Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΔΗΜΤΟ Τοπείρου και Στολίδης προσπαθούν να κάνουν άνω κάτω την ΝΔ σε Ξάνθη

ΔΗΜΤΟ Τοπείρου και Στολίδης προσπαθούν
να κάνουν άνω κάτω την ΝΔ σε Ξάνθη

Σούλα Ιακωβίδου, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης:
«Ο Θωμάς Μίχογλου, ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, θα δώσει τον αγώνα του και εμείς θα τον στηρίζουμε. Ο κύριος Στολίδης δεν ανήκει στην Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει εγγραφεί στο κόμμα, οπότε οι ενέργειες οι δικές του χαρακτηρίζουν τον ίδιο και όχι την Νέα Δημοκρατία»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον Δήμο Τοπείρου ενόψει των επικείμενων εκλογών, η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης, κυρία Σούλα Ιακωβίδου, δηλώνει με έμφαση πως ακολουθώντας την επίσημη γραμμή του κόμματος, στηρίζει την υποψηφιότητα Θ. Μίχογλου για τον Καλλικρατικό Δήμο Τοπείρου.
Παράλληλα, με σημείο αναφοράς την αντίθετη στάση που κρατά η ΔΗΜΤΟ Τοπείρου, έτσι τουλάχιστον όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε και διένειμε ο κύριος Σ. Στολίδης, στηρίζοντας την υποψηφιότητα του τελευταίου, η κυρία Σ. Ιακωβίδου σχολιάζει χαρακτηριστικά:
«Η ΔΗΜΤΟ Τοπείρου μέσα από αυτά που αναφέρει στο δελτίο τύπου της, το οποίο μοιράστηκε από τον κύριο Σ. Στολίδη, εκφράζει την ανησυχία της για τα τεκταινόμενα στην περιοχή και την μεγάλη της επιθυμία να αποχωρήσει από τον δημαρχιακό θώκο ο νυν Δήμαρχος της περιοχής. Κάποια μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης πιστεύουν, ότι αυτό μπορεί να γίνει, μόνον, με ένα πρόσωπο. Βεβαίως, είχαμε συναντήσεις. Κάποια μέλη απέσυραν αυτή την στήριξη. Καταστατικά ήταν λάθος η όλη λειτουργία τους και το αποδέχτηκαν» και συνεχίζει λέγοντας πως «η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ανεξάρτητη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μπορεί να αποτελεί μύθο, αλλά για μένα έχει και μια δόση αλήθειας. Σε μεγάλο βαθμό η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη. Με αυτό το σκεπτικό μπορώ να τους κατανοήσω ως ένα σημείο, δεν μπορώ, όμως, να δεχτώ την κομματική τους λειτουργία. Το κατάλαβαν και σαν πρόσωπα λειτουργούν όπως λειτουργούν. Δε θα τους κρίνω εγώ. Αυτό που έκανα ήταν να ενημερώσω άμεσα τα κεντρικά. Από κει και πέρα, δεν έχω την αρμοδιότητα να κάνω κάτι παραπάνω. Αυτά που ακούω περί διαγραφών τα χαρακτηρίζω αστειότητες. Καλώ τον οποιονδήποτε να βγει και να πει, ότι η Πρόεδρος είπε κάτι τέτοιο. Ίσα-ίσα αυτά είναι έξω από την δική μου λογική.
Πιστεύω, ότι ο Θωμάς Μίχογλου, ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, θα δώσει τον αγώνα του και θα εμείς θα τον στηρίζουμε.
Ο κύριος Στολίδης δεν ανήκει στην Νέα Δημοκρατία. Δεν έχει εγγραφεί στο κόμμα, οπότε οι ενέργειες οι δικές του χαρακτηρίζουν τον ίδιο και όχι την Νέα Δημοκρατία. Οι όποιες επιλογές γίνονται από πολίτες, δημότες ή από μέλη της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν μια προσωπική επιλογή.
Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο δυνατό αγώνα. Θα σταθούμε δίπλα στον Θωμά Μίχογλου. Όπως ακούγεται, τα πάντα θα παιχτούνε την δεύτερη Κυριακή, γι’ αυτό θέλει ισορροπίες, καθαρό μυαλό και διάθεση να προσφέρουμε στο κόμμα».