Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Αύριο Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσει συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης, με θέμα την παρουσίαση του προγράμματος των γιορτών παλιάς πόλης.
  Όπως μαθαίνουμε, το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο σήμερα Τετάρτη, όπου θα προστεθούν οι τελευταίες πινελιές και θα είναι έτοιμο προς παρουσίαση την Πέμπτη.
  Αυτή τη φορά, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΑΞ Μ. Φανουράκη, λόγω της οικονομικής κατάστασης, τα έξοδα είναι περιορισμένα κατά το ήμισυ, αλλά το φετινό πρόγραμμα δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από παλιότερα όπου είχαν δαπανηθεί περισσότερα χρήματα.
  Πολλά παράπονα μου μετέφεραν οι κάτοικοι της Λεύκης για τον Δήμο Ξάνθης και για τις συμπεριφορές αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων, καθώς όπως μου τόνισαν, ζήτησαν από τον Δήμο Ξάνθης να τους παραχωρήσει τις πλαστικές καρέκλες την ημέρα όπου διεξήχθη το πανηγύρι του χωριού, αλλά δυστυχώς πήραν αρνητική απάντηση.
  «Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Ξάνθης να παραχωρεί καθίσματα σε εκδηλώσεις που γίνονται εκτός των διοικητικών του ορίων και σε εμάς που είμαστε δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Ξάνθης, να αρνούνται οι αρμόδιοι. Θα φάνε «μαύρο» στις εκλογές, όχι μόνο για τα καθίσματα, αλλά και γιατί εδώ και τρία χρόνια δεν πραγματοποίησαν και δεν τελείωσαν ως όφειλαν, τα έργα που είχαν ανακοινώσει για το χωριό μας».
  Πολλά αστεία κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες και το τελευταίο αυτών ήταν και η ανάμειξη του Φ. Τσαλίδη ως υποψηφίου Δημάρχου του Καλλικρατικού Δήμου Αβδήρων.
  Ο Φ. Τσαλίδης παρά τις πιέσεις που δέχτηκε, τόσο για να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης όσο και υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης, πράγμα που του το ζητούσαν επίμονα Δημοτικοί Σύμβουλοι του Μ. Στυλιανίδη, αρνήθηκε και δήλωσε ερωτευμένος με την Κεντρική Πολιτική Σκηνή, στην οποία δίνει καθημερινά «παρών» και ποτέ δεν τόνισε πως αποσύρεται από αυτήν.
   Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης και ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το σώμα, είναι και η έγκριση της εγγύησης του Δήμου Ξάνθης, προκειμένου η ΔΕΥΑΞ να πάρει ακόμα ένα δάνειο.  Μέχρι εδώ βέβαια είναι όλα καλά, αν εξαιρέσουμε όμως πως, οι κύριοι της ΔΕΥΑΞ είχαν πει ότι μετά το πρώτο δάνειο θα επέβαλαν το χαράτσι που όλοι πληρώνουμε στους λογαριασμούς και δεν θα χρειάζονταν ξανά να δανειστεί η επιχείρηση. Οι εξελίξεις όμως, δυστυχώς τους διαψεύδουν, αφού και σε νέο δάνειο μπαίνει η ΔΕΥΑΞ, πράγμα που αποδεικνύει πως κάποιοι είναι παντελώς άσχετοι και το καράβι είναι ακυβέρνητο, αλλά και δεσμεύεται το μέλλον του Δήμου Ξάνθης, ο οποίος θα είναι εγγυητής για το δάνειο αυτό, με την υποχρέωση σε περίπτωση που δεν πληρωθεί το δάνειο από την ΔΕΥΑΞ, να δεσμευτούν τα χρήματα που θα έχει να λαμβάνει ο Δήμος για τις δικές του ανάγκες.
  Ένα μεγάλο όνειρο ενός καλού μου φίλου αποκτά επιτέλους σάρκα και οστά. Αναφέρομαι στον πολύ καλό μου φίλο Μιχάλη Αμοιρίδη και στις προσπάθειες που κατέβαλλε όσο κουραστικές και αν ήταν, ώστε να προχωρήσει η υπόθεση Ξενοδοχειακής Μονάδας στο Μυρωδάτο. Μπορεί ο Μιχάλης να βρήκε αρκετούς σκοπέλους στον δρόμο για την Ιθάκη, αλλά απέδειξε πως και καλός καπετάνιος είναι, αλλά και πως αντέχει στα δύσκολα, περιμένοντας υπομονετικά να δει τις θετικές εξελίξεις της ενασχόλησης του με την εν λόγω υπόθεση.
  Εγώ από καρδίας, οφείλω να ευχηθώ στον Μιχάλη κάθε εμπόδιο να προσπελαστεί με ευκολία και γρήγορα να ξεκινήσει η κατασκευή του εν λόγω Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος, που θα δώσει αναπτυξιακή πορεία στην παραμελημένη περιοχή του Μυρωδάτου.
  Σύμφωνα με πληροφορίες μου, είναι ήδη έτοιμη η προμελέτη Περιβαλλοντολογικών όρων και επιπτώσεων και θα περάσει προς ψήφιση και έγκριση από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης.
   Στερεύουν οι κάννουλες στα βενζινάδικα και ο κόσμος έχει κυριευτεί πλέον από πανικό, αφού βλέπει πως αν συνεχιστεί η κατάσταση, οι ολιγοήμερες διακοπές που έχει κανονίσει τινάζονται στον αέρα. Με τι ψυχολογία λοιπόν θα κληθεί αυτός ο κακόμοιρος Έλληνας πολίτης, να αντιμετωπίσει όλες τις δυσκολίες που έρχονται από τον Σεπτέμβριο, όταν ακόμα και οι λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς που ήθελε να περάσει ανέμελος, μαυρίζουν από τις απεργιακές κινητοποιήσεις που απειλούν την ακύρωση των σχεδίω