Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010


  Μαθαίνω πως σε δημοσιογραφικούς κύκλους, ο Νομάρχης Ξάνθης διέδωσε ότι η διαρροή για το χρίσμα που πήρε ή δεν πήρε (αφού ο ίδιος από την μια το δημοσιοποίησε και την επόμενη στιγμή το διέψευσε) έγινε από τον Δ. Γαλανόπουλο, ο οποίος το είπε σε μένα και εγώ το έδωσα στα διαδικτυακά Blog. Δεν θα σχολιάσω το συγκεκριμένο γεγονός, γιατί πολύ απλά, για ακόμα μια φορά, ο κύριος Παυλίδης με τις πρακτικές του αποδεικνύει περίτρανα πως όχι μόνο έχει χάσει την μπάλα, αλλά και δεν ξέρει τι του γίνεται. Θα θυμίσω στον κύριο Παυλίδη, πως μέχρι στιγμής αυτά που διαρρέουν στον τύπο, ξεκινούν από το γραφείο του και από τον ίδιο και ειλικρινά σε αυτό το θέμα αν με προκαλέσει, του έχω πολλές έτοιμες απαντήσεις.
  Αλήθεια κύριε Νομάρχη, μπορείτε να μου πείτε πως είναι δυνατόν από την μια εσείς να διαψεύδετε την είδηση για το χρίσμα και την επόμενη ημέρα τα ευκαιριακά φίλα προσκείμενα τοπικά ΜΜΕ της Ξάνθης, να σας έχουν οριστικά ως τον υποψήφιο Περιφερειάρχη; Γιατί δεν δίνετε μια απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα; Τι είναι αυτό που σας κάνει να υιοθετείτε την ανακολουθία σε πράγματα που σας αφορούν; Και πάνω από όλα κύριε Παυλίδη, μην μου πείτε πως δεν θα δίνετε εσείς εξηγήσεις για το τι γράφει ο κάθε ένας, γιατί αυτό το έργο το έχουμε δει αρκετές φορές και έχει καταντήσει αηδία. Στο κάτω-κάτω κύριε Νομάρχη, μπορείς να μας πεις αν θέλεις ή όχι να είσαι υποψήφιος Περιφερειάρχης και μην προσπαθείς να παίξεις την κολοκυθιά, κάνοντας από την μια τον δύσκολο, αφού σε μένα προσωπικά είπες πως σε πιέζουν από το κόμμα της ΝΔ και από την άλλη να βγαίνεις και να το ανακοινώνεις φορτώνοντας τις διαρροές σε μέχρι πρότινος συνεργάτες σου.
  Και κάτι ακόμα κύριε Παυλίδη που έχει μεγάλη σημασία. Αφού τα φίλα σε σένα προσκείμενα ΜΜΕ έκραξαν τον Γαλανόπουλο κάνοντας λόγο για αχαριστία, γιατί αυτός διαμαρτύρεται στην παραίτησή του για την συμπεριφορά σου; Τι θα έπρεπε να πουν οι κύριοι Μωραΐτης και Δημαρχόπουλος; Γιατί δεν βάλατε στην θέση του παραιτηθέντα Δ. Γαλανόπουλου έναν από τους δυο που ήθελαν τα συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης; Γιατί κάνατε Αντινομάρχη τον κύριο Λύρατζη και δεν κάνατε τον κύριο Μωραΐτη ή τον κύριο Δημαρχόπουλο; Δώστε τις απαντήσεις κύριε Νομάρχη, γιατί σε λίγο στα πόδια των προαναφερόμενων κυρίων θα σφάζεται κόσμος.
  Αρκετοί είναι οι επικριτές του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Κώστα Γιαγτζόγλου, που με την λογική του «καναπέ» επιτίθενται συνεχώς και κατευθυνόμενα, τονίζοντας πως έχουμε την πιο βρώμικη πόλη. Κανένας από αυτούς τους κυρίους βέβαια, δεν έριξε ευθύνες στους κατοίκους της Ξάνθης και όχι σε όλους το τονίζω, που επιδίδονται συνεχώς σε έναν αγώνα δρόμου για το ποιος θα πετάξει περισσότερα σκουπίδια γεμίζοντας δρόμους και πεζοδρόμια.
  Δεν είναι λίγες οι φορές, που λόγω της στενότητας των δρόμων της Ξάνθης, αναγκάστηκα να περιμένω υπομονετικά πίσω από απορριμματοφόρο, διαπιστώνοντας πως γύρω από τους κάδους επικρατούσε το «πάρτι των σκουπιδιών», την στιγμή που οι κάδοι απορριμμάτων ήταν άδειοι.
  Χθες έγινα μάρτυρας σε ένα γεγονός και πραγματικά εκείνη την στιγμή σκέφθηκα, πως θα έπρεπε να βρίσκονται μαζί μου και οι επικριτές του Αντιδημάρχου Καθαριότητας για να διαπιστώσουν πως όχι μόνο οι εργαζόμενοι τρέχουν και αγωνίζονται καθημερινά για την καθαριότητα της πόλης, αλλά τους ακολουθεί και ο κύριος Γιαγτζόγλου.
  Μια συμπολίτισσα μας, τηλεφώνησε στην υπηρεσία καθαριότητας ζητώντας να καθαριστεί ο κάδος που βρισκόταν μπροστά στην οικοδομή που διέμενε και μέσα σε δέκα λεπτά, ο κάδος είχε αντικατασταθεί με καθαρό και ο βρωμισμένος κάδος απομακρύνθηκε με το ειδικό όχημα μεταφοράς. Αυτός είναι ο Κ. Γιαγτζόγλου και είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, η λάσπη δεν τον αγγίζει.
  Έμαθα πως αιρετός αυτοδιοικητικός που μέχρι σήμερα ήταν πιστός στον πολιτικά επικεφαλής του και τον ακλουθούσε κατά πόδας όπου και αν αυτός πήγαινε, αποφάσισε να μεταπηδήσει σε άλλο βαθμό αυτοδιοίκησης, επειδή δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τις συμπεριφορές, αλλά και τις παραξενιές του νυν πολιτικού του προϊσταμένου. Βέβαια, δεν είναι ο μόνος που για τον λόγο αυτό θέλει να φύγει μακριά, αλλά υπάρχουν και άλλοι που λόγω του γεγονότος ότι απολαμβάνουν τις παροχές των θέσεων που κατέχουν δίπλα στον συγκεκριμένο πολιτικάντη της περιοχής μας, αποφεύγουν να πουν έστω και μια κουβέντα.