Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Εν αναμονή των εξελίξεων οι Πρατηριούχοι του Νομού Ξάνθης

*Αρκετά πρατήρια του Νομού έχουν στερέψει από καύσιμα
*Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν σε απεργία και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες Πρατηρίων

Έχουν στερέψει, κυριολεκτικά, πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων και στο Νομό Ξάνθης, εξαιτίας της απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων με άδεια δημόσιας χρήσεως. Η απεργία βρίσκεται σε εξέλιξη και κανείς δεν είναι σε θέση να πει, πότε και πως θα σταματήσει. Μέχρι την ώρα που μιλάμε δεν υπάρχει καμία ενημέρωση επί του θέματος.
Σε δηλώσεις του, σχετικά με την δημιουργηθείσα κατάσταση, ο Αντιπρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης, κύριος Χαράλαμπος Μουρατίδης, αναφέρει πως «Οδηγοί βυτιοφόρων με άδεια δημοσίας χρήσεως έχουν αποφασίσει απεργιακές κινητοποιήσεις. Η διανομή γίνεται, μόνον, από τα ιδιόκτητα βυτιοφόρα, με μεγάλη, βέβαια, καθυστέρηση, καθώς καλούνται να εξυπηρετήσουν πολλά πρατήρια της αγοράς. Αν δεν ενταθούν οι κινητοποιήσεις και δεν αποφασιστεί το κλείσιμο των εγκαταστάσεων, θεωρώ, ότι θα εξυπηρετούμαστε αν και με κάποια καθυστέρηση. Τα αποθέματα που έχουμε θα μας φτάσουν ακόμα για δύο με τρεις μέρες».
Αναφορικά, τώρα, με την κατάσταση, έτσι όπως καταγράφεται στον δικό μας Νομό, ο κύριος Χ. Μουρατίδης, επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «Πολλά πρατήρια έχουν μείνει χωρίς καύσιμα. Αυτά που εφοδιάζονται από Θεσσαλονίκη δεν έχουν καθόλου αποθέματα. Τα υπόλοιπα, που εφοδιάζονται από Πόρτο Λάγος και την Αλεξανδρούπολη εξυπηρετούνται, όχι βέβαια, γρήγορα και άμεσα».
Σε ερώτηση, αν προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και οι Πρατηριούχοι, όπως ακούστηκε, ο κύριος Χ. Μουρατίδης, χωρίς να απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απαντάει πως « Δεν υπάρχει, ακόμα, τίποτα επίσημο. Μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να παρθεί από την Ομοσπονδία μας. Το θέμα είναι υπό συζήτηση».