Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την απογραφή που ξεκίνησε

- Με παρατράγουδα ξεκίνησε η απογραφή στην Ξάνθη, καθώς εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ κατέλειψαν το κτήριο, που μεταξύ των άλλων υπηρεσιών, στεγάζει και στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ξάνθης
- Θα ολοκληρωθεί στις 24 του μηνός, η απογραφή του πληθυσμού της χώρας





Την Τρίτη 10 Μαΐου, ξεκίνησε η απογραφή του πληθυσμού ανά την Ελλάδα, μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί στις 24 του ίδιου μηνός, χωρίς καμία παράταση. Η απογραφή είναι υποχρεωτική και γίνεται κάθε δέκα χρόνια, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΗΕ.
Για την Ξάνθη, η απογραφή ξεκίνησε με μια δυσκολία, καθώς το κτήριο που στεγάζει την Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Ξάνθης, αλλά και την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Ξάνθης, καταλήφθηκε από τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι για την απογραφή του πληθυσμού στον δικό μας Νομό να μην γνωρίζουν, εάν η απογραφή ξεκίνησε σε όλα τα τμήματα της περιοχής.
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι πεντακόσιοι απογραφείς θα διενεργήσουν την απογραφή στον δικό μας Νομό. Οι τελευταίοι θα φορούν κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής, το όνομά τους, αλλά το όνομα και το τηλέφωνο του επόπτη τους. Η διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπεράσει τα σαράντα λεπτά και θα αφορά το σπίτι του κάθε πολίτη, πόσα άτομα διαμένουν σε αυτό, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησής τους.
Η συνέντευξη είναι εμπιστευτικού χαρακτήρα. Ενώ, σε περίπτωση απουσίας από το σπίτι προβλέπεται δεύτερη επίσκεψη κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Τέλος, ειδικές προβλέψεις υπάρχουν για τους μετανάστες, τους Ρομά και τους άστεγους πληθυσμούς.


Ντιάνα Τσερβονίδου