Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Της Πολιτικής το ##-Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

  Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, οι αρχηπαπαγάλοι της κωλοτούμπας χτύπησαν και έκαναν το θαύμα τους, αναφερόμενοι πάντα στα γραφόμενά μας, που είχαν σχέση τόσο με την ανάληψη των καθηκόντων της Γενικής Διεύθυνσης της ΣΕΚΕ από τον Βουλευτή Αλέξανδρο Κοντό όσο και για την παραίτηση Γαλανόπουλου.

  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, για να δούμε τελικά ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Δυστυχώς οι ίδιοι παπαγάλοι που σήμερα βγήκαν με τόση παρρησία να υποστηρίξουν τον Αλέξανδρο Κοντό, παρουσιάζοντας τον ως σωτήρα της ΣΕΚΕ και λίγο-πολύ ζητώντας μας να προσκυνήσουμε το είδωλο που δέχθηκε να αναλάβει αμισθί την Γενική Διεύθυνση της ΣΕΚΕ, θαρρείς και μας έκανε χάρη, ξέχασαν επιλεκτικά όπως πάντα, τις επιθέσεις που οι ίδιοι εξαπέλυαν πριν λίγα χρόνια, τόσο κατά του κυρίου Κοντού όσο και κατά του πατέρα του, επειδή ο πρώτος είχε βάλει στην θέση του διευθυντή αν θυμάμαι καλά, τον ίδιο του τον πατέρα, προκαλώντας τότε την βάναυση και ανελέητη επίθεσή τους. Εσείς κύριοι μπορεί να ξεχνάτε, γιατί έτσι σας συμφέρει, αλλά εμείς και ο κόσμος δυστυχώς δεν ξεχνάμε.

  Δεν μας ενδιαφέρει για το αν ο κύριος Κοντός ανέλαβε την Γενική Διεύθυνση της ΣΕΚΕ έμμισθα η άμισθα. Δεν μας νοιάζει γενικότερα η υπόθεση αυτή, αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν οι κραυγάζοντες υποστηρικτές του, πως η δουλειά μας είναι να μεταφέρουμε αυτούσιες τις ειδήσεις που μαθαίνουμε έγκαιρα και έγκυρα, πράγμα το οποίο βέβαια τους πονάει επειδή έχουμε την πρωτοκαθεδρία στις αποκλειστικότητες. Δεν νομίζω ποτέ μου να έγραψα πως ο κύριος Κοντός ανέλαβε έμμισθα την θέση του Γενικού Διευθυντή της ΣΕΚΕ και αυτό δυστυχώς θα έπρεπε να το είχαν προσέξει οι ευκαιριακοί υποστηρικτές του συγκεκριμένου πολιτικού Ανδρός και πολέμιοί μου.

  Στην υπόθεση του Δ. Γαλανόπουλου να περάσω τώρα και ειλικρινά έχω μια μεγάλη απορία, την οποία θέλω κάποιος να μου λύσει. Πως γίνεται από την μια εν μια νυχτί, ο μέχρι πρότινος Αχάριστος και Άφιλος εκ Γρεβενών Νομάρχης Ξάνθης, να μένει στο απυρόβλητο και να παρουσιάζεται ως σωτήρας και από την άλλη να χρίζεται στην θέση του ως αχάριστος ο Δ. Γαλανόπουλος; Οποίος μπορέσει να μου δώσει απάντηση σε αυτό, θα τον κεράσω ένα Μοχίτο στο Bati Καβάλας, που δεν έχει και κουνούπια. Και επειδή δεν ανέχομαι άλλο τις προκλήσεις, αναρωτιέμαι για ακόμα μια φορά, πώς είναι δυνατόν να είναι ο καταλληλότερος Περιφερειάρχης ο εκ Γρεβενών Γ. Παυλίδης και να μην κάνει για Δήμαρχος Ξάνθης ο εκ Καρδίτσας υποψήφιος Χ. Πούλιος; Αυτά τα ολίγα για σήμερα και μόλις απαντηθούν, θα συνεχίσω και στα επόμενα.

  Προς Αντιδήμαρχο Ξάνθης Γ. Παπασταματίου ενταύθα: μου μετέφεραν την πληροφορία πως μετά από την αποκάλυψη μου για την διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβούλου Χ. Μούρκα πως δεν του βάλατε ούτε μια φωτογραφία στο Λεύκωμα του ΚΑΠΗ, σκέφτεστε πολύ σοβαρά να προβείτε σε επανέκδοση του Λευκώματος εμπλουτίζοντάς το, με φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζεται αυτός ο μεγάλος πολιτικά Αυτοδιοικητικός της Ξάνθης. Επειδή οι επαφές μας τελευταία κύριε Παπασταματίου είναι πολύ περισσότερο από ψυχρές, δεν μπαίνω στην διαδικασία να σας ρωτήσω τηλεφωνικά, απλά σας ρωτώ μέσα από την εφημερίδα μου, για το αν αληθεύει αυτό που μου μετέφεραν ή όχι.

  Προς τον Πρόεδρο της Στέγης Πολιτισμού «Κ. Μπένης» ενταύθα: κύριε Θεοδωρίδη, πριν λίγες ημέρες σας είχα ρωτήσει, για το πόσο καιρό έχει να πατήσει στις συνεδριάσεις της Στέγης ο αγαπητός συνάδελφός σας δημοτικός σύμβουλος Ξάνθης Χ. Μούρκας και δεν μου απαντήσατε. Επειδή μου αρέσει να ρωτώ πριν βγάζω συμπεράσματα, μήπως θα μπορούσατε να με ενημερώσετε για το συγκεκριμένο θέμα, προς αποφυγή παρεξηγήσεων;

  Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η χώρα, με την τρομοκρατική δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Δε θέλω να σταθώ στο χρονικό της εκτέλεσης, αλλά σε κάτι εντελώς διαφορετικό, το οποίο δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχει ακουστεί. Δεν είναι η πρώτη φορά που στην χώρα μας, όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο και οδεύουμε πλέον προς τον Λαϊκό ξεσηκωμό, βλέπουμε πως πραγματοποιούνται διάφορες τρομοκρατικές επιθέσεις, είτε κατά ανθρώπινων στόχων ή κατά κτιρίων, που τα χτυπήματα κατά τους έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Αυτό θα πρέπει να διερευνηθεί, γιατί συμβαίνει συχνά και όπως λέει ο λαός μας «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά».

  Μήπως τελικά την σκανδάλη δεν την τράβηξαν τρομοκράτες και την τράβηξαν κάποιοι που θίγονται τα συμφέροντά τους (όχι τα οικονομικά βέβαια), για να απασχοληθεί με κάτι εντελώς διαφορετικό ο απλός λαός; Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός, ότι ακόμα και τα τηλεοπτικά πανελληνίας εμβέλειας μέσα ενημέρωσης, αποπροσανατολίστηκαν από την θεματολογία που μέχρι σήμερα ασχολούνταν και κατά κύριο λόγο αναφέρονται εκτενέστατα στην τρομοκρατική δολοφονία του Δημοσιογράφου.