Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Της Πολιτικής Το ##




Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Προβληματισμένος είναι ο Δήμαρχος Ξάνθης με τις συμπεριφορές του Αντιδημάρχου πρασίνου:


Ήταν έκρυθμη η κατάσταση στην παράταξη του Δημάρχου, μετά από την με μικρή διαφορά νίκη των εκλογών και τώρα έγινε ακόμα χειρότερη, αφού για ακόμα μια φορά ο επικίνδυνος, θα τον χαρακτηρίσω εγώ για τα λεγόμενά του, Αντιδήμαρχος πρασίνου, φαίνεται πως ούτε γνωρίζει το τι λέει κάθε φορά για την υπόθεση των 10.000 δολαρίων, αλλά ούτε και θυμάται, με αποτέλεσμα κάθε φορά να λέει διαφορετικά πράγματα και να εκθέτει τον Δήμαρχο Ξάνθης. Ειλικρινά απορώ ακόμα το πώς εν ριπή οφθαλμού μετατράπηκε η δωρεά σε χορηγία, την στιγμή που το έγγραφο αναφέρεται σε δωρεά, πράγμα το οποίο σημαίνει πως τα χρήματα τα διαχειρίζονται με οποιονδήποτε τρόπο θέλουν αυτοί που τα λαμβάνουν, αρκεί αυτός να μην είναι αδιαφανής, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε, αφού από την μια, και μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος πρασίνου ενώπιων των συναδέλφων του τόνισε πως τα χρήματα θα δαπανηθούν για αυτά που ζητήθηκαν από τους απόδημους και σε διάφορες άλλες τοποθετήσεις του σε τοπικά ΜΜΕ τόνιζε πως ο ίδιος δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα και πως ποτέ δεν ασχολήθηκε με το θέμα. Στη συνέχεια και αφού δημιουργήθηκε ντόρος για την αδιαφάνεια με την οποία διαχειρίστηκαν την όλη υπόθεση οι εμπλεκόμενοι, ο Αντιδήμαρχος πρασίνου ως συνήθως κατά την γνωστή τακτική που ακολουθεί, έβγαλε την ουρά του έξω από την υπόθεση και τονίζει πως ασχολήθηκε μόνο με το θέμα της δεντροφύτευσης και όχι με τα υπόλοιπα διαδικαστικά, διαψεύδοντας τον εαυτό του. Η όλη αυτή στάση βέβαια, άρχισε να προβληματίζει έντονα τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος όπως τονίζει ουδέποτε ασχολήθηκε με το θέμα και ποτέ του δεν έδωσε προφορική εντολή σε κανέναν για να το διεκπεραιώσει.

Μετά την Ελλάδα ο Ντομινίκ όρμησε και σε καμαριέρα, η οποία όμως είχε τον τσαμπουκά που δεν έχουν οι Κυβερνώντες:



Παγκόσμιο σάλο προκάλεσε η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Αμερική, την στιγμή που αυτός είχε επιβιβαστεί σε αεροσκάφος για να αποχωρήσει από την χώρα, που δεν χαρίζει κάστανα σε κανέναν και που οι νόμοι της ισχύουν για όλους το ίδιο. Αφορμή της όλης αυτής περιπέτειας του ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ ήταν η καταγγελία μιας καμαριέρας του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε. Η καμαριέρα φαίνεται πως είχε τον τσαμπουκά και το θάρρος να καταγγείλει την σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον εν δυνάμει διάδοχο του Σαρκοζί και οι αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών λειτούργησαν αστραπιαία. Μετά την Ελλάδα ο κύριος Ντομινίκ, που κύριο να τον κάνει ο Θεός, έπεσε με τα μούτρα στην γοητευτική καμαριέρα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές, χωρίς όμως να υπολογίζει τον Ξενοδόχο, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Αμερικανικό κράτος και οι νόμοι του, που για ακόμα μια φορά φαίνεται να ισχύουν για όλους, κάτι που δεν γίνεται φυσικά ποτέ στην Ελλάδα. Αναρωτιέμαι βέβαια, πώς οι κυβερνώντες της χώρας μας, ακολούθησαν πιστά αυτά που τους έλεγε ο άνθρωπος που δεν ξέρει πώς να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις χωρίς να δημιουργεί προβλήματα; Μπορεί κάποιοι να κατηγορούν τον Μπερλουσκόνι, αλλά αυτός όπως φαίνεται έκανε τα γούστα του και τα πλήρωνε, χωρίς ποτέ να ακουστεί πως ενεπλάκη σε βιασμό.

Αλλαγές στο ΙΝΚΑ Ξάνθης με συμμετοχή ανθρώπων που έχουν μεταξύ τους συγγένεια;


Δεν γνωρίζω αν αληθεύει αυτό που μου είπαν εχθές τηλεφωνικά συμπολίτες μας, αλλά οφείλω να ρωτήσω και να λάβω κάποια απάντηση. Αληθεύει πως υπήρξαν αλλαγές στα μέλη που απαρτίζουν το ΙΝΚΑ Ξάνθης και πως τα νέα μέλη μεταξύ τους έχουν συγγενική σχέση; Δεν γνωρίζω αν αυτό συμβαίνει πραγματικά και κατά πόσο είναι νόμιμο, αλλά θα ήθελα κάποιες απαντήσεις, προκειμένου να ενημερώσω καλύτερα την κοινή γνώμη της Ξάνθης.

Πράγματι αποκαλυπτικός ο Σωκράτης Ξυνίδης για την ΣΕΚΑΠ, αλλά δεν καταλάβαμε το σημείο με την αναφορά του σε αυτούς που διόρισαν ορδές στην εταιρία. Δηλαδή κύριε Υπουργέ, αν διορίζατε θα ενδιαφερόσασταν παραπάνω;

Τα είπε όλα και για όλους ο Ξανθιώτης Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, δυσαρεστώντας αρκετά κάποιους από τους συνεργάτες και φίλους του. Μέσα από όλα αυτά που ανέφερε ο κύριος Ξυνίδης, μου έκανε εντύπωση η αναφορά του στους διορισμούς ορδών από κάποιους. Με λίγα λόγια για να ενδιαφερθεί κάποιος κύριε Ξυνίδη για την ΣΕΚΑΠ, πρέπει να έχει διορίσει ή βολέψει στην εταιρία αν προτιμάτε, ορδές εργαζομένων; Και πάλι μας είπατε πως δεν θέλετε να κλείσει και δεν θα επιτρέψετε το κλείσιμο της ΣΕΚΑΠ, αλλά απορώ γιατί επιτρέπετε ως Ξανθιώτης εκπρόσωπος του λαού της περιοχής μας, την ΑΤΕ να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο;