Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Είδος πολυτελείας πλέον η Βενζίνη

Πέταξε στα ύψη η τιμής της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα
Ένα ακόμη αρνητικό ρεκόρ για την χώρα μας…


Είδος πολυτελείας
πλέον η Βενζίνη


Πρωταθλήτρια Ευρώπης όσον αφορά την ακρίβεια των καυσίμων και δη της αμόλυβδης, που έφτασε το 1,60 ευρώ το λίτρο, είναι η Ελλάδα

Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης:
«Το 63% της τιμής των καυσίμων πηγαίνει στο κράτος. Το μεγαλύτερο, δηλαδή, κέρδος από την πώληση των καυσίμων εισπράττεται από το κράτος, καθώς από τα 1,60 ευρώ που πουλιέται η αμόλυβδη, το ένα ευρώ πηγαίνει σε αυτό»


Τον τίτλο της χώρας με την πιο ακριβή αμόλυβδη βενζίνη, μεταξύ των είκοσι επτά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέχει, και όχι άδικα, η Ελλάδα. Την περασμένη μάλιστα Παρασκευή η τιμή της αμόλυβδης έφτασε το 1,60, σημειώνοντας ένα αρνητικό ρεκόρ, που προκαλεί πονοκέφαλο σε καταναλωτές και Πρατηριούχους.
Μιλώντας στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Ξάνθης, κύριος Γιάννης Σιούτας, επισημαίνει πως η τσουχτερή τιμή της αμόλυβδης οφείλεται αποκλειστικά μόνον στους ειδικούς φόρους που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, τα οποία έχουν αναλυθεί από τους επαγγελματίες του κλάδου, το μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση της βενζίνης πηγαίνει στο κράτος.
«Το 63% της τιμής των καυσίμων πηγαίνει στο κράτος. Το κράτος έχει το μεγαλύτερο κέρδος, ακολουθούν τα διυλιστήρια και τελευταίοι ερχόμαστε εμείς» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Γιάννης Σιούτας, κληθείς να σχολιάσει την αρνητική πρωτιά που έχει σημειώσει η χώρα μας, όσον αφορά την ακρίβεια της αμόλυβδης βενζίνης στα όρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην συνέχεια ο κύριος Γιάννης Σιούτας, το κέρδος που εισπράττει το κράτος από την πώληση της αμόλυβδης βενζίνης στην τιμή του 1,60 ευρώ είναι το ένα ευρώ, γεγονός, που όπως σημειώνει, δεν συμβαίνει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.