Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αβάσιμες οι καταγγελίες για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, σύμφωνα με τον Γ. Χρηστίδη

Συσσίτιο πολέμου στους παιδικούς σταθμούς της Ξάνθης ή απλά παράπονα γονέων, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα;

Αβάσιμες οι καταγγελίες για τους παιδικούς
σταθμούς του Δήμου, σύμφωνα με τον Γ. Χρηστίδη

-Ανεπίσημες καταγγελίες από ορισμένους γονείς, ότι το μενού των παιδιών τους βασίζεται, μόνον, σε μακαρόνια και όσπρια
-Εντελώς, αντίθετη άποψη επί του θέματος εκφράζει ο Πρόεδρος
των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Ξάνθης, κύριος Γιάννης Χρηστίδης

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες γονέων, ότι τα παιδιά τους τρώνε, μόνον, μακαρόνια και όσπρια το τελευταίο διάστημα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης.
Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί, ότι, δεν έχει γίνει, ακόμη, κάποια επίσημη καταγγελία στον Πρόεδρο των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου από τους γονείς - κηδεμόνες των παιδιών, όσον αφορά το μενού των τελευταίων. Αν και είναι άξιο απορίας σε όλους που οφείλεται μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό όλων, είναι η ευρύτερη οικονομική κρίση και οι αρνητικές της επιπτώσεις.
Σε επικοινωνία που είχαμε, πάντως, με τον Πρόεδρο των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ξάνθης, κύριο Γιάννη Χρηστίδη, ο τελευταίος, αφού παραδέχτηκε πως έχουν γίνει κάποιες περικοπές στην λειτουργία των βρεφονηπιακών, έκανε σαφές πως αυτές δεν ισχύουν για το φαγητό των παιδιών, τονίζοντας, ότι αυτά που λέγονται, ενδεχόμενα στα πλαίσια παραπόνων των γονέων σχετικά με το μενού των παιδιών τους δεν ισχύουν.
«Υπό μορφή κουτσομπολιού και παραπόνου ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει. Για παράδειγμα κάποιος γονιός μπορεί να έχει απαίτηση να σερβίρουμε καλαμαράκια» τονίζει ο Πρόεδρος των βρεφονηπιακών σταθμών Ξάνθης.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει, παράλληλα, ο κύριος Γ. Χρηστίδης, το μενού των παιδιών ανταποκρίνεται στο μενού ενός μέσου Έλληνα, δηλαδή περιλαμβάνει τα πάντα. «Κατά την διάρκεια του πενθήμερου τα παιδιά τρώνε τα πάντα. Σίγουρα δύο φορές την εβδομάδα τρώνε κρέας, μια φορά όσπρια και τις υπόλοιπες μέρες λαχανικά εποχής και ζυμαρικά, ώστε να παίρνουν τις απαραίτητες βιταμίνες που τους χρειάζονται για την ανάπτυξή τους», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιάννης Χρηστίδης. Επίσης, ο κύριος Γ. Χρηστίδης παραπέμπει τον οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο στα ανηρτημένα προγράμματα σίτισης των παιδιών, προκειμένου να αποδείξει, ότι δεν ισχύουν αυτά που λέγονται περί λιτού και περιορισμένου διαιτολογίου των παιδιών.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει πως οι περικοπές στα κονδύλια αφορούν, μόνον, τις ενοποιήσεις, την εξοικονόμηση προσωπικού και την μείωση λειτουργικών εξόδων (πετρέλαιο, ΔΕΗ), με δεδομένο το γεγονός, πως τα λεφτά που διαχειρίζονται οι βρεφονηπιακοί σταθμοί είναι σαφώς πιο λίγα.
Από την άλλη, ο κύριος Γιάννης Χρηστίδης επισημαίνει, ότι είναι ανοιχτός για συζήτηση με όλους τους γονείς που, ενδεχομένως, έχουν κάποια παράπονα.