Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Που είναι η κασέτα ΟΕΟ;

Φαντάσματα στο ΕΒΕ Ξάνθης έκλεψαν την μαγνητοφωνημένη κόπια της πολύκροτης και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης


Που είναι

η κασέτα ΟΕΟ;


-Στον Εισαγγελέα Ξάνθης εχθές ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Π. Ανδρικόπουλος για να καταθέσει τα στοιχεία για την υπόθεση

-Κάποιο «αόρατο» χέρι εξαφάνισε ως δια μαγείας την κασέτα, η οποία περιείχε την συνεδρίαση της τελευταίας Διοικητικής Επιτροπής, από το Επιμελητήριο Ξάνθης

-Με επιστολή ενημέρωσε ο Διευθυντής του ΕΒΕ τον Πρόεδρο για την απώλεια της κασέτας

-Χαθήκαν τα λεγόμενα περί πλαστογραφίας;

-Ποιος έβαλε το χέρι του;


Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης:

«Ο μόνος που είχε όφελος να πάρει την κασέτα είναι ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου. Ο τελευταίος έχει ανακατέψει όλα τα γεγονότα, στην προσπάθειά του να μας μπερδέψει. Του έχω δώσει προθεσμία μέχρι την Δευτέρα να απολογηθεί. Ζητάμε να μας δώσει έγγραφα που αφορούν μετατάξεις υπαλλήλων και να μας πει με ποια διαδικασία έγινε η μετάταξη και προαγωγή της κυρίας Δημητριάδου. Σήμερα κιόλας θα πάω στον Εισαγγελέα Ξάνθης, για να διευρυνθεί αυτή η περίεργη υπόθεση»


Πραγματικά, αυτά που συμβαίνουν στο Επιμελητήριο Ξάνθης είναι τραγελαφικά. Τα τελευταία τεκταινόμενα στον οικονομικό φορέα της πόλης μας ξεπερνάνε την φαντασία των πιο ευφάνταστων σεναριογράφων, αφού θυμίζουν, όπως καταγγέλλει και ο ίδιος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, σκηνές από τις περιπέτειες του γνωστού σε όλους μας Σέρλοκ Χολμς.

Μετά την πλαστογράφηση της υπογραφής του από τον Διευθυντή του οικονομικού φορέα, όπως καταγγέλλει στην εφημερίδα μας ο κύριος Π. Ανδρικόπουλος, ο πρώτος μέσα από σχετική επιστολή που απέστειλε πριν λίγες ημέρες στον τελευταίο, τον ενημέρωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κασέτα που καταγράφει τις συνομιλίες των μελών της τελευταίας Διοικητικής Επιτροπής, στις οποίες, όπως επισημαίνει ο κύριος Π. Ανδρικόπουλος, ακούγεται η ομολογία του Διευθυντή του Επιμελητηρίου, ότι αυτός είναι που πλαστογράφησε την υπογραφή του Προέδρου για την μετάταξη και προώθηση υπαλλήλου του φορέα, έχει κλαπεί.

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τρόπος με τον οποίο ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου περιγράφει την στιγμή, κατά την οποία αντιλήφθηκε, ότι η εν λόγω κασέτα απουσιάζει από το συρτάρι όπου βρισκόταν. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που αναφέρει η επιστολή που απεστάλη στον κύριο Π. Ανδρικόπουλο, ο Διευθυντής θέλοντας να ακούσει την κασέτα της τελευταίας διοικητικής επιτροπής το ίδιο βράδυ που αυτή συνεδρίασε, ανακάλυψε ανοίγοντας το συρτάρι όπου βρισκόταν, ότι η κασέτα έλειπε. Ενώ την ίδια στιγμή αντιλήφθηκε έναν θόρυβο από κλείσιμο πόρτας, αφήνοντας υπόνοιες, ότι κάποιος «άγνωστος» μπήκε και έκλεψε την κασέτα, για «άγνωστο» λόγο.

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό που αναφέρεται στην περίεργη όπως χαρακτηρίζει την επιστολή του Διευθυντή, αλλά και που αποδίδει την εξαφάνιση της κασέτας, ο κύριος Π. Ανδρικόπουλος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «αυτό που έγινε είναι πολύ περίεργο. Ο μόνος που είχε όφελος να πάρει την κασέτα είναι ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου. Ο τελευταίος έχει ανακατέψει όλα τα γεγονότα, στην προσπάθειά του να μας μπερδέψει. Του έχω δώσει προθεσμία μέχρι την Δευτέρα να απολογηθεί. Ζητάμε να μας δώσει έγγραφα που αφορούν μετατάξεις υπαλλήλων και να μας πει με ποια διαδικασία έγινε η μετάταξη και προαγωγή της κυρίας Δημητριάδου. Σήμερα κιόλας θα πάω στον Εισαγγελέα Ξάνθης, για να διευρυνθεί αυτή η περίεργη υπόθεση».

Ερωτηθείς, κατά πόσο πιστεύει, ότι ο Διευθυντής του φορέα, τον οποίον θεωρεί υπαίτιο όλης αυτής της κατάστασης, θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του, ο κύριος Π. Ανδρικόπουλος επισημαίνει πως «λογικά θα λογοδοτήσει, αλλά επειδή το ελληνικό κράτος είναι λίγο περίεργο αντί να μπλέξει αυτός, μπορεί να μπλέξουμε εμείς».