Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Αντιπαιδαγωγικές οι αλλαγές στην παιδεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο σχολείο πραγματοποίησαν εχθές οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, στην πλατεία Ελευθερίας

Αντιπαιδαγωγικές

οι αλλαγές στην παιδεία


Δημ. Ντούμος, Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης: «Οι όποιες αλλαγές συντελούνται στην δημόσια εκπαίδευση είναι προϊόν κυβερνητικών-πολιτικών αλλαγών και δεν είναι παιδαγωγικές πολιτικές. Όλα αυτά επιβάλλονται από τους διεθνείς δανειστές μας, στα πλαίσια της πολιτικής των περικοπών που επιβάλει το ΔΝΤ και η τρόικα»


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποίησαν εχθές το πρωί δάσκαλοι και καθηγητές του Νομού, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο νέο σχολείο, που προωθεί δυναμικά το Υπουργείο Παιδείας. Να σημειωθεί, πως εχθές πραγματοποιήθηκε, παράλληλα, στην πόλη της Αθήνας συλλαλητήριο από εκπαιδευτικούς της χώρας, για τους ίδιους λόγους. Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, κύριος Δημήτριος Ντούμος, «οι όποιες αλλαγές συντελούνται στην δημόσια εκπαίδευση είναι προϊόν κυβερνητικών-πολιτικών αλλαγών και δεν είναι παιδαγωγικές πολιτικές. Όλα αυτά επιβάλλονται από τους διεθνείς δανειστές μας, στα πλαίσια της πολιτικής των περικοπών που επιβάλει το ΔΝΤ και η τρόικα.

Σκοπός είναι η εξοικονόμηση πόρων και η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, για να μειωθούν τα ελλείμματα» και συνεχίζει λέγοντας «καλούμαστε, για άλλη μια φορά, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, να πληρώσουμε την κρίση και όχι οι έχοντες και κατέχοντες, όπως ήταν η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Υπάρχει μια αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική που στο πέρασμά της σαρώνει κάθε εργασιακό, οικονομικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό και μορφωτικό μας δικαίωμα και που στο τέλος, υποθηκεύει το μέλλον ολόκληρης της Πολιτείας.

Προωθείται η διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας και γενικότερα όλων των κοινωνικών αγαθών». Αναφορικά με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών ο κύριος Δημ. Ντούμος υπογραμμίζει με έμφαση, ότι «λέμε όχι στο νέο σχολείο της συγχώνευσης, τις καταργήσεις σχολείων, την κατάργηση των διδασκαλιών και την κατάργηση της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας. Ζητάμε άμεση χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΔ, ώστε να γίνονται δεκτά τα βιβλιάριά μας από τους φαρμακοποιούς και τους ιατρούς.

Άμεση πληρωμή των αναπληρωτών του ΕΣΠΑ και έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων, για την κάλυψη των αναγκών».