Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Της Πολιτικής Το ##





Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Διαψεύδει, ερχόμενος από την Αθήνα, ο Αχ. Τσαρτσάρας το κλείσιμο του κέντρου νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης


Μιλώντας εχθές τηλεφωνικά με τον συντονιστή του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέα Τσαρτσάρα, μου τόνισε πως για το κέντρο νεοσυλλέκτων Σταυρούπολης δεν έγινε ποτέ λόγος στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και πως ο Υπουργός Ευ. Βενιζέλος πληροφορήθηκε το θέμα από τις Αθηναϊκές εφημερίδες, ενώ διαβεβαίωσε τον Ξανθιώτη Συντονιστή του ΠΑΣΟΚ, πως δεν συζητήθηκε ποτέ το θέμα κλεισίματος του Στρατοπέδου Αναλογίδη, αλλά στα πλαίσια εξοικονόμησης χρημάτων από τις ένοπλες δυνάμεις, θα κλείσουν κάποιες μονάδες σε ολόκληρη την χώρα και οι οπλίτες θα μεταφερθούν σε άλλα στρατόπεδα, πράγμα το οποίο σημαίνει πως, στα στρατόπεδα της Ξάνθης θα έρθουν και άλλοι φαντάροι. Ως συνεπακόλουθο όλων αυτών, θα είναι και η εν μέρει τόνωση της Ξανθιώτικης αγοράς, αφού οι φαντάροι στις εξόδους τους, ξοδεύουν τα χρήματα τους στην Ξάνθη.


Λειτουργία των Ζαχαρουργείων ως αποθηκευτικούς χώρους και ως συσκευαστήρια. Όχι ως ζαχαρουργεία:

Μπορεί οι δηλώσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδη να διαστρεβλώθηκαν ή να διατυπώθηκαν λάθος, προκαλώντας σύγχυση τόσο στον τοπικό τύπο όσο και στην κοινωνία της Ξάνθης, αλλά οι διαβεβαιώσεις του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κάνουν λόγο για λειτουργία των μονάδων της ΕΒΖ που έκλεισαν, με την μορφή αποθηκών και συσκευαστηρίων. Αυτή η είδηση βέβαια, μας αφήνει να καταλάβουμε πως αν τεθεί σε εφαρμογή, θα υπάρξει δημιουργία κάποιων θέσεων εργασίας στην περιοχή μας, αλλά κατά την δική μου άποψη πάντα, αυτό θα αργήσει να γίνει.


Από 14 Απριλίου σε εκκαθάριση η ΕΤΕΝΕΞ με τους εργαζόμενους να πηγαίνουν στα σπίτια τους:


Αμαρτωλή ξε αμαρτωλή η ΕΤΕΝΕΞ δεν ξέρω, καθώς οι χαρακτηρισμοί δίνουν και παίρνουν τον τελευταίο καιρό, αλλά εκείνο που γνωρίζω, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, η συγκεκριμένη εταιρία τίθεται σε εκκαθάριση και κλείνει. Από τις 14 Απριλίου οι εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι και θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, αφού δεν απορροφήθηκαν από τον Δήμο Ξάνθης ή από κάποια άλλη επιχείρηση του Δήμου Ξάνθης. Το θέμα πάντως δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται, αφού η συγκεκριμένη επιχείρηση ήταν αποκλειστικά αρμόδια να εισπράττει τα ενοίκια από το πρώην Ξενία και όπως σας αποκάλυψα τις τελευταίες ημέρες, εδόθη και εντολή, να ζητηθούν με εξώδικο τα οφειλόμενα από την εταιρία Elisso.


Ομάδα ΔΙΑΣ... Πως απαξιώνεται το καλύτερο εργαλείο της Ελληνικής Αστυνομίας, που αντί να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη, τρέχει να φυλά τους χώρους στάθμευσης των σουπερ μάρκετ;


Η ομάδα ΔΙΑΣ συστάθηκε για να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και με σκοπό να παρεμβαίνει άμεσα, λόγω της μετακίνησης των ανδρών της με μοτοσυκλέτες σε όλα τα περιστατικά. Το τελευταίο διάστημα η συγκεκριμένη ομάδα στην Ξάνθη απαξιώνεται, αφού είναι αναγκασμένη αντί να παρεμβαίνει άμεσα σε περιστατικά, να κυνηγά τους επαίτες σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης και στα πάρκινγκ των σουπερ μάρκετ. Αν είναι δυνατόν να επιτρέπεται αυτή η κατάσταση που απαξιώνει την λειτουργία και την ύπαρξη της ομάδας ΔΙΑΣ. Αν είναι δυνατόν από την μια να μιλάμε πως γίνονται προσπάθειες για να μεταφερθεί το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες με την δημιουργία της ομάδας ΔΙΑΣ και από την άλλη, να τους μετατρέπουμε σε κυνηγούς επαιτών από κεντρικούς δρόμους και από χώρους στάθμευσης των σουπερ μάρκετ. Και άντε στην περίπτωση των επαιτών που συχνάζουν σε κεντρικούς δρόμους της Ξάνθης να παρεμβαίνει η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, με όποια υπηρεσία της κρίνει απαραίτητη, αλλά στην δεύτερη περίπτωση, όπου πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης των σουπερ μάρκετ, δεν θα πρέπει να παρεμβαίνει η Ελληνική Αστυνομία, αφού οι εταιρίες αυτές θα πρέπει να φυλάσσουν τους χώρους τους με ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης. Οι Αστυνομικοί δεν είναι τσιράκια κανενός αγαπητέ Γ. Γκοδοσίδη, Αστυνομικέ Διευθυντά Ξάνθης,και για τον λόγο αυτό, θεωρώ πως πρέπει να ζητήσεις από τα σουπερ μάρκετ να φυλάσσουν μόνοι τους τους ιδιωτικούς τους χώρους και να μην απασχολούν του δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ.


Συνεχίζουν να μη λειτουργούν τα φανάρια στην διασταύρωση 40 Εκκλησιών και Ανδρέου Δημητρίου, ταλαιπωρώντας τους οδηγούς:

Δεν μπορούμε να μάθουμε σε τι οφείλεται η μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στην διασταύρωση 40 Εκκλησιών και Ανδρέου Δημητρίου, αλλά με βεβαιότητα μπορούμε να σας πούμε πως, η μη λειτουργία τους δημιουργεί μεγάλο πονοκέφαλο σε οδηγούς, αλλά παράλληλα κρύβει και πολλούς κινδύνους, αφού ο κάθε ένας νομίζει πως έχει προτεραιότητα και προσπαθεί να περάσει πρώτος. Εχθές έγινα μάρτυρας σε ένα παρόμοιο περιστατικό, όπου ευτυχώς δεν υπήρξε ατύχημα, λόγω της έγκαιρης αντίδρασης του ενός οδηγού, ο οποίος σκεπτόμενος πως από την δεξιά πλευρά του κάποιος έξυπνος Έλληνας οδηγάρας θα περνούσε, θεωρώντας πως ήταν δικός του ο δρόμος, έκοψε ταχύτητα και ακινητοποίησε το όχημά του εγκαίρως.