Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Την άλωση της ΣΕΚΑΠ επιχειρεί η Philip Morris μέσα στην Ξάνθη

Την άλωση της ΣΕΚΑΠ επιχειρεί
η Philip Morris μέσα στην Ξάνθη


-Ανελέητος πόλεμος με χτυπήματα κάτω από την μέση, ακόμα και μέσα στην έδρα της μοναδικής Ξανθιώτικης καπνοβιομηχανίας
-Πληρώνουν όσο-όσο, για να βγουν τα τσιγάρα της ΣΕΚΑΠ, έξω από τα σημεία πώλησης στην ορεινή περιοχή
-Ο αθέμιτος ανταγωνισμός δεν διώκεται στην χώρα που κάνουν κουμάντο τα ξένα κεφάλαια
-Το 45% της αγοράς που δικαιωματικά κατέχει η ΣΕΚΑΠ, είναι αυτό που πληγώνει τα ξένα κεφάλαια και για τον λόγο αυτό θέλουν να εξαφανίσουν την εταιρία από προσώπου γης
-Στηρίξτε την Ξανθιώτικη ΣΕΚΑΠ, γυρνώντας την πλάτη στα ξένα συμφέροντα


Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, με στόχο την πρόκληση ανεπανόρθωτης ζημιάς στην ΣΕΚΑΠ. Η μοναδική Ξανθιώτικη Καπνοβιομηχανία, μια από τις δυο Ελληνικές στην χώρα, μπορεί να ματώνει καθημερινά με τα τερτίπια των εκάστοτε Κυβερνήσεων και την συνεχή αύξηση του Ειδικού Φόρου, αλλά αντέχει στα χτυπήματα αυτά, γιατί πολύ απλά κάποιοι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια, για την διατήρησή της στην ζωή.
Δυστυχώς όμως, στην χώρα όπου κουμάντο κάνουν τα ξένα συμφέροντα και όχι εμείς οι Έλληνες, είναι πολύ δύσκολο να σηκώσεις κεφάλι, απέναντι στα «αφεντικά» της αγοράς, πρώτον γιατί δεν διαθέτεις τα τεράστια οικονομικά ποσά, που αυτοί έχουν και δεύτερον γιατί κανένας πολιτικός παράγοντας αυτής της χώρας, δεν βλέπει σοβαρά τα συμφέροντα μας και αρκείται μόνο στο να εισπράττει παχυλούς μισθούς κάθε μήνα.
Το τελευταίο διάστημα και αφού η ΣΕΚΑΠ άντεξε στα επανωτά χτυπήματα με τις αυξήσεις των φόρων και όχι μόνο, έγινε στόχος ανελέητου πολέμου και αντικανονικών χτυπημάτων της πολυεθνικής Philip Morris, η οποία επιχειρεί την άλωση της Ξανθιώτικης Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας, με αθέμιτους τρόπους, που όμοιοι τους δεν είχαν εμφανιστεί μέχρι σήμερα.
Για την ιστορία θα πρέπει να σας αναφέρουμε πως η ΣΕΚΑΠ εδώ και χρόνια «πληγωνόταν» από τις απαράδεκτες τακτικές που ακολουθούσαν τόσο τα κατά καιρούς διοικητικά συμβούλια που την οδηγούσαν με λανθασμένες αποφάσεις στον οικονομικό όλεθρο όσο και από τον δανεισμό με απαράδεκτα και εξοντωτικά επιτόκια από την ΑΤΕ. Σήμερα όμως φθάσαμε σε ένα οριακό σημείο και παρατηρούμε πως η ΣΕΚΑΠ δεν ματώνει λόγω κακοδιαχείρισης, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης και των επανωτών αυξήσεων σε ειδικούς φόρους και ΦΠΑ, που επέβαλε η Κυβέρνηση Παπανδρέου (αναγκάζοντας την ΣΕΚΑΠ για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να απορροφά τις αυξήσεις), στοιχεία τα οποία έχουν δημιουργήσει προβλήματα στον κλάδο των τσιγάρων, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα και από τις δηλώσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Παπαστράτος (θυγατρική της Philip Morris) κυρίου Χρ. Τσόλκα, οι οποίες φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα «ΒΗΜΑ» με τον τίτλο, « Παπαστράτος: Πώς έγιναν καπνός κέρδη 88 εκατ. ευρώ» και υπότιτλο: «Η αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα και η μείωση της κατανάλωσης, «γονάτισαν» την θυγατρική της Phillip Morris».
Στις δηλώσεις του, ο κύριος Τσόλκας αναφέρει πως είναι η πρώτη φορά που η Παπαστράτος δηλώνει οριακές ζημίες και αυτό οφείλεται τόσο στην απορρόφηση της συνεχούς αύξησης των φόρων, όσο και στην χασούρα που έχουν στο μερίδιο της αγοράς, από εταιρίες οι οποίες παράγουν φθηνότερα σήματα. Το μερίδιο που κατέχει η ΣΕΚΑΠ στην αγορά της περιοχής μας, φθάνει σε ποσοστό πολύ πιο πάνω από το 43% και αυτό είναι που ενοχλεί την πολυεθνική μεγαλοκαπνοβιομηχανία Philip Morris, της οποίας τα σαΐνια, σύμφωνα με πληροφορίες μας, αλλά και με τα όσα ευρέως πλέον κυκλοφορούν στην ορεινή περιοχή του Νομού Ξάνθης και όχι μόνο, πληρώνουν όσο-όσο, για να βγάλουν από τα μαγαζιά τους οι κατά τόπους επαγγελματίες που πουλούν τσιγάρα, τα πακέτα της ΣΕΚΑΠ, επιδιώκοντας έτσι, να καταφέρουν ένα ισχυρότατο πλήγμα στην εταιρία που τόσα χρόνια στηρίζει οικονομικά την περιοχή μας.
Αν κάποιος πάρει και δει τα Οικονομικά και όχι μόνο, στοιχεία της ΣΕΚΑΠ και τα συγκρίνει με αυτά των πολυεθνικών εταιριών, θα παρατηρήσει ότι η Ξανθιώτικη Καπνοβιομηχανία έχει υποστεί λιγότερη ζημία από όλες τις άλλες. Η υπόθεση διατήρησης στην ζωή για την ΣΕΚΑΠ, δεν έχει να κάνει μόνο σχέση με τον πόλεμο που δέχεται. Τον σημαντικότερο ρόλο για την συνέχιση της λειτουργίας πρέπει να τον διαδραματίσουμε εμείς οι ίδιοι οι Ξανθιώτες, στηρίζοντας ακόμα πιο δυνατά τα προϊόντα που παράγει στον τόπο μας η εταιρία και γυρνώντας επιδεικτικά και οριστικά την πλάτη μας, στα προϊόντα των πολυεθνικών, που δεν ξόδεψαν ούτε ένα ευρώ στην περιοχή μας και δεν έδωσαν ποτέ την ευκαιρία για δημιουργία θέσεων εργασίας. Στηρίξτε τα Ξανθιώτικα προϊόντα. Στηρίξτε την ΣΕΚΑΠ, γιατί στηρίζει τόσα χρόνια τον τόπο μας.