Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πυρομανείς καταστρέφουν τον οικοτουρισμό της περιοχής

Πυρομανείς καταστρέφουν τον οικοτουρισμό της περιοχής

Για δεύτερη φορά καίγεται, ολοσχερώς, το Παρατηρητήριο της Λίμνης Βιστωνίδας, από άγνωστο χέρι κάποιου «ανεγκέφαλου» ατόμου


Βασίλης Τσολακίδης, Δήμαρχος Βιστωνίδας:

«Είμαι βαθύτατα στενοχωρημένος για το συμβάν. Για μένα η συγκεκριμένη ενέργεια σημαίνει μόνον ένα πράγμα, την βαρβαρότητα ορισμένων ανθρώπων που λειτουργούν κατ’ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Καταδικάζω τέτοιες ενέργειες και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο δράστης, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά»

Για δεύτερη φορά, μέσα σε χρονικό περιθώριο λίγων μόνον ετών, καίγεται το Παρατηρητήριο της Λίμνης Βιστωνίδας, σκορπίζοντας θλίψη και οργή για την απαράδεκτη συμπεριφορά ορισμένων «ανεγκέφαλων» ατόμων, που αρέσκονται να προκαλούν καταστροφές. Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας και ο Δήμαρχος Βιστωνίδας, κύριος Βασίλης Τσολακίδης, η φωτιά προκλήθηκε από άγνωστο χέρι κάποιου απαράδεκτου δράστη, που αναζητείται από τις αρχές. Ο ίδιος ο Δήμαρχος Βιστωνίδας, δεν μπορεί να φανταστεί ποιος μπορεί να είναι ο δράστης και τι επιδίωκε με το να καταστρέψει το Παρατηρητήριο της λίμνης Βιστωνίδας, την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, όπως σημειώνει ο τελευταίος, είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί, ώστε να λογοδοτήσει για την πράξη του. «Είμαι βαθύτατα στενοχωρημένος για το συμβάν. Για μένα η συγκεκριμένη ενέργεια σημαίνει μόνον ένα πράγμα, την βαρβαρότητα ορισμένων ανθρώπων που λειτουργούν κατ’ αυτό τον απαράδεκτο τρόπο. Καταδικάζω τέτοιες ενέργειες και ελπίζω να βρεθεί σύντομα ο δράστης, ώστε να τιμωρηθεί παραδειγματικά» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Βασίλης Τσολακίδης, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην ΦτΞ.