Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΕΒΕ Ξάνθης για… γέλια και για κλάματα

Την πίτα τους έκοψαν τα μέλη του ΔΣ του ΕΒΕ Ξάνθης, μέσα σε κλίμα γκρίνιας και αντιπαράθεσης

ΕΒΕ Ξάνθης για…
γέλια και για κλάματα



-Στο προσκήνιο η ανάκληση της μετάταξης υπαλλήλου του Επιμελητηρίου, που έγινε με παράτυπη διαδικασία
-1.500 ευρώ σε Γηροκομείο και Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης
-Σταματά η έκδοση του περιοδικού «Επιμέλεια» λόγω οικονομικής κρίσης
-Άφαντο το φλουρί της πίτας
-Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για τις τελευταίες παρανομίες που είδαν το φως της δημοσιότητας
-Κόντρες Μωραΐτη, Αθανασιάδη χωρίς σκληρές εκφράσεις
-Έξι μήνες και ακόμα δεν έδωσαν τα στοιχεία στον Ν. Τσάβα
-Απών ο Γ. Σιούτας και η ζωή συνεχίζεται…


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν, το απόγευμα της Τετάρτης, τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του σώματος.
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, η οικονομική κρίση απέτρεψε την διοργάνωση μιας μεγαλύτερης εκδήλωσης για να γίνει η κοπή της βασιλόπιτας για όλα τα μέλη του.
Φέτος, η κοπή έγινε με πολύ λιτό και σεμνό τρόπο, σύμφωνα και με τις οικονομικές ανάγκες της εποχής. Φλουρί, βέβαια, δεν βρέθηκε ποτέ, γι’ αυτό και δεν ξέρουμε ποιος πήρε τελικά το βάζο που αγοράστηκε για τον τυχερό.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, αξίζει να αναφερθεί η ανάκληση της μετάταξης υπαλλήλου του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Πρόκειται για την γνωστή ιστορία, στην οποία εμπλέκεται το όνομα του πρώην Διευθυντή του ΕΒΕ, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες του Προέδρου, κυρίου Παναγιώτη Ανδρικόπουλου, ο πρώτος προώθησε με παράνομο τρόπο την μετάταξη της συγκεκριμένης υπαλλήλου.
Ο κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος επισήμανε, πως σχετική νομοθεσία προβλέπει μετάταξη υπαλλήλου μετά από οκτώ χρόνια, εάν είναι κάτοχος πτυχίου. Ο Επιμελητηριακός νόμος δε, κάνει σαφές, πως για να γίνει μια τέτοια μετάταξη, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσει το ΔΣ και η απόφαση να επικυρωθεί από την υπογραφή του Προέδρου. Γεγονός, που σύμφωνα με τον κύριο Π. Ανδρικόπουλο, δεν έγινε ποτέ.
Επί του θέματος έσπευσε να τοποθετηθεί ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, ο οποίος, από την πλευρά του, σημείωσε πως η διαδικασία ανάκλησης μετάταξης είναι παράνομη, αφού έχει προηγηθεί και η σχετική δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβερνήσεως. Παράλληλα, ζήτησε να επιληφθεί του θέματος το δικαστήριο.
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, για άλλη μια φορά, αναφέρθηκε στις παρατυπίες που σημειώθηκαν όσον αφορά την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την μετάταξη της υπαλλήλου, επισημαίνοντας, πως λόγω, ακριβώς, της μη σύννομης λειτουργίας που ακολουθήθηκε, θα πρέπει να ακυρωθεί η εν λόγω μετάταξη. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως σημείωσε ο κύριος Π. Ανδρικόπουλος, είναι σαν να νομιμοποιείται η παρανομία.
Ο κύριος Ζήσης Κατσαρίκας, Γραμματέας του ΕΒΕ, από την πλευρά του, τόνισε, πως θα πρέπει να γίνονται με σύννομο τρόπο όλες οι διαδικασίες, για να θεωρούνται νόμιμες.
Ο κύριος Γ. Αθανασιάδης, ωστόσο, επέμενε στις αρχικές του θέσεις. Ενώ, κατήγγειλε το γεγονός, πως δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά του να λάβει στα χέρια του τις υπηρεσιακές εισηγήσεις για το θέμα.
Η αντίδραση του κυρίου Π. Ανδρικόπουλου υπήρξε άμεση. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που υπογράμμισε με έμφαση ο τελευταίος, «τις πληροφορίες που ζητάτε, μόνον, ο αρμόδιος υπάλληλος μπορεί να σας τις δώσει».
Ο Στέλιος Μωραΐτης, από την άλλη, σε έντονο ύφος κατέκρινε το επίπεδο της συζήτησης στο ΕΒΕ, αφού, όπως υπογράμμισε «αντί να ασχοληθούμε με το πόσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει το τελευταίο διάστημα στον Νομό, στα πλαίσια της οικονομικής κρίσης. Εμείς ασχολούμαστε με το τι έκανε ο ένας και ο άλλος υπάλληλος». Στην συνέχεια ο κύριος Σ. Μωραΐτης αποχώρησε από την αίθουσα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Τελικά, η έγκριση της ακύρωσης μετάταξης υπαλλήλου, σύμφωνα με αυτά που ανέφερε ο κύριος Π. Ανδρικόπουλος, θα εγκριθεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί, πως αποφασίστηκε οικονομική ενίσχυση εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ για το γηροκομείο Ξάνθης, καθώς και άλλα εκατόν πενήντα ευρώ για τον εμπορικό σύλλογο Ξάνθης.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να σταματήσει η κυκλοφορία του ενημερωτικού δελτίου του Επιμελητηρίου Ξάνθης για το έτος 2011, λόγω της αυξημένης οικονομικής επιβάρυνσης. Έτσι, όλα τα νέα που αφορούν τους επιχειρηματίες, θα στέλνονται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των ενδιαφερομένων.
Να σημειωθεί, από την άλλη, πως ο κύριος Νίκος Τσάβας ζήτησε πληροφορίες για τα προγράμματα ΛΑΕΚ, θυμίζοντας στους παρευρισκόμενους την έρπουσα φημολογία για το μέγεθος των χρημάτων που πήραν οι επιδοτούμενοι. Παράλληλα, ζήτησε να ενημερωθεί για το τι θα γίνει, σε περίπτωση που αποδειχτεί, πως υπάρχει μεμπτό σημείο στην υπόθεση.
«Υπάρχει φάβα και κουραμάνα σε αυτή την υπόθεση» κατέληξε χαρακτηριστικά ο κύριος Νίκος Τσάβας, αφήνοντας να εννοηθεί, πως το θέμα θα απασχολήσει την κοινή γνώμη της Ξάνθης.
Πάντως, σύμφωνα και με αυτά που δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, θα διερευνηθεί το ζήτημα και αν προκύψουν παραπτώματα θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι.