Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ο Στρατηγός Ε.Α. Νίκος Φωτιάδης ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

Ο Στρατηγός Ε.Α. Νίκος Φωτιάδης ανοίγει τα χαρτιά του και μιλά  για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις:

«Οι σημερινές συναντήσεις στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Εξωτερικό των Πρωθυπουργών, των Υπουργών Εξωτερικών και Υπηρεσιακών παραγόντων με χαμόγελα, χειραψίες και οι «επιδαψιλεύσεις» είναι σικέ, γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και ασφαλώς δεν φέρνουν αποτελέσματα.

Δυστυχώς αυτά είναι σήμερα «αγαθά εν ανεπαρκεία» γι’ αυτό πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο και αλωνίζουν την περιοχή οι εγκάθετοι, αποθρασύνεται ο Πρόξενος και οι «λαπάδες του Κολωνακίου» (Υπουργείο Εξωτερικών) σφυρίζουν αδιάφοροι»



  Με σημείο αναφοράς την πρόσφατη συνάντηση του Έλληνα Υπουργού Αναπληρωτή Εξωτερικών κ. Δρούτσα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου στην Ρόδο, τοποθετείται στην εφημερίδα μας σχετικά με το θέμα, αλλά και με το πώς εξελίσσονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις για το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο στρατηγός, για χρόνια Αντιδήμαρχος στον Δήμο Ξάνθης και σημερινός δημοτικός σύμβουλος, κύριος Νίκος Φωτιάδης.

  «Οι σχέσεις μας με την «γείτονα» και «σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ Τουρκία έχουν περάσει από σαράντα κύματα. Δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε στο περίφημο Ανατολική Ζήτημα, στην απελευθέρωση σκλαβωμένων αδελφών μας, κατά τους ηρωικούς αγώνες των Βαλκανικών Πολέμων, στην Μικρασιατική Καταστροφή (ήταν ευκαιρία να γίνει ο τάφος της Τουρκίας), στις σχέσεις δήθεν φιλίας Ελ. Βενιζέλου-Κεμάλ, στον «Επιτήδειο Ουδέτερο» (την Τουρκία) στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στον οποίο η Πατρίδα μας πλήρωσε τεράστιο φόρο αίματος, ούτε στην Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο το ’74 (άλλη μια ευκαιρία να βουλιάξουμε όλα τα τουρκικά αποβατικά, να καταρρίψουμε όλα τα αεροσκάφη τους και να πάει η Τουρκία 50 χρόνια πίσω)» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Ν. Φωτιάδης.

  Ερωτηθείς, για τις σχέσεις των δύο χωρών, έτσι όπως εξελίσσονται σήμερα, ο κύριος Ν. Φωτιάδης επισημαίνει με έμφαση πως « Θα πω δυο λόγια για τις σχέσεις στις μέρες μας, με τις υποχωρήσεις του Σημίτη στα Ίμια και τα «ευχαριστώ» στους Αμερικάνους, στις ζεϊμπεκιές του Παπανδρέου και στα γελάκια με τον Τούρκο Υπουργό Τζέμ, στα «κουμπαριά» του Καραμανλή με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν, που δείχνουν έλλειψη σοβαρότητος.

  Οι σημερινές συναντήσεις στην Ελλάδα, την Τουρκία και το Εξωτερικό των Πρωθυπουργών, των Υπουργών Εξωτερικών και Υπηρεσιακών παραγόντων με χαμόγελα, χειραψίες και οι «επιδαψιλεύσεις» είναι σικέ, γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και ασφαλώς δεν φέρνουν αποτελέσματα.

  Τέτοιου είδους ήταν και η πρόσφατη συνάντηση στην Ρόδο του Αναπληρωτού ΥΠΕΞ Δρούτσα (ο οποίος ακούω ότι θα αντικατασταθεί γρήγορα από τον φίλο του Παπανδρέου Παμπούκη).

  Βρέθηκε δήθεν «όλως τυχαίως» η αλεπού της Τουρκικής διπλωματίας ο Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ρόδο, συναντήθηκε άτυπα με τον ομόλογό του κ. Δρούτσα, έκανε δηλώσεις ότι «είμαστε μια οικογένεια» (άκουσον, άκουσον), ότι το Αιγαίο είναι το κοινό μας σπίτι, ότι έχουμε την ίδια πολιτιστική κληρονομιά (δηλαδή εμείς είμαστε Μογγόλοι !!!) και αντί να τα αντικρούσει όλα αυτά ο… Αμερικανοδίαιτος κ. Δρούτσας του έκανε και το τραπέζι με φρέσκο ψάρι! Την ίδια μέρα τα Τούρκικα αεροπλάνα όργωναν το Αιγαίο πάνω από τα ελληνικά νησιά, με αποτέλεσμα ο κ. Δρούτσας την επόμενη ημέρα από την Ρω (ποιος θυμάται άραγε την κυρά της Ρω;) να δηλώσει: (Κουτοπονηριές και προκλήσεις δεν χωρούν στις σχέσεις των δύο χωρών).

  Αυτά για τους ανιστόρητους και τους αγνοούντες δημόσιες σχέσεις και διπλωματία. Τώρα οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι επισκέψεις εδώ και στην Τουρκία, τα τρένα της ειρήνης και οι αδελφοποιήσεις και οι εκφράσεις του τύπου: «οι δύο λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε» είναι του «κ..ου τα εννιάμερα» κατά την έκφραση του λαού» και συνεχίζει λέγοντας πως « Ο Τούρκος αντιμετωπίζεται από Ηγέτη με αυτοπεποίθηση (που δεν του λένε οι Αμερικάνοι σήκω, κάτσε κ.λ.π.), ο οποίος χαράσσει Εθνική πολιτική για 50 χρόνια, εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ και τις διεθνείς συνθήκες και απαιτεί το ίδιο και από τους άλλους και τέλος έχει ένα Στρατό αξιόμαχο που του δίνει δύναμη»
  Κλείνοντας, ο κύριος Ν. Φωτιάδης εκτιμά ότι, «Δυστυχώς αυτά είναι σήμερα «αγαθά εν ανεπαρκεία» γι’ αυτό πάμε απ’ το κακό στο χειρότερο και αλωνίζουν την περιοχή οι εγκάθετοι, αποθρασύνεται ο Πρόξενος και οι «λαπάδες του Κολωνακίου» (Υπουργείο Εξωτερικών) σφυρίζουν αδιάφοροι. Οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο τον «Καράμπιμπερ», τον Νικόλαο Πλαστήρα, τον μαύρο καβαλάρη. Αυτά…».