσο και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της πόλης, να δηλώνει δημόσια πως το κόμμα στηρίζει τις υποψηφιότητες Μίχογλου για Τόπειρο και Γαλανόπουλου για τον Δήμο Αβδήρων και εσύ να μας λες πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο; Έλεος αγαπητέ Νίκο Ζλάτκο, έλεος. Δηλαδή Δήμαρχε Βιστωνίδας δεν μπορείς να ξεκαθαρίσεις την θέση σου και είσαι ήξεις αφήξεις;



Ενδιαφέρεσαι Εύα Τσακίρη για υποψήφια Δήμαρχος ή όχι; Πες μας και άσε τα περί μαγνητοφωνήσεων που μάλλον κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια:

  Δεν μας τα λέει καλά η Δήμαρχος Αβδήρων Εύα Τσακίρη τελευταία και ειλικρινά αναρωτιέμαι, αν η φουρτούνα που επικρατεί στην θαλάσσια περιοχή των Αβδήρων από το περασμένο Σάββατο, έχει επηρεάσει και τις κινήσεις της νυν Δημάρχου Αβδήρων Εύας Τσακίρη; Αν θα είσαι εκ νέου υποψήφια Δήμαρχε των Αβδήρων, οφείλεις να μας ενημερώσεις και να μην παίζεις την κολοκυθιά (αλλά στο τηλέφωνο και άλλα κατ ιδίαν). Αν δεν θα είσαι υποψήφια πες μας τι προτίθεσαι να κάνεις στις ερχόμενες εκλογές και μην προσπαθείς συνέχεια να παίζεις κρυφτό. Απλά πράγματα αγαπητή Εύα και μπορούν να γίνουν πιο απλά, αν εσύ έχεις το θάρρος να φανερώσεις τις προθέσεις σου. Όσο για τα όσα είπες τηλεφωνικά σε συνεργάτιδα της εφημερίδας μας περί μαγνητοφωνήσεων, καλά θα κάνεις να μην τα λες, γιατί θα με αναγκάσεις να σου πω, ότι μάλλον εξ’ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια. Αυτά και τίποτε περισσότερο.



«Σφήγκα» ο Γ. Παυλίδης στην ανακοίνωση ονομάτων:

  Δεν ανακοινώνει ούτε ένα όνομα επίσημα ο Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης, σχετικά με τους συνεργάτες που θα επιλέξει να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του και το μοναδικό που λέει όταν ρωτάτε, είναι πως καμία ανακοίνωση ακόμα δεν προτίθεται να κάνει και δεν ξέρει πότε θα το πράξει αυτό. Εκείνο που μπορώ εγώ να σας πω όμως μέχρι τώρα, είναι πως για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη στην Ξάνθη, τις προηγούμενες ημέρες έπαιξε και το όνομα της Πελαγίας Βώβου, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιωθεί από κανέναν.



Τα παιχνίδια του Μπιρόλ σε Βιστωνίδα-Άβδηρα και Σέλερο:

  Το γαλάζιο παιδί της Μειονότητας, όπως αποκαλείται από πολλούς που γνωρίζουν καλά τα της ΝΔ στην Ξάνθη, παίζει ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι, αφού έχει αναδειχθεί από ορισμένους, ως ρυθμιστής της κατάστασης στον νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων. Αφού λοιπόν ο εκλεκτός του Άρχοντα στον Νομό μας, μίλησε με Τσολακίδη και όπως κύκλοι αναφέρουν έχει συμφωνήσει απλά ακόμα παζαρεύει, επέλεξε να έρθει σε επαφές και με τον Δ. Γαλανόπουλο προσπαθώντας να δει τι έχει να κερδίσει παραπάνω, γνωρίζοντας πολύ καλά πως και οι δυο υποψήφιοι θέλουν την στήριξή του. Ο νυν Δήμαρχος Σελέρου γυρίζει όπως και η ρουλέτα, προσπαθώντας να κερδίσει τα μέγιστα και σίγουρα δεν πρόκειται άμεσα να ξεκαθαρίσει την θέση του για τις ερχόμενες εκλογές, τουλάχιστον δημόσια.



Ταξίδι Αστραπή του Σωκ. Ξυνίδη στην Ξάνθη, το Σάββατο το Βράδυ:

  Δεν είναι και λίγες όπως φαίνεται, οι υποχρεώσεις του Γενικού Γραμματέα του Κινήματος και μόλις βρίσκει έστω και λίγες ώρες κενό, επισκέπτεται με ταξίδια αστραπή την Ξάνθη, προκειμένου να βρεθεί για λίγο κοντά στην οικογένειά του, αλλά και να δει όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους του μπορεί, μέσα στις λίγες ώρες που του μένουν. Αυτήν την φορά ο Σωκ. Ξυνίδης ήρθε στην Ξάνθη το βράδυ του Σαββάτου και την Κυριακή το μεσημέρι αναχώρησε, προκειμένου να βρεθεί κοντά στην σκληρή πραγματικότητα της θέσης που κατέχει.



Υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης ο Στάμος Τριμίντσιος;

  Αρκετό θόρυβο προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες η είδηση πως ο παραιτηθής Δημοτικός Σύμβουλος Στάμος Τριμίντσιος, πιέστηκε έντονα και βλέπει θετικά το να είναι εκ νέου υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη στις ερχόμενες εκλογές. Η συγκεκριμένη είδηση πάντως δεν προκάλεσε και θετικές συζητήσεις, αφού από την μια κατά την παραίτηση του Στάμου Τριμίντσιου, είχε λεχθεί ότι αυτή προκλήθηκε λόγω της συμμετοχής του Θ. Καλαϊτζή στο Δημαρχιακό σχήμα, πράγμα το οποίο ο ίδιος είχε διαψεύσει και από την άλλη τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος άφησε να διαρρεύσει στον τοπικό τύπο πως θα συμμετέχει πως έγινε κρούση ώστε να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και στην συνέχεια αποφάσισε να μην είναι, μπερδεύοντας αρκετά τους πάντες και τα πάντα.



Με τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ ψάχνει υποψήφιο Περιφερειάρχη και σε όλες υπερισχύει των υπολοίπων ο Π. Σγουρίδης, αναγκάζοντας τους να βγάλουν εκτός αυτών το όνομα του:
  Έχουν βρει τον μπελά τους στο ΠΑΣΟΚ με την ιδέα των δημοσκοπήσεων, για την ανάδειξη υποψηφίου Περιφερειάρχη, (βλέπεις η διαβούλευση πήγε περίπατο) επειδή ο Π. Σγουρίδης έρχεται πρώτος στην προτίμηση των κατοίκων της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ είναι τόσο δύσκολα, που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν, το όνομα του Π. Σγουρίδη δεν αναφέρεται πουθενά και την θέση του έχουν καταλάβει, τόσο το όνομα του κυρίου Πεταλωτή όσο και αυτό του κυρίου Ζαμπουνίδη, αφού ο μεν κύριος Γιαννακίδης δεν αποδίδει τα μέγιστα επιθυμητά αποτελέσματα και ο δε κύριος Τιμοσίδης όσο και αν πιέζεται, δεν ενδίδει στις προτάσεις. Ο Π. Σγουρίδης πάντως, γνωρίζοντας καλά τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τηρεί σιγή ιχθύος και αναμένει τις εξελίξεις για να δει το πώς θα κινηθεί.