Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Χλιδάτη ζωή για τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΞ και ο Πούλιος είχε ζόρι με το κόστος των συνδρομών των εφημερίδων:

Μπράβο και ξανά μπράβο σε αυτόν τον απαράδεκτο, σήμερα θα χαρακτηρίσω, αρχηγό της αντιπολίτευσης, για τον οποίο βέβαια κατηγορήθηκα αρκετές φορές, λόγω της φιλικής σχέσης που έχω μαζί του. Την στιγμή που ο Χ. Πούλιος ασχολούνταν στο δημοτικό συμβούλιο με το πόσα χρήματα στοιχίζουν οι συνδρομές των εφημερίδων στον Δήμο Ξανθής, σφύριζε αδιάφορα για τα όσα συμβαίνουν στην ΔΕΥΑΞ και συνεργούν στην κατασπατάληση των χρημάτων.
Δεν σε ένοιαξε φίλτατε Χρίστο που η ΔΕΥΑΞ και οι Δημότες πλήρωναν 18.000 ευρώ για κινητά τηλέφωνα υπαλλήλων της ΔΕΥΑΞ, 40 τον αριθμό (και η κουτσή Μαρία είχε κινητό τηλέφωνο), ούτε το γεγονός ότι απολαμβάνουν εμφιαλωμένο νερό, που πάλι οι δημότες πληρώνουν, την στιγμή που μας πουλάνε το νερό για χρυσάφι και διαμαρτυρήθηκες για τις συνδρομές των εφημερίδων. Μπράβο και ξανά μπράβο Χρίστο, έτσι θα πάει μπροστά ο Δήμος και η παράταξή σας. Δυστυχώς με τέτοιες συμπεριφορές, αποδεικνύετε περίτρανα πως δεν ήσασταν έτοιμοι για την ανάληψη της Δημοτικής Αρχής.

Καλές οι προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη από το ΕΒΕ, αλλά καλύτερο θα ήταν να φρόντιζαν και για το μάζεμα των συνδρομών (εύρυθμη λειτουργία φορέα).
Δείτε πρώτα τα του οίκου σας κύριοι και μετά ασχοληθείτε με τον Νομό και την Ανάπτυξη του.
37.000 ευρώ στους μόνιμους υπαλλήλους (ομάδες εργασίας) για υπερωρίες που ποτέ δεν έγιναν, την στιγμή που εδώ και μήνες χάνονται έσοδα από την μη εκμετάλλευση του δεύτερου ορόφου του κτιρίου της κεντρικής πλατείας:

Δεν θα διαφωνήσω με τον Ζήση Κατσαρίκα, Γραμματέα του ΕΒΕ Ξάνθης και σίγουρα μπορώ να πω ότι οι προτάσεις του όντως ήταν καλές και πραγματικά χρειάζονται στον τόπο, αρκεί να υλοποιούνται. Θα ήθελα όμως να προτείνω, τόσο στον αγαπητό Ζήση Κατσαρίκα όσο και στα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης του ΕΒΕ, πως καλύτερα θα ήταν να φρόντιζαν πρώτα την εύρυθμη λειτουργία του φορέα και έπειτα να έκαναν προτάσεις, γιατί θεωρώ προκλητικότατο από την μια να μην λειτουργεί το ΕΒΕ Ξάνθης σωστά και από την άλλη να θέλουν οι διοικούντες του, να μας σώσουν τουριστικά και αναπτυξιακά.
Δεν είναι δυνατόν να σώσετε τον Νομό Ξάνθης κύριοι, την στιγμή που μέχρι τώρα έχετε μαζέψει μόνο 150 συνδρομές, άσχετα αν ο αρμόδιος υπάλληλος πληρώνεται κάθε μήνα για την δουλειά αυτή. Δεν γίνεται εδώ και μήνες να τρέχετε πίσω από την πλαστογραφία, του εκλεκτού σας μέχρι πρότινος, χωρίς να κάνετε τίποτα για το ΕΒΕ και σήμερα να θέλετε και χειροκρότημα, επειδή αποφασίσατε να μας αναπτύξετε Τουριστικά.
Δεν γίνεται να περνάτε στον προϋπολογισμό τον Νοέμβριο ποσό ύψους 37.000 ευρώ ως υπερωρίες σε ομάδες εργασίας των μονίμων υπαλλήλων, την στιγμή που εδώ και μήνες χάνετε τα ενοίκια από τον δεύτερο όροφο όπου στεγαζόταν η Β΄ΔΟΥ Ξάνθης και να μην αποφασίζετε να εκμεταλλευτείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ακίνητο.
Δεν έχω άδικο κύριε Ανδρικόπουλε, κύριε Κατσαρίκα και κύριε Μωραΐτη, όταν λέω πως δυστυχώς για την Ξάνθη το ΕΒΕ Ξάνθης δεν παρέχει τίποτε στα μέλη του, που χρόνια τώρα πληρώνουν.

Και νέα συνταρακτικά στοιχεία παρανομίας αποκαλύφθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης:


Σύμφωνα με καταγγελίες και ερωτήματα του μέλους του ΕΒΕ Ξάνθης Νικόλαου Τσάβα, υπάρχουν στα στοιχεία που του παραχωρήθηκαν έπειτα από αίτημά του προς την διοίκηση, τα οποία αναφέρουν ότι εργάστηκαν στο ΕΒΕ Ξάνθης τρεις κοπέλες ως γραμματειακή υποστήριξη, εκ των οποίων έλαβαν η μια 1400 ευρώ, ενώ είχε υπογράψει απόδειξη για 1440, η δεύτερη έλαβε 350 ευρώ και υπέγραψε απόδειξη για 2000 και η τρίτη έλαβε 350 ευρώ και δεν υπέγραψε ποτέ καμία απόδειξη, ενώ η απόδειξη υπάρχει και μάλιστα πλαστογραφημένη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νίκου Τσάβα, ο οποίος μετέφερε τα όσα η πρώην υπάλληλος του είπε και μάλιστα με αυτήκοους μαρτυράς.
Αυτό το περιστατικό ανάγκασε τους Διοικούντες του ΕΒΕ Ξάνθης να βρεθούν σε δύσκολη θέση και άμεσα έλαβαν απόφαση να δώσουν την υπόθεση στον Νομικό Σύμβουλο, προκειμένου να ερευνήσει την καταγγελία και να πράξει τα δέοντα. Το θέμα όμως δεν είναι να πάρει την όποια οδό η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά να σταματήσει η διοίκηση την λανθασμένη λειτουργία της, γιατί η μπάλα έχει χαθεί από καιρό και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν και το γήπεδο.
Δεν γνωρίζω τι θα φέρει στο φως η έρευνα από τον Νομικό Σύμβουλο, αλλά θεωρώ πως δεν θα πρέπει το ΕΒΕ Ξάνθης να λειτουργήσει με ρυθμούς χελώνας στο συγκεκριμένο θέμα.

Προς Απόστολο Αγκόρτσα και Σοφία Καραγιαννίδου ενταύθα:


Αν δεν ξέρετε τι σας γίνεται και δεν μπορείτε να τα βρείτε, μην ρίχνετε ευθύνες στα ΜΜΕ:
Δεν ξέρω τι λέει σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ο ένας στον άλλον, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως και οι δυο έχετε υπερβεί κάθε όριο της υπομονής μου και το λέω αυτό γιατί πολύ απλά βλέπω να δημοσιεύονται σε άλλες εφημερίδες λεγόμενά σας, τα οποία βέβαια αναμειγνύουν τόσο εμένα όσο και την εφημερίδα μου στο προσωπικό σας πρόβλημα.
Αν είσαστε ή όχι ικανοί για τις θέσεις που κατά καιρούς έχετε υπηρετήσει, αυτό το κρίνει ο κόσμος και όχι εσείς οι ίδιοι. Αν ο κύριος Αγκόρτσας είναι ένα μικρό παιδάκι και δέχεται πως του βάζουν λόγια στο στόμα, τα οποία βέβαια ο ίδιος ξεστομίζει αναγκαζόμενος να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, τότε τα εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν στην δημοσιογράφο, που αναγκάζει τους πολιτικούς να πουν τις αλήθειες με της ερωτήσεις της. Από εκεί και μετά δεν ξέρω τι λέτε μεταξύ σας και ούτε με ενδιαφέρει, αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως τα όσα δημοσιεύονται στον τύπο, σίγουρα διαρρέουν από εσάς και δεν είναι συμπεράσματα της αρρωστημένης φαντασίας των ΜΜΕ. Και σίγουρα δεν μπορώ να ξέρω τι λέει η αγαπητή Σοφία σε άλλες εφημερίδες, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τι είπε σε εμένα τον ίδιο ο Αγκόρτσας και πόσες φορές μέχρι σήμερα μου τόνισε πως αυτά που δήλωσε τα επαναλαμβάνει και τα υπογράφει ξανά. Εκείνο όμως το σημείο που θα σταθώ, είναι το γεγονός ότι ακόμα και ο νυν Αντιδήμαρχος Πρασίνου ήταν παντελώς άσχετος με το θέμα, αφού το πληροφορήθηκε από την δημοσιογράφο Ντιάνα Τσερβονίδου, πράγμα το οποίο δυσχεραίνει πολύ περισσότερο την θέση του. Αυτό και τέλος για το θέμα, με την δέσμευσή μου, πως αν δεν συμμορφωθείτε και δεν αναλάβετε τις ευθύνες σας, θα με αναγκάσετε να επανέρθω.

Λίγο αργά ξύπνησαν οι «πολίτες για την αλλαγή» στο θέμα που αποκάλυψε η εφημερίδα μας:

Δεν κατάλαβα καλά αγαπητέ φίλε Χρίστο Πούλιο, πώς την έχετε δει την δουλειά; Αντί να ασκείτε σοβαρή αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στην Δημοτική αρχή, περιμένετε πως και πως το πότε θα δημοσιεύσουν κάτι οι εφημερίδες για να τρέξετε από πίσω τους και να δημιουργήσετε θέμα; Είναι δυνατόν να δημοσιεύω θέμα για το πράσινο στην εφημερίδα μου, που δημιούργησε τεκτονικό σεισμό στην παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης και εσείς αυτό να το εκμεταλλεύεστε στο Δημοτικό Συμβούλιο ασκώντας πολιτική και ζητώντας εξηγήσεις; Είπαμε όλα και όλα, αλλά ως εδώ και μη παρέκει. Σταματήστε να σφυρίζετε αδιάφορα σε θέματα ουσίας και εφόσον διαθέτετε και γραφείο ως παράταξη, φροντίστε αυτό να λειτουργεί εύρυθμα, δίνοντας σας λόγο για την άσκηση αντιπολίτευσης.

Έντεκα μέχρι στιγμής οι αιτήσεις για τον συμπαραστάτη του δημότη:

Ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες ο αγώνας δρόμου από γνωστούς συμπολίτες μας, για το ποιος θα αναλάβει την έμμισθη θέση του συμπαραστάτη στον Δήμο Ξάνθης. Τα τηλέφωνα δίνουν και παίρνουν και τα ονόματα που μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει αιτήσεις στον Δήμο Ξάνθης είναι τα εξής: Κεβεντζίδης, Πεντζουρίδης, Τσαμóγλου, Τσαλίκης, Λάπας, Δαλίδης, Μαλάκης, Πατσής, Σπυρίδου, Κουρτίδης και Μουσόπουλος. Οι έντεκα αυτοί συμπολίτες μας μέχρι σήμερα διεκδικούν την έμμισθη θέση στον Δήμο Ξάνθης και πληροφορίες αναφέρουν πως στον κατάλογο των μνηστήρων, θα προστεθούν και άλλα ονόματα.

Πρέπει να μας κάνει μήνυση ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, σύμφωνα με τον εκδότη του «Μαχητή» Π. Παπαδόπουλο. Καλοδεχούμενη θα είναι κύριοι:

Όντως γέλασα με την καρδιά μου ακούγοντας εχθές τον Πάνο Παπαδόπουλο να αναφέρει στην εκπομπή του πως, αν ήταν στην θέση του Π. Λύρατζη θα μου έκανε μήνυση για τα όσα έχω γράψει περί απάτης. Το γέλιο φυσικά ήταν αυθόρμητο και είχε δυο αφορμές. Η πρώτη αφορμή ήταν το ότι έγραψα περί απάτης, πράγμα που είναι όχι μόνο συκοφαντικό, αλλά και ψευδέστατο. Η δεύτερη αφορμή φυσικά, ήταν στην παρότρυνση προς τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής για να μου κάνει μήνυση. Ευτυχώς ή δυστυχώς είμαι άνθρωπος που αίσθηση του χιούμορ και ειλικρινά αν θέλει και νομίζει ότι τον αδίκησα ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής, ας μου κάνει μήνυση εφόσον θεωρεί πως τα όσα έχω γράψει μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, για να αποδείξω για ακόμα μια φορά έτσι και με την βούλα του δικαστηρίου, το πόσο δίκιο έχω. Αν πάλι δεν θέλει να προβεί στις παροτρύνσεις του Π. Παπαδόπουλου, ας του εξηγήσει πως έχω δίκιο στα όσα γράφω και να του υπενθυμίσει πως ουδέποτε έχω γράψει για απάτες.