Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή ο κάθετος άξονας και η γεωθερμία

Βασικές προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ για την περιοχή ο κάθετος άξονας και η γεωθερμία
- Πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του κυρίου Α. Τσαρτσάρα με εκπροσώπους Υπουργείων

- Σύσταση ομάδων προώθησης και συντονισμού για την αναπτυξιακή πορεία της περιφέρειας

- Τι ανέφεραν κορυφαία στελέχη της κεντρικής διοίκησης στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, όσον αφορά την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής και τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν από την πλευρά τους για τον Νομό Ξάνθης


Αποδίδει καρπούς σύμφωνα με τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριο Αχιλλέα Τσαρτσάρα, η προσπάθεια του κόμματος που ξεκίνησε σε τοπικό επίπεδο και αποσκοπεί στην ενίσχυση της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή μας.

Πριν από αρκετούς μήνες το τοπικό ΠΑΣΟΚ θέλοντας να προβάλει την περιοχή και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, κατέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός και τα απέστειλε στα κεντρικά του κόμματος, ώστε να αντιμετωπιστούν στο μέτρο του δυνατού, με απώτερο στόχο την ανάπτυξή του.

Όπως τονίζει μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ ο κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, η κεντρική διοίκηση όχι μόνον δεν έδειξε αδιαφορία για την προσπάθεια που κατέβαλλαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, αλλά έδωσε και τις δεσμεύσεις της, ότι θα γίνουν κάποια πολύ σημαντικά βήματα προς την ανάλογη κατεύθυνση. Να σημειώσουμε, ότι πριν από λίγες ημέρες ο κύριος Α. Τσαρτσάρας βρέθηκε στο κέντρο λήψης αποφάσεων, την πόλη των Αθηνών, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους επτά-οκτώ Υπουργείων, όσον αφορά την αναπτυξιακή πορεία του Νομού Ξάνθης.

Οι Υπουργοί δήλωσαν ενδιαφέρον στο εγχείρημα για την ανάπτυξη της Ξάνθης, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη τις αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούν εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης, όπως αυτής που διανύουμε. Μεταξύ των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί για την περιοχή μας είναι ο κάθετος άξονας, αλλά και η ανάπτυξη της γεωθερμίας. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον κάθετο άξονα, ειπώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών προς τον κύριο Α. Τσαρτσάρα, ότι η Ξάνθη μέχρι τώρα έχει αδικηθεί και επομένως πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διορθωθεί η υφιστάμενη κατάσταση, που δεν βοηθάει αναπτυξιακά την περιοχή.

Όσον αφορά τώρα την γεωθερμία, που αποτελεί και μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Ξανθιώτη Υπουργού, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη, ήδη, σύμφωνα πάντοτε με τον κύριο Α. Τσαρτσάρα, ξεκίνησε η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ώστε να είναι έτοιμο σε ένα μήνα περίπου. Βασικός σκοπός είναι να δοθούν κίνητρα στους επενδυτές, προκειμένου να κάνουν τις επενδύσεις τους στην γεωθερμία της περιοχής μας. Όπως μας ενημερώνει, μάλιστα, ο κύριος Α. Τσαρτσάρας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και μάλιστα από ξένους επενδυτές, που είναι έτοιμοι να έρθουν στην Ξάνθη.

Από την άλλη, υπάρχουν και πολλά άλλα ζητήματα που άπτονται της αναπτυξιακής πορείας του τόπου και τα οποία έχουν σημειωθεί στην «χάρτα» με τις προτεραιότητες για την περιοχή που βρίθει ανάπτυξης.