Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##


Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Αντί να συνδέσουν την Ξάνθη με το φυσικό αέριο, διέσπειραν φαμφάρες για παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο... Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Χάιδω χτενίζεται:

Ακόμα δεν το είδαμε και Γιάννη το βαφτίσαμε... Ναι φίλοι μου, αναφέρομαι σε αυτήν την μεγάλη επένδυση που τεχνηέντως κάποιοι άφησαν να διαρρεύσει η δημιουργία της, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχουν κάποια στοιχεία που θα το αποδεικνύουν αυτό. Πέταξαν την μπαρούφα, και οι γνωστοί διαφημιστές τους άρχισαν να το σπονσοράρουν, χωρίς να κάνουν μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο, για να δουν αν έχει βάση η παραγωγή ενέργειας από το υδρογόνο. Μείνανε για ακόμα μια φορά τα παχιά λόγια περί δημιουργίας θέσεων εργασίας, περί μεγάλης επένδυσης, περί οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν είδαμε να τίθεται τίποτε σε εφαρμογή και θεωρούμε πως για ακόμα μια φορά πρόκειται για φούσκα η οποία ξεφούσκωσε άμεσα. Ήμουν, είμαι και θα είμαι θετικός προς τέτοιου είδους ενέργειες και επενδύσεις, αλλά θα πρέπει πρώτα να βλέπω και κάποια πραγματικά στοιχεία που θα με πείθουν για την σοβαρότητα αυτών των ειδήσεων.

Με την πλάτη γυρισμένη στον τοίχο το ΠΑΣΟΚ... Έκρυθμη η κατάσταση, καθώς όσοι πνίγονται, τραβούν και τους υπόλοιπους από τα μαλλιά:

Έπρεπε να καταστραφεί η Ελλάδα για να φτάσουμε σε σημείο όπου Βουλευτές της κυβερνώσας παράταξης, διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει άλλη έξοδος έκτος από αυτήν της αναδιάρθρωσης και αυτό άρχισαν να το συζητούν πλέον φωναχτά. Η υπάρχουσα κατάσταση έφερε και την φαγωμάρα, με πρώην Υπουργούς του ΠΑΣΟΚ να κατηγορούν νυν Υπουργούς, με βουλευτές να διαχωρίζουν επίσημα πλέον την θέση τους από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και με τον διεθνή τύπο να εμφανίζει τον Υπουργό Οικονομίας κύριο Παπακωνσταντίνου να αλλάζει ρότα και να σκέφτεται νέα σενάρια. Μέχρι στιγμής όμως, ο κόσμος της Ελλάδας αποτελεί το νούμερο ένα πειραματόζωο στα χέρια εκπαιδευόμενων μάγων, οι οποίοι δεν ξέρουν ούτε τον τρόπο με τον οποίο γυρίζει η Γη.

Με δενδροφυτεύσεις δεν σώζεται η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας:

Δεν είναι δυνατόν να χαίρονται όσοι συμμετείχαν στην δεντροφύτευση του Καστελόριζου, την στιγμή που οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις και έχουν την άποψη που είχαν εκφράσει εδώ και αρκετό καιρό. Το Καστελόριζο φαντάζει γκρίζο πλέον στον χάρτη και σίγουρα για να ακυρωθούν αυτές οι ενέργειες, δεν χρειάζεται μια δεντροφύτευση. Η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας κερδήθηκε με μάχες και με αγώνες, την στιγμή που κάποιοι προσπαθούν με παπαρούνες να αλλάξουν τον κόσμο.

Ησύχασαν τα πνεύματα στην ΣΕΚΑΠ για λίγο, εν αναμονή της έκτακτης γενικής συνέλευσης:


Ήρεμα είναι τα πράγματα προς το παρόν στην ΣΕΚΑΠ, αφού όπως και στον καιρό, μετά από μια δυνατή μπόρα έρχεται η ηρεμία. Δεν γνωρίζω αν θα συνεχιστεί αυτή η γαλήνη και απλά θα περιμένουν να δουν οι εργαζόμενοι, το τι θα γίνει στην έκτακτη γενική συνέλευση και έπειτα να αντιδράσουν, ή αν θα δούμε να εξελίσσεται ακόμα ένα σίριαλ αντιδράσεων πριν από αυτήν. Η κατάσταση πάντως, είναι περίεργη και το σίγουρο είναι πως οι εξελίξεις προς το παρόν δημιουργούν, μόνο αρνητικό κλίμα.

Προς Σωκράτη Ξυνίδη και Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ενταύθα: Γιατί δεν ρωτάτε τους Συνεταιριστές της Ροδόπης να σας πουν για την ΣΕΒΑΘ;



Δείξατε ενδιαφέρον για την ΣΕΒΑΘ πριν αναλάβετε την εξουσία κύριοι του ΠΑΣΟΚ, αλλά από την ημέρα που αναδειχτήκατε στην Κυβέρνηση και στις θέσεις εξουσίας, ξεχάσατε τα όσα μέχρι τότε λέγατε. Σας προκάλεσα αρκετές φορές για να μάθετε ακριβώς τι έγινε στην ΣΕΒΑΘ, αλλά και γενικότερα στον συνεταιριστικό χώρο, να επικοινωνήσετε με Συνεταιριστές στην γειτονική Ροδόπη ώστε να ενημερωθείτε, αλλά και εδώ δυστυχώς πάλι δεν δείξατε να ενδιαφέρεστε. Αν έτσι πιστεύετε πως θα καθαρίσει η υπόθεση ή πως θα λειτουργήσουν προς την θετική κατεύθυνση τα πράγματα, τότε πλανάστε πλάνην οικτράν.