Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Της Πολιτικής το ## Γράφει ο Σταυρός Βλαχόπουλος

Προς Πάνο Παπαδόπουλο ενταύθα: μάλλον εξ’ ιδίων κρίνεις τα αλλότρια, σχετικά με τα όσα ανέφερες στο πρόσωπο μου το Σάββατο. Μην φοβάσαι και ο εκ Γρεβενών Νομάρχης Ξάνθης και εκ Γρεβενών υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης και ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός σου ανήκουν. Δεν εξέφρασα ποτέ την επιθυμία να είναι δικοί μου ή να ασχολούμαι εγώ αποκλειστικά μαζί τους. Εξάλλου αν δεν υπήρχαν και οι δυο, ώστε κατά καιρούς να ανακαλύπτεις τα στραβά τους, δεν θα είχες και τι να γράψεις πολλές φορές. Σχετικά με τις Βλακώδεις αναφορές, που τις βάζεις σε εισαγωγικά, άστες ελεύθερες, γιατί και αυτές σου ανήκουν, μην τις περιορίζεις και πάνω από όλα μην της ξεχνάς επιλεκτικά και λόγω συμφέροντος.

  Στα ορεινά βρέθηκε για κατσικοφαγία την Κυριακή το μεσημέρι ο Νομάρχης Ξάνθης, συνοδευόμενος από τον  Μιχάλη Αμοιρίδη. Όπως με πληροφόρησαν οι άνθρωποι που τους έκαναν το τραπέζι, ήθελαν να ευχαριστήσουν τον Νομάρχη Ξάνθης για την προσοχή που δείχνει στα προβλήματα τις ορεινής περιοχής, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του.

  Πιέζουν τον Στέλιο Μωραΐτη να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου. Ποιοι τον πιέζουν και γιατί; Τον πιέζουν δυο, τρεις άντε και ο Χατζηπετρής; Τον πιέζουν για να προκόψει όπως πρόκοψε με την ΝΟΔΕ Ξάνθης; Δεν υπάρχουν άξιοι άνθρωποι από την Ξάνθη και αφού μας ζάλισαν με τον εκ Γρεβενών Υποψήφιο Περιφερειάρχη, θέλουν τώρα να μας φέρουν υποψήφιο στον Τόπειρο, τον εκ Ιάσμου (Νομός Ροδόπης) Στέλιο Μωραΐτη; Άντε ρε Θωμά Μίχογλου κάτσε στα αυγά σου, που τόλμησες να σηκώσεις κεφάλι απέναντι στους «πετυχημένους» πολιτικούς παράγοντες της Ξάνθης.

  Είναι σίγουρη η συγκεκριμένη και επανεμφανιζόμενη παρέα που θέλει τον Τόπειρο, πως θα κερδίσουν στις ερχόμενες εκλογές τον Σ. Χατζηευαγγέλου. Πως θα τον κερδίσετε κύριοι, όταν μαθαίνω πληροφορίες, οι οποίες για ακόμα μια φορά αποδεικνύουν περίτρανα πως το ματς είναι από τώρα πουλημένο; Όταν για παράδειγμα μου μεταφέρουν πως Εκλεγμένος Πολιτικός Άνδρας της ΝΔ την περασμένη Εβδομάδα έτρωγε στο «Κτήμα» με τον Νεόφυτο Τριανταφυλλίδη, σύζυγο της κυρίας Σακάλογλου και δεξί χέρι του κυρίου Χατζηευαγγέλου; Είναι δυνατόν αυτοί που μέχρι σήμερα έχουν δείξει τα δείγματα γραφής τους στον πολιτικό βίο της περιοχής μας, να το παίζουν και οι μοναδικοί άξιοι να κερδίσουν μαζί με τους κολλητούς τους την εκλογική αναμέτρηση;

  Στην Ξάνθη βρέθηκε ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης και είχε την ευκαιρία να βρεθεί για λίγο με κόσμο. Το θέμα είναι πως μόνο όσοι είναι τυχεροί πλέον μπορούν να βρεθούν με τον Σωκράτη Ξυνίδη αφού οι υποχρεώσεις του είναι πολλές και δεν προλαβαίνει. Όπως καταλαβαίνετε στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει αυτό που λέει ο λαός μας «άπλωνε τα πόδια σου μέχρι εκεί που μπορείς να τα σκεπάσεις».

  Όσοι από εσάς είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν το Κυριακάτικο Έθνος, σίγουρα δεν θα περίμεναν πως θα υπήρχε σε μια από τις σελίδες της εφημερίδας, ένα θέμα το οποίο από πολλούς χαρακτηρίστηκε ράπισμα κατά του Βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρου Κοντού, αλλά και των ανθρώπων του. Με γλαφυρό τρόπο ο συντάξας του Άρθρου αποκαλύπτει, τα όσα εδώ και χρόνια σας έχω μεταφέρει με αρκετά ανεξίτηλο στον χρόνο τρόπο. Δεν είναι τυχαίο που έστω και μετά από αρκετά χρόνια επέρχεται δικαίωση των όσων εγώ έγραφα απέναντι σε πρακτικές που μόνο προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν. Από το κείμενο του Έθνους της Κυριακής. Βέβαια, λείπουν και κάποιες άλλες αλήθειες που όπως φαντάζομαι δεν έγιναν γνωστές στον αρθρογράφο, αλλά δεν θα είχαν και τόση σημασία. Αντί λοιπόν να σας ζαλίζω με τα του Έθνους γραφόμενα, σας δίνω την ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας, και όσοι διαθέτετε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, δεν έχετε παρά να κλατάρετε επάνω σε αυτήν, ώστε να περιηγηθείτε στο συγκεκριμένο άρθρο. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=22316952