Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Με θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα στην ατζέντα, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Δημαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης

Με θέματα διαδικαστικού χαρακτήρα στην ατζέντα, συνεδρίασε χθες το μεσημέρι η Δημαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης



  Με δώδεκα θέματα ρουτίνας στην ατζέντα των συζητήσεων συνεδρίασε χτες το μεσημέρι η Δημαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης. Να σημειωθεί ότι τα θέματα εγκρίθηκαν στο σύνολό τους και αφορούσαν ως επί τω πλείστω τεχνικά έργα του Δήμου.

  Μεταξύ των άλλων εγκρίθηκε η χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής σε δημόσια κέντρα που προβλέπεται από τις αστυνομικές διατάξεις και χορηγούνται σύμφωνα με την Α5/3010/85 υγειονομική διάταξη. Αποφασίστηκε δε, η επισκευή του 4ου και 6ου Γυμνασίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις σκεπές τους. Για το θέμα μάλιστα ο κύριος Κρίτων Καλογερής επισήμανε σαν παρατήρηση, να είναι περισσότερα τα χρόνια εγγύησης των συγκεκριμένων έργων. Εγκρίθηκε από την άλλη η κατασκευή πεζοδρομίων στην περιοχή των σαράντα εκκλησιών και γύρω από την πλατεία Ελευθερίας από εργολαβίες που έχουν μείνει. Ενώ, θετική ήταν η απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής στην έκκληση του Δασαρχείου Ξάνθης να γίνει διάνοιξη δασικού δρόμου στο περιαστικό δάσος, ώστε να λειτουργήσει ως ζώνη ασφαλείας.

  Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης, κύριος Χρίστος Πούλιος μετέφερε στον Δήμαρχο το πρόβλημα που του εξέθεσαν προ ημερών άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς το δημοτικό λεωφορείο που τους μεταφέρει δεν έχει οδηγό. Συγκεκριμένα του ζήτησαν να μεσολαβήσει, ώστε να λυθεί το θέμα ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς και να γίνεται η μεταφορά για κάποιες συγκεκριμένες ώρες.

  Ο Δήμαρχος, κύριος Μ. Στυλιανίδης, ανέθεσε το θέμα στον αντιδήμαρχο κύριο Γιώργο Παπασταματίου με την παράκληση να διευθετηθεί εντός της εβδομάδος. Μάλιστα, όπως ανέφερε για το ίδιο ζήτημα, θα μπορούσε κάποιος υπάλληλος του Δήμου, που έχει επαγγελματικό δίπλωμα να αναλάβει την μεταφορά των ΑΜΕΑ για τις συγκεκριμένες ώρες που ζητάνε. Σε διαφορετική περίπτωση να ψάξουν οι ίδιοι για κάποιον οδηγό με επιχορήγηση από τον Δήμο.

  Στο τέλος της συνεδρίασης ο κύριος Χ. Πούλιος, στα πλαίσια των εκτός ημερήσιας διατάξεως θεμάτων, ζήτησε νομική γνωμάτευση για το έγγραφο μεταγραφής του 5ου δημοτικού σχολείου ως δημοτικής ιδιοκτησίας, γιατί όπως ανέφερε στην συνέχεια,  κλήθηκε ως Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής να υπογράψει το προκείμενο έγγραφο, το οποίο, όπως σημείωσε, είχε συνημμένο τοπογραφικό, που δηλώνει την κατάργηση του πεζοδρομίου μπροστά από την είσοδο του σχολείου. Όπως επισήμανε ο κύριος Πούλιος, υπάρχει δικαστική απόφαση, η οποία δικαιώνει ιδιώτη και του αποδίδει τον συγκεκριμένο χώρο (δηλαδή εκεί που βρίσκεται το πεζοδρόμιο), με αυτά τα δεδομένα ο προαύλιος χώρος του σχολείου βρίσκεται μέσα σε έναν ιδιωτικό χώρο.

  «Θα πρέπει να μεριμνήσει ο δήμος για την δημιουργηθείσα κατάσταση. Αν υπάρχει πολιτική βούληση να αποκτήσουμε τον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, ας πληρώσουμε στον ιδιώτη αυτά που ορίζει ο Νόμος» επισήμανε με έμφαση ο κύριος Χ. Πούλιος. Ζήτησε δε, να μάθει μέσω νομικής γνωμάτευσης αν η υπογραφή του στο προαναφερθέν έγγραφο θα σημαίνει την νομιμοποίηση της κατάργησης του πεζοδρομίου ή όχι.