Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Καλοδεχούμενες οι Εκλογές Η ΝΔ είναι ετοιμοπόλεμη


Ο Αν. Σαμαράς από την Ξάνθη:

Καλοδεχούμενες οι Εκλογές Η ΝΔ είναι ετοιμοπόλεμη


- Δριμεία επίθεση κατά Παπανδρέου, ζητώντας να τραβήξει το αφτί του Υπουργού Εσωτερικών για το μπάχαλο του «Καλλικράτη»

- Επαφές με Δήμαρχο Ξάνθης και Δήμαρχο Μύκης

- Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς στο ΕΒΕ Ξάνθης


Ξεκίνησε η περιοδεία του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στη Θράκη, με την επίσκεψή του στην Ξάνθη. Ο κ. Σαμαράς επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα, ο οποίος δήλωσε ότι παρά την κρίση το φρόνημα των κατοίκων είναι υψηλό. «Είναι καλό να υπάρχει η πεποίθηση ότι θα βγούμε από την κρίση» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να έχει αυτοπεποίθηση ο ελληνικός λαός και ότι αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο πολιτικός κόσμος.

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» και την έλλειψη πόρων και αρμοδιοτήτων, εξαπέλυσε, από την Ξάνθη, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Θράκη.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ έξω από το Δημαρχείο Ξάνθης στην οδό Μαυρομιχάλη. «Αντί ο κ. Παπανδρέου να ετοιμάζει καινούργια νομοσχέδια, όπως τον καινούργιο εκλογικό νόμο θα έπρεπε να τραβήξει από το αυτί τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος έχει φτιάξει έναν "Καλλικράτη" που σήμερα κάνει τον περιφερειάρχη να μην έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και να έχει λιγότερα χρήματα από ότι είχαν οι παλιοί νομάρχες», δήλωσε ο κ. Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ξάνθης, Μιχάλη Στυλιανίδη και αφού ενημερώθηκε εκτενέστατα σε ολιγόωρη συνάντηση, παρουσία του Φ. Τσαλίδη Αναπληρωτή Τομεάρχη παιδείας της ΝΔ και του Βουλευτή Αλέξανδρου Κοντού. Στην αρχή της περιοδείας του, ο Αρχηγός της ΝΔ επισκέφθηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης, τονίζοντας πως είχε χρέος να πραγματοποιήσει αυτήν την επίσκεψη, για να λάβει ευχές, αλλά και την ευλογία του. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης, καλωσορίζοντας τον αρχηγό της ΝΔ, τόνισε την σημαντικότητα της υποχρέωσης όλων των Ελλήνων να μείνουν ενωμένοι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Στην συνέχεια ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Μύκης, όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα τις περιοχής, προκειμένου να έχει σφαιρική άποψη, γύρω από αυτά. Αμέσως μετά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ξάνθης όπου είχε και ολιγόωρη συζήτηση όπως προαναφέραμε και στην συνέχεια περπατώντας κατευθύνθηκε στην Πλατεία Αντίκα, όπου σε καφέ της περιοχής κάθισε για λίγο και συζήτησε τόσο με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα, όσο και με τον πρόεδρο του ενός σωματείου των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ, ο οποίος τον πληροφόρησε για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα που απασχολεί ολόκληρη την Ξάνθη το τελευταίο διάστημα. Ακολούθως ο κύριος Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους Φ. Τσαλίδη, Αλ. Κοντό, Ε. Στυλιανίδη, Μ. Τζίμα και Δ. Σταμάτη, κατευθύνθηκε προς το Επιμελητήριο Ξάνθης πεζός και χαιρετούσε τόσο τους καταστηματάρχες όσο και τους πεζούς.

Στο ΕΒΕ Ξάνθης ο Αν. Σαμαράς είχε για αρκετή ώρα συνάντηση με εκπροσώπους φορέων της περιοχής μας και κατά την έξοδο του από το ΕΒΕ τόνισε πως συζητήθηκαν εκτενέστατα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι κλάδοι, προκειμένου να συμπεριληφθούν ξεχωριστά στον προγραμματισμό της Νέας Δημοκρατίας. Σε ερώτηση δημοσιογράφων, για το αν οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως αυτές θα είναι καλοδεχούμενες από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ είναι ετοιμοπόλεμη. Ο Αρχηγός της ΝΔ στην συνέχεια της περιοδείας του, κατευθύνθηκε στην Γενισέα όπου επισκέφθηκε εκεί παραγώγους, με τους οποίους είχε επαφές και στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην Κομοτηνή, όπου πραγματοποίησε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα κεντρική ομιλία. Νωρίτερα εχθες, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας όπου εξέφρασε τη στήριξή του στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, μετά την καταδίκη του από το Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ένα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή, για παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά και την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, για τη στήριξη που του παρέχουν. Δήλωσε πως και ο ίδιος είναι δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά, «ο οποίος είναι κυρίαρχη δύναμη όχι μόνο της ΝΔ, αλλά ολόκληρης της κεντροδεξιάς».