Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Της Πολιτικής το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Γροθιά Μιχαλολιάκου στις προκλήσεις στελεχών στον Τόπειρο με ανοιχτή πλέον την στήριξη στον Θ. Μίχογλου:

  Αναμενόμενη η παρέμβαση των κεντρικών της Νέας Δημοκρατίας στις προκλητικότητες που είδαμε να συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον Τόπειρο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, πυρ και μανία είναι τα κεντρικά της ΝΔ μετά από την ανακοίνωση - τοποθέτηση της ΔΗΜΤΟ Τοπείρου που στήριζε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Σωτήρη Στολίδη και με έγγραφο το οποίο εστάλη χθες στην ΝΟΔΕ Ξάνθης, το κόμμα ανοιχτά πλέον υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Θωμά Μίχογλου, επιβεβαιώνοντας τα όσα εδώ και αρκετό καιρό υποστηρίζαμε. Ο μοναδικός άνθρωπο που είχε δικαίωμα να έχει την στήριξη της ΝΔ σε αυτές τις εκλογές στον Τόπειρο, δεν μπορούσε να είναι άλλος εκτός από τον Θ. Μίχογλου, για τον οποίο κανένας δεν μπορεί να πει το παραμικρό, αφού οι αρετές που τον χαρακτηρίζουν, δύσκολα βρίσκονται σήμερα σε άνθρωπο και ακόμη πιο δύσκολα να βρεθούν σε όσους μέχρι σήμερα εκδήλωσαν τον ενδιαφέρον τους για την υποψηφιότητα. Εκείνο βέβαια το οποίο περιμένω να δω με αγωνία, είναι το τι πρόκειται να κάνει τώρα η ΔΗΜΤΟ Τοπείρου και αν θα συστρατευτεί με την απόφαση του κόμματος, ή αν θα επιδιώξει να συνεχίσει την κόντρα, όπως επίσης και το τι προτίθεται να πράξει το μέλος της ΔΗΜΤΟ Τοπείρου και στέλεχος του γραφείου του Βουλευτή Ξάνθης Αλέξανδρου Κοντού κυρία Κομματίδου, η οποία ψήφισε λευκό στην πρόταση στήριξης του Σωτήρη Στολίδη από την τοπική δημοτική οργάνωση της ΝΔ.



Ακυβέρνητο καράβι η ΝΔ στην Ξάνθη; Ή κάποιοι έτσι θέλουν να την παρουσιάσουν;

  Πολλές επιθέσεις δέχθηκε το τελευταίο διάστημα η νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ, ενώ παράλληλα είδαμε να μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που συνεχώς προκαλούσαν και συνεχίζουν να προκαλούν, αλλά και όλοι αυτοί που είναι υπόλογοι για την κατάντια της ΝΔ στην Ξάνθη. Μέχρι στιγμής πάντως, η Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη φαίνεται πως βαδίζει αργά, αλλά σταθερά προς την ανάκαμψη και τα όσα γίνονται, έχουν άμεση σχέση με τις εντολές που έρχονται από τα κεντρικά. Είναι δύσκολος ο δρόμος της ανάκαμψης και γίνεται ακόμα δυσκολότερος, όταν ορισμένοι, οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν απαλλάξει αυτόν τον τόπο από την παρουσία τους, προσπαθούν να βάλουν τρικλοποδιές στην νέα πρόεδρο, αλλά και στα υπόλοιπα μέλη της ΝΟΔΕ που αγωνίζονται για το καλό της ΝΔ στην Ξάνθη.





Κλείνει το θέμα με τον Δήμο Αβδήρων εντός της εβδομάδας και όλα δείχνουν Δ. Γαλανόπουλο:

  Χοντρό το παρασκήνιο για τον Δήμο Αβδήρων το τελευταίο διάστημα και σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που έχω στην διάθεσή μου, μπορώ με αρκετή σιγουριά να πω ότι ο Δ. Γαλανόπουλος θα είναι και ο υποψήφιος Δήμαρχος, ενώ στο ψηφοδέλτιό του θα συμπεριληφθούν πολλά πρόσωπα από τους συνδυασμούς Νίκου Ζλάτκου και Εύας Τσακίρη, ενώ και οι δυο Δήμαρχοι, σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πηγές, έχουν δεσμευτεί και δημόσια για να στηρίξουν τον Δ. Γαλανόπουλο, αν αυτός θα είναι ο εκλεκτός της ΝΔ για τον Δήμο Αβδήρων.



Την Περιφέρεια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θέλει να διεκδικήσει ο Γ. Παυλίδης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήθελε να κρυφτεί, αλλά η χαρά του όμως τον πρόδωσε:

  Ο κόσμος το είχε τούμπανο και αυτός κρυφό καμάρι, αλλά όπως ήρθαν πλέον τα πράγματα, οι εξελίξεις για ακόμα μια φορά πρόλαβαν τον Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη και η διαρροές για την ανάληψη του χρίσματος στην διεκδίκηση της Περιφέρειας, μάλλον του χάλασαν την σούπα και τώρα αναγκαστικά, ο έμπειρος αλλά όχι και αλάθητος πολιτικός, τρέχει και δεν φτάνει, προκειμένου να στήσει όσο το δυνατόν καλύτερα το ψηφοδέλτιό του με στόχο την νίκη, άσχετα αν το κλίμα είναι αρκετά αρνητικό ακόμα για την Νέα Δημοκρατία σε ολόκληρη την χώρα. Στο σίριαλ των προηγούμενων ημερών με το θέμα της διαρροής της υποψηφιότητας, ο κύριος Παυλίδης ήθελε να κρυφτεί, μα η χαρά του δεν τον άφησε και έτσι προκλήθηκαν τα όσα είδαμε να διαδραματίζονται με την παραίτηση Γαλανόπουλου. Αυτό το γεγονός όμως φαίνεται πως τώρα πλέον ανήκει στο παρελθόν και οι καθημερινές βολιδοσκοπήσεις για την ανεύρεση υποψηφίων που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό καλά κρατούν, ενώ στο παιχνίδι μπαίνει όπως φαίνεται, αρκετά δυνατά, ο πρώην Αντιδήμαρχος Τριμίντσιος Στάμος, ο οποίος θα δώσει την δική του μάχη αναλαμβάνοντας την θέση του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη, άσχετα αν δεν χρειάζεται ψήφο για να εκλεγεί.



Δεν θα είναι τελικά υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης ο γιατρός Μάκης Αδαμίδης. Χάθηκε η ευκαιρία για έναν πολύτιμο συνεργάτη:

  Σύμφωνα με τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και μάλιστα δημιούργησαν αρνητικό αντίκτυπο κατά του Δημάρχου Ξάνθης, ο Γιατρός Μάρκος Αδαμίδης δεν θα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, καθώς όπως ακούστηκε, υπήρξαν παρεμβάσεις ώστε να μην συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου. Πρόκειται για μια περίπτωση καθαρού αυτογκόλ, το οποίο ο ίδιος ο Μ. Στυλιανίδης επέλεξε όπως φαίνεται, να βάλει στον εαυτό του, δημιουργώντας ποικίλα συναισθήματα στους υποστηρικτές του Μ. Αδαμίδη. Δεν ξέρω αν ο Δήμαρχος Ξάνθης το σκέφτηκε αρκετά ώστε να πάρει αυτήν την απόφαση, αλλά σίγουρα έχασε έναν πολύτιμο συνεργάτη.



Την κολοκυθιά θυμίζει η τακτική του Μ. Φανουράκη:

  Φίλος ο Πρόεδρος της ΔΕΑΞ, αλλά φίλτατη και η αλήθεια και δυστυχώς στην προκειμένη περίπτωση, ο αξιολογότερος συνεργάτης του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη, τα έκανε μούσκεμα. Δεν ξέρω αν συνήθιζε να το παίζει σε πολλά ταμπλό, ειδικά στην πολιτική, αλλά αυτή η παρωδία με το θα είναι, δεν θα είναι υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης στις ερχόμενες εκλογές, κατάντησε για κλάματα και όχι για γέλια. Μπορεί το τελευταίο διάστημα να έλεγε πως δεν θα είναι υποψήφιος με την υπάρχουσα κατάσταση, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε, αλλά όπως φαίνεται δεν μπόρεσε να πει το όχι στον Μ. Στυλιανίδη και θα είναι εκ νέου υποψήφιος, αφού όπως φαίνεται η μνήμη του είναι επιλεκτική και ξέχασε τα όσα προ λίγων ημερών έλεγε περί τακτοποίησης ορισμένων εκκρεμοτήτων και μετά τέλος η πολιτική. Καλό είναι φίλε Μανώλη να κρίνουμε τους πάντες και τα πάντα, εξάλλου αυτό θα πει δημοκρατία, αλλά καλύτερο θα είναι πρώτα να έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και εσύ δυστυχώς φαίνεται πως σε αυτό το κομμάτι υστερείς και μου το αποδεικνύεις συνεχώς σε κάθε μας κουβέντα.