Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η αποστολή του Δήμου Dve Mogili της Βουλγαρίας επισκέφθηκε τον Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη

Γ. Παυλίδης:
«Θα πρέπει να γκρεμίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να χτίσουμε αυτά που μας ενώνουν»
Στα πλαίσια επαφών για την ανάπτυξη συνεργασίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την διαχείριση του προγράμματος Leader, αποστολή δεκαπέντε ατόμων από την γειτονική Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχος της πόλης Dve Mogili, επισκέφτηκαν χτες την πόλη της Ξάνθης, προκειμένου να γνωριστούν με τους Ξανθιώτες συναδέλφους της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε. Ξάνθης.
Παράλληλα, η αποστολή των Βουλγάρων, διεύρυνε τον κύκλο των επαφών της, αφού πραγματοποίησε επίσκεψη στον Νομάρχη και τον Δήμαρχο Ξάνθης.
Να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια επίσκεψής τους στον Νομάρχη, Ξάνθης, κύριο Γ. Παυλίδης, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό και εγκάρδιο κλίμα, ακούστηκαν αμοιβαίες επιθυμίες, για μια γενικότερη, διμερή συνεργασία, που θα καλύπτει αρκετούς τομείς, με κοινά ενδιαφέροντα.
Ο κύριος Γ. Παυλίδης, καλωσόρισε την Βουλγαρική αποστολή, επισημαίνοντας πως από τότε που άνοιξαν τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών, προέκυψε η ανάγκη για ανταλλαγές που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές.
«Θα πρέπει να γκρεμίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να χτίσουμε αυτά που μας ενώνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης. Τόνισε δε, πως η συνεργασία θα πρέπει να βασίζεται σε βιώσιμα και μακρόπνοα σχέδια για την ανάπτυξη που θα ωφελήσει και τις δύο χώρες.
Ο Πρόεδρος της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Ξάνθης, κύριος Πασχάλης Λύρατζης, από την πλευρά του, αφού καλωσόρισε την βουλγαρική αποστολή, υπογράμμισε με έμφαση, πως η εταιρεία διαθέτει την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία, που θα βοηθήσει τους Βούλγαρους να δουλεύουν τα Προγράμματα Leader και ΟΠΑΑΧ. Κλείνοντας, τους κάλεσε για μια πιο στενή συνεργασία.
Ακολούθησε η τοποθέτηση του Βουλγάρου Αντιδημάρχου στον Δήμο Dve Mogili, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά για την ζεστή φιλοξενία, εκφράζοντας και αυτός την επιθυμία του για μια στενή συνεργασία.
Στην συνέχεια έγινε ανταλλαγή δώρων μεταξύ Νομάρχη Ξάνθης και Βούλγαρου Αντιδημάρχου.
Ο κύριος Γ. Παυλίδης μάλιστα χάρισε στον τελευταίο dvd που προβάλλουν τον Νομό Ξάνθης και τα οποία μάλιστα είναι σε τρεις γλώσσες, ελληνικά, αγγλικά και βουλγαρικά.