Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τι κοινό έχει η Ξάνθη με τις πολιτείες της Αμερικής; Από 1-1-2011 έχουμε και εμείς τον Σερίφη μας. Nic the Greek, Sheriff of town Xanthi:


Και το όνομα αυτού Νικόλαος Φωτιάδης. Στρατηγός εν αποστρατεία και νυν Σερίφης της Ξάνθης με αυξημένες αρμοδιότητες, αλλά και πολύ περισσότερους μπελάδες στο κεφάλι του, αφού καλείται να δώσει λύση στο κυκλοφοριακό μπάχαλο που επικρατεί στην πόλη, μετά από τις κατασκευές του έργου Τέρας το λέμε εμείς, ενοποίηση πλατειών ορισμένοι αιρετοί. Δεν του έφταναν οι μπελάδες που είχε τόσο καιρό που διατέλεσε αντ’ αυτού Αντιδήμαρχος, ήθελε και άλλους μπελάδες στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα να τρέχει κάθε μέρα και να μην φτάνει. Σίγουρα το τρέξιμο αυτό δεν είναι με το αζημίωτο βέβαια, αλλά αν σκεφθεί κανείς πως σε μια ημέρα μέσα, είναι αναγκασμένος να ακούει αυτά που του λέμε όλοι εμείς οι Δημότες, τότε σίγουρα θα δούμε πως το ποτήρι δεν είναι μισοάδειο.

Διέπρεψαν με το χουβαρνταλίκι τους για ακόμα μια φορά, οι περισσότεροι πολιτικοί της περιοχής μας, καθώς και ορισμένοι επαγγελματίες:

Για ακόμα μια φορά οι Ξανθιώτες, έγιναν μάρτυρες στα χουβαρνταλίκια πολιτικών της περιοχής μας, αφού μπόρεσαν να αντιληφθούν και δια ραδιοφώνου, το πόσο τους ένοιαξε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Ξάνθης. Αντί να βγουν και να δώσουν τα μισά χρήματα από τις αντιμισθίες που θα εισπράξουν στο τέλος του μήνα, ή να προσφέρουν τις αμοιβές τους από την συμμετοχή τους στα Δημοτικά Συμβούλια και στα Περιφερειακά Συμβούλια, αρκέστηκαν στα ευχολόγια και στα παινέματα των Δημοσιογράφων, που ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία του Ραδιομαραθώνιου. Η τσιγκουνιά σας κύριοι, δεν έχει όριο και σίγουρα ο Πρόεδρος της ΔΚΕΞ Μ. Φανουράκης, θα πρέπει να αλλάξει ρότα για το βιβλίο Γκίνες και αντί της Αποκριάτικης Μάσκας που θέλει να εντάξει, να στείλει το μέγεθος της τσιγκουνιάς των πολιτικών, αλλά και κάποιων επαγγελματιών της περιοχής μας, οι οποίοι κατά καιρούς, εμφανίζονται και ως σωτήρες των επαγγελματιών της Ξάνθης, άσχετα αν δική τους δραχμή δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην τοπική αγορά, αφού και για τα καταστήματα τους, αλλά και για τα ψώνια τους, επιλέγουν αγορές άλλων πόλεων.

Ο Ραδιομαραθώνιος και το μέσο ενημέρωσης στο οποίο διεξήχθη, δεν είναι τσιφλίκι κανενός και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν κάποιοι κομπλεξικοί:

Όντως μετείχα στον Ραδιομαραθώνιο για την οικονομική ενίσχυση του Γηροκομείου Ξάνθης και φυσικά αν με καλέσουν και πάλι να συμμετέχω δεν πρόκειται να αρνηθώ, αφού δεν θεωρώ τσιφλίκι μου το μέσο ενημέρωσης στο οποίο θα στηθεί αυτή η εκπομπή και φυσικά δεν πρόκειται να κάτσω και να ασχοληθώ με την μικροψυχία και τα κόμπλεξ ορισμένων, που αυτοαναγορεύτηκαν σε σωτήρες του γηροκομείου και όχι μόνο. Ανέκαθεν μου άρεσε το ραδιόφωνο και θεωρώ πως είμαι από αυτούς, όπου ποτέ δεν δίστασαν να πουν τα πράγματα με το όνομά τους δια μικροφώνου. Το ότι μέχρι σήμερα απείχα και απέχω από την ενεργό δράση του ραδιοφωνικού παραγωγού δημοσιογραφικών εκπομπών, έχει να κάνει σχέση τόσο με τα κόμπλεξ ορισμένων, όσο και με την μη ύπαρξη χρόνου για να ασχοληθώ. Το ραδιόφωνο που δεν μπορώ να πω ότι γνωρίζω καλά σαν αντικείμενο, θέλει ευθύτητα, άμεσες και έξυπνες απαντήσεις ή τοποθετήσεις και όχι κατασκευασμένες προβολές πολιτικών «αφεντικών», κάτι που δυστυχώς στην Ξάνθη έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Το να μην είμαι αρεστός στο πολιτικό σύστημα της περιοχής μας, από την εν γένει και κατά καιρούς ραδιοφωνική μου παρουσία, αποτελεί τίτλο τιμής για εμένα και σίγουρα μου δίνει το κουράγιο να συνεχίσω την αμερόληπτη ενασχόλησή μου, στον χώρο των Media.

Στέναζε η αγορά της Ξάνθης πριν τις γιορτές και ο στεναγμός συνεχίζεται όπως οι επαγγελματίες αναφέρουν, αλλά ακόμα επίσημα στοιχεία δεν είδαμε:

Μπορεί να ακούγονται συνεχώς οι στεναγμοί, από τους επαγγελματίες της Ξάνθης για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει λόγω οικονομικής κρίσης η κίνηση του αγοραστικού κοινού, αλλά δυστυχώς όμως μέχρι σήμερα, ούτε ο Εμπορικός Σύλλογος ούτε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του Νομού μας, δεν έχει δώσει στην δημοσιότητα κάποια στοιχεία τα οποία θα μας διαφώτιζαν περισσότερο σχετικά με την κατάσταση. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε σύμμαχοι στους καθημερινούς αγώνες που δίνουν, αλλά θα πρέπει να κατανοήσουν και οι ίδιοι, ότι στην μάχη μόνος δεν κερδίζει κανένας. Δώστε στην δημοσιότητα κύριοι τα στοιχεία από τους τζίρους των καταστημάτων της Ξάνθης, για να γνωρίζουμε όλοι που θα πρέπει να πιέσουμε από εδώ και πέρα, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε, το νέος έτος που διανύουμε, θα είναι το χειρότερο για όλους μας.